POSTED IN Media, Norsk politikk

Noen tjener på krigen i Ukraina:

Våpenprodusentene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vestlige våpenprodusenter får enorm fortjeneste fra Ukraina-krigen.

Av Tyler Durden.


Inntektene til ledende vestlige våpenprodusenter har skutt i været etter krigsutbruddet i Europa, og amerikanske våpenprodusenter fortsetter å dominere den globale våpenindustrien, melder nyhetsportalen Mandiner.

I følge Defence News Magazines nylige rangering av de «100 største forsvarsselskapene i 2022», har de fem største amerikanske våpenselskapene sammenlagt inntekter på 196 milliarder dollar.

Fire USA-baserte selskaper ble rangert blant verdens fem største militære selskaper.

USA har blitt Ukrainas viktigste våpenleverandør midt i krigen, og gir omkring 37 milliarder dollar i militærhjelp til Kiev, ifølge portalen.

I første halvår steg inntektene til de 25 største vestlige krigsvåpen-produsentene med 11 prosent til 212 milliarder dollar, ifølge de siste tilgjengelige tallene.

Det er beregnet at det totale våpensalget til disse selskapene forventes å nå 448 milliarder dollar i 2023, en økning på 47 milliarder dollar fra i fjor.

Innen 2026 kan dette beløpet stige med mer enn 20 prosent til 554 milliarder dollar, på grunn av våpenforsendelser til Ukraina og opprustning i Europa, ifølge rapporten.

Ytterligere estimater tyder på at vestlige krigsvåpen-produsenter vil øke sine inntekter med 150 milliarder dollar, eller 37 prosent, mellom 2021 og 2026, rapporterte Irans farsi-nyhetsbyrå. I motsetning til dette vil økonomisk vekst i utviklede land nå halvparten så mye i samme periode.

I Defence News’ topp ti rangert etter salg i 2022, er det syv amerikanske og tre kinesiske selskaper. Europas to ledende forsvarsselskaper, Airbus og Leonardo, ble rangert på henholdsvis 11. og 12. plass.

Mens både Airbus og Leonardo er multinasjonale selskaper, er Europas største krigsvåpen-produsent Tysklands Rheinmetall AG, produsenter av den toppmoderne Leopard 2-tanken, og ble rangert som nummer 19. Salget i 2022 utgjorde 6,75 milliarder dollar.

Fra ZeroHedge, publisert 15 august 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Western Arms Manufacturers Are Making A Killing From The Ukraine War.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Ytterligere estimater tyder på at vestlige krigsvåpen-produsenter vil øke sine inntekter med 150 milliarder dollar, eller 37 prosent, mellom 2021 og 2026»

  Og med et krigsparti som Ap; – med en tidligere statsminister som brukte våre forsvarsvåpen til å angripe et annet land som ikke angrep noen andre, på ordre fra USA.
  – Og deretter, eller pga. dette, ble sekretær i et Nato som propaganderer for at enda mer av befolkningenes arbeidskrefter skal brukes i krigsindustrien.

  – Og en Ap-politikere som uttalte:
  ‘ Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  …Så går nok Norge gode (økonomiske ) tider i møte. (?)
  Det er nok bra. – For det koster å arrangere Nobels Fredspris-utdeling.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen norske medier vil fortelle hva som skjer

9 år med bombing av sivile er ikke viktig.

Forrige innlegg

Intervjuer av folk på gaten i Lugansk by.

«Enten vi tilhører Sovjet, Ukraina eller Russland: Vi er alle russere.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.