POSTED IN Ukraina

Var det en russisk provokasjon?

Elon Musk på ukrainsk drapsliste.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det store problemet her er ikke om Elon Musk er på en drapsliste eller ikke, men at denne listen faktisk eksisterer med støtte fra ukrainske myndigheter. Når ingen av de store mediene tar opp dette forteller det sitt om deres selektive oppmerksomhet og voldsomme forsøk på å skjønnmale og stivpynte en mer enn tvilsom administrasjon (Ukrainas regjering) som Norge har pumpet milliarder kroner inn i.

Knut Lindtner
Redaktør

Elon Musk oppdager ukrainsk «drapsliste»

Den amerikanske milliardæren sa at det er «bekymrende» at databasen over offentlige fiender eksisterer.

Elon Musk har uttrykt bekymring over et kontroversielt nettsted som viser de antatte fiendene til Ukraina, hvor også påstander om at hans eget navn en kort periode dukket opp på nettstedet, Mirotvorets, etter hans trussel om å kutte finansieringen av Starlink satellitt-internetttjenester, som brukes aktivt av ukrainske tropper. .

«Er denne listen ekte? Hva er nettadressen?» SpaceX-sjefen twitret som svar på den uavhengige journalisten Eva Bartlett, som delte et viralt skjermbilde på fredag ​​som hevder å vise at navnet hans var lagt til den beryktede databasen.

«Jeg har snakket og skrevet om denne listen i årevis, etter å ha blitt plassert på den i 2019, men nå som Musk er på den, etter Roger Waters og andre, kan kanskje ‘fredsstifteren’-listen selv bli drept,» skrev Bartlett. .

Musks navn var ikke på listen fra og med lørdag, og det er fortsatt uklart om det dukket opp på Mirotvorets kort eller ikke. Ifølge noen rapporter ble profilen hans raskt fjernet fra databasen, mens ukrainske aktivister hevder at bildet var falskt og kalte det en russisk provokasjon.

Image
Er dette riktig eller en russisk provokasjon? Det store problemet at noen lager slike lister. Dette bildet er hentet fra Eva Bartletts tweet.

Mange av Musks tilhengere ble overrasket over å finne ut at han aldri hadde hørt om Mirotvorets før, og bombarderte ham med eksempler på fremtredende offentlige personer i databasen, noen allerede merket som «likvidert». Musk sa at det var «bekymrende», etter å ha sjekket med Wikipedia at listen faktisk eksisterer, og har fått lov til å forbli online siden 2014.

Mirotvorets (Peacemaker) er en antatt uavhengig database over individer som de anonyme moderatorene anser som trusler mot ukrainsk nasjonal sikkerhet. Siden benekter at det er en drepeliste; snarere hevder den å være en kilde til informasjon for rettshåndhevelsesbyråer og spesialtjenester om pro-russiske terrorister, separatister og krigsforbrytere, blant andre. Det skal ha koblinger til Ukrainas innenriksdepartement.

Олесь Бузина.jpg
Oles Buzina

Mirotvorets ble kjent i 2015, da forfatter og historiker Oles Buzina og politikeren Oleg Kalashnikov ble myrdet i Ukraina etter at deres profiler dukket opp på nettstedet. I 2016 fordømte EU-tjenestemenn og journalistgrupper Mirotvorets for å ha lekket data om mer enn 4000 medlemmer av mediene.

Menneskerettighetsaktivister oppdaget at nettstedet inneholder personopplysninger om 327 barn, noe som fikk russiske myndigheter til å dele bekymringene sine over dette med FNs generalsekretær Antonio Guterres. Nettstedet har publisert personopplysninger, inkludert navn, adresser, bilder, sider på sosiale medier, av barn, hvorav den yngste ikke engang er ti år gammel.

Maskinoversatt, forkortet og bearbeidet av redaksjonen

https://www.rt.com/news/564745-elon-musk-mirotvorets-kill-list/

Forsidebilde: Ashley Jurius

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Hvem er elon egentlig? good guy? bad guy? Ikke helt lett å bli klok på. Moren, modellen, fremstår i motemagasiner med ett satanistisk tildekket øye, så familiebakgrunnen hans er suspekt. Han vier sitt liv til kunstig intelligens, microchips og alt det svineriet, men er menneskelig nok til å ønske fred. Pussig fyr.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Usmakelig reklamefremstøt!

Pfizer bruker tegneserien Marvels Avengers for å få barn til å ta Covid-booster vaksiner

Forrige innlegg

Ny rom-sak i NRK

Bevisst ensretta ideologi produserer løgn etter løgn

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.