POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Norge følger med på denne dødelige ferden.

Rusningsindustriens paradis: Evig Krig.

0
Print Friendly, PDF & Email

NATO vil levere mer våpen. EU kunngjør trenings-oppdrag, USA og Tyskland vil levere rakett-systemer. Og Norge følger ukritisk med på ferden mot evig krig. 

Av Per Lothar Lindtner

EU-landene har blitt enige om et militær-trening for Ukraina. Den tyske forsvarsminister Christine Lambrecht (SPD) sier 12/10, på siden av Nato-møtet i Brussel: «Tyskland vil gi et betydelig bidrag». Tyskland tilbyr et strategisk hovedkvarter for opplæring. Som første skritt vil EU trene 15000 ukrainske soldater, ifølge diplomater. I tillegg til Tyskland vil også Polen opprette et hovedkvarter. Formell avgjørelse tas på EUs utenriksminister-møte mandag, 17/10. 

I tillegg til 30 Nato-land møttes «Ramstein Contact Group», som omfatter over 50 land under US-amerikansk ledelse, i Brüssel for å diskutere levering av flere våpen til Ukraina, først og fremst med fokus på luftvern. Så vil Tyskland levere 3 system av «Iris-T», men det blir i 2023, ifølge Lambrecht. Det første ankommer Ukraina natt til 13/10. Nederland melder seg også på som leverandør av luftvern-raketter. «Prosjektiler til 15 millioner euro blir tilgjengelig», sier forsvarsminister Kajsa Ollongren.

Ved møtets åpning sier US-forsvarsminister Lloyd Austin: «Den enorme bølge av russernes missilangrep denne uken avslører brutal ondskap i deres krigføring. Dynamikken er endret i konflikten etter ukrainernes «ekstraordinære» framganger fra september, men de trenger mer hjelp for å fortsette kampen. Sikkerhetsstøtte, opplæring og støtte fra kontaktgruppen er helt avgjørende». USA leverer nå 2 rakett-oppskytings-system, type «Nasam». De neste 6 er ennå ikke produsert. 

Robert Earle Parry var en amerikansk undersøkende journalist. Han var kjent for sin rolle i å dekke Iran-Contra-affæren for Associated Press og Newsweek, inkludert brudd på Psychological Operations in Guerrilla Warfare og CIA-engasjementet i Contra-kokainhandel i USA-skandalen i 1985. Wikipedia (engelsk)

Robert Earle Parry (24/6-1949 – 27/1-2018) var kjent som gravende journalist i USA, for sin sentrale rolle i avsløring av Iran-Contras-skandalen gjennom artikler for Associated Press (AP) og Newsweek. Samtidig brøt han ned CIAs psykologiske krig som del av USAs intervensjon i Nicaragua, sammen med CIAs innsats i kokainhandel i USA i 1983. Han fikk utmerkelser fra renommerte US-institusjoner for journalistisk uavhengighet, bl.a. fra Nieman Foundation ved Harvard i 2015. Han var redaktør for Consortium News fra 1995 til sin død i 2018.

13/7-2015 skriver Parry dette om US-mediers dekning av Ukraina:  «Det som faktisk skjer i Ukraina er det ikke på noe tidspunkt vanskelig å få øye på. Det er et kupp som tvinger president Janukovitsj til å flykte for sitt liv, 22/2-2014. Det fjerner ham som nasjonens leder med tiltak som er utenfor landets forfatning. Det minner om tilsvarende US-dirigerte kupp i Iran, Guatemala, Honduras, Haiti, osv., mens stadig mer uprofesjonelle US-mainstream-medier begraver alt nå alle forsøk på å beholde en maske av jorunalistisk objektivitet. Media setter hvite hatter på kuppmakere og svarte hatter på Janukovitsj og hans allierte Putin. Ordet «kupp» forbys praktisk talt i US-nyhetsmedier sammen med enhver henvisning til nynazistene som står i spissen for kuppet».      

Det er vondt å være vitne til forsvarets høyskoles daglige analyser hver dag, fulgt opp av e-folk samordnet med USAs og andre Nato-e-staber som vil krige mer. Men på youtube finner vi New Atlas, der Brian Berletic med bakgrunn i US-Navy gir rapporter flere ganger i uken om geopolitiske emner. 14/10 går han inn på Nato-møtet i Brüssel dagen før. Brian mener vestlige våpen kun forlenger lidelsene for ukrainere og russere, mens slaget på bakken er tapt for Nato, bl.a. grunnet manglende utstyr og personell som kan håndtere det. Det blir en kald og tung vinter om krigskreftene ikke slås på defensiven.       

Kilder: Ina Sembdner, Junge Welt, jW, 13/10. Brian Berletic, New Atlas/ nrk fra Venstres landsmøte, 14/10-22 Consortium News, 13/7-2015.

Forsidebilde: yang miao 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Usmakelig reklamefremstøt!

Pfizer bruker tegneserien Marvels Avengers for å få barn til å ta Covid-booster vaksiner

Previous Post

Ny rom-sak i NRK

Bevisst ensretta ideologi produserer løgn etter løgn

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.