POSTED IN Norge, Ukraina

Sanksjoner mot Russland vil føre til:

Noe verden aldri har sett før.

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email


Av Knut Lindelöf

Vi er nå på vei mot den tredje verdenskrig, verken mer eller mindre. Situasjonen er ulik noe vi har opplevd før. Russland har blitt presset til det ytterste av Vesten, som har tvunget det til å krysse denne grensen gjennom en militær invasjon av Ukraina. Det var et vanvittig trekk, og om ikke noe veldig snart bremser opptrappingen kan føre til «noe verden aldri har sett før».
Arbeidsfolk i Europa og verden ønsker ikke en verdenskrig. Det er de som vil bli hardest rammet. Men i dag har de ingen representasjon blant verdens ledere. Det er de der oppe på toppen av pyramidene av digitale milliarder som nå kjemper sin ultimate kamp om herredømme.
Vi som ønsker å stoppe denne galskapen, må nå heve stemmen mot alle våre eplekjekke krigerske politikere – fra venstre til høyre. De er alle involvert i eskaleringen av krigen og eskaleringen gjennom sine enkle analyser og beslutninger om å sende våpen til Ukraina. De virker fullstendig blinde for konsekvensene dette kan få.


Hvis Russland stenges ute av SWIFT

og alle banker blokkeres, vil det oppstå en akutt økonomisk krise i Russland, som vil tvinge dem til mottiltak. Det blir – i en innledende fase – ikke atomvåpen mot New York eller Los Angeles, men et stopp for olje og gass til den vestlige verden.
Har våre politikere funnet ut hva dette vil bety? Finnes det ikke noen blant disse politiker som kan informere om at en økonomisk verdenskrig veldig raskt kan bli til en militær? Og at den betyr noe som «verden aldri har sett før» (for å sitere Putin).


Dette er situasjonen
Tenk på følgende faktaopplysninger: Russland er den nest største leverandøren av olje til USA. I 2021 importerte USA mellom 12 og 26 millioner fat olje.
USA er dermed sterkt avhengig av russisk råolje og petroleum for å holde samfunnet i gang. Det samme gjelder EU, som importerer rundt en tredjedel av sin olje og gass fra Russland. Flere land er 100 prosent avhengig av russisk gass.
Hvis Russland, som svar på sanksjoner, stopper denne eksporten, vil det snart oppstå en nødsituasjon i mange vestlige land. Industrier vil stoppe, strømforsyning vil svikte, vitale forsyningskjeder vil kollapse. Oljeprisen er allerede på vei mot 100 dollar fatet og noen analytikere mener at 200 dollar ikke er umulig i en slik krisesituasjon.
Moderne land er så kompliserte og så ekstremt energiavhengige at det meste rett og slett kan stoppe opp og kompliserte systemer bryte sammen – hvis oljen og gassen stenges av. Dette gjelder for eksempel kjøle- og frysesystemer, som vil være en katastrofe for matforsyningen. Så det kan raskt bli både sult og hungersnød.

Slutt på vennskapet?

Det er slike perspektiver som presser seg på nå. De er ikke dystopier. Alt er avhengig av elektrisitet og/eller fossilt brensel i våre vestlige land. Sårbarheten er enorm.
Legg til dette at Ukraina og Russland er blant verdens største matprodusenter, noe som selvsagt vil påvirke Europa – dersom den eksporten opphører. Fortsett å tenke, hvem vil lide mest av avbrutt mateksport fra Russland og Ukraina? Egypt og Tyrkia får 70 prosent av hveten sin derfra. Svaret er som vanlig; verdens fattigste land.


Dessuten, hvis Kina skulle bli dratt inn i denne verdenskrigen,

er det vanskelig å forestille seg hvordan et moderne samfunn kunne overleve på noen meningsfull måte? Kina er verdens fabrikk i dag og en stor del av alle forbruksvarer, som holder våre samfunn i gang, kommer fra Kina. En fullstendig økonomisk verdenskrig ville dermed være en global katastrofe «verden har aldri sett før». Og da har vi ikke engang kommet til bruken av atomvåpen.
Hvorfor kaller ikke våre media inn eksperter på hvordan tilbudet fungerer i verden i dag? Er ingen slik ekspert tilgjengelig for utenrikskomiteen eller forsvarskomiteen under deres møter? Fordøm gjerne Russlands angrep, men hvis du som politiker har noe ansvar i kroppen din, så gjør det du kan for å demme opp for krigsbølgen og bremse den nå truende ultimate katastrofen, den «som verden aldri har sett før «.

Samtaler med Russland er den eneste måten, ikke krig med Russland!


Oversatt av Rosa Lux

https://www.lindelof.nu/nagot-varlden-aldrig-tidigare-skadat/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  3 mars 2022 10:27

  Hykleriet til norske politikere og eliten generelt kjenner absolutt ingen grensen. Hvor var fordømmelsene da NATO bombet Kosovo? Hvor var fordømmelsene da den USA-ledede koalisjonen angrep Irak basert på en løgn? Hvor var fordømmelsene da NATO bombet Libya sønder og sammen (hvor norske F-16 fly var med og slapp bomber)? Skal det kun fordømmes når «den rette siden» går til en angrepskrig? Forskjellen mellom de ovennevnte krigene og invasjonen av Ukraina, det er at sistnevnte er noe Russland har advart mot i 15 år: «Vi vil aldri akseptere et Ukrainsk NATO-medlemskap og atom-våpen på grensen til Russland».

  Videre når krigen nå er et faktum, i stedet for å deeskalere konflikten så heller vestlig elite bensin på bålet ved økonomiske sanksjoner, fordømmelser, våpenleveranser, utvisning av russiske borgere, osv, osv, osv.

  Dette kan bli stygt, men så er det nok det den korrupte og ondskapsfulle elite ønsker også. Men forskjellen fra denne krigen og andre verdenskrig, det er at man nå ypper med det landet som har det største lageret av atomvåpen.

  Svar
 • Noen VIL krig.
  Nå som i 1932/39.

  Dette dreier seg ikke om Ukraina, som det i 1939 ikke dreide seg om Polen.
  Krig er alltid krig om handel og utestengelse for å splitte og tilrane seg makt.
  Denne gangen går det nok ikke så lett. Delvis pga. Kina, og delvis fordi verden er mer komplisert og mer avhengig av energi. Og England( Storbritania) ikke kan melke kolonier på samme måte som tidligere.

  Svar
 • 1. Kan vi lære noe av historien?
  2. Ser vi noen prinsipielle forskjeller?
  3. Finnes det klare likheter mellom måten president Putin og Russland reagerer på den suverene staten Ukrainas ønske om å alliere seg med NATO for så å få amerikanske atomvåpen-raketter på Russlands dørstokk, og den måten president Kennedy og USA reagerte på den suverene staten Cubas ønske om å alliere seg med Sovjet for så å få Sovjetiske atomvåpen-raketter på USAs dørstokk? JA, DE ER HELT IDENTISKE!
  4. Så hvorfor hyler hele verden når president Putin ikke håndterer sikkerhetspolitiske trusler mot landet sitt annerledes enn det president Kennedy gjorde? Putin har lenge forsøkt å få til en avtale med NATO om IKKE å gjøre Ukraina om til et NATO medlem. Hadde Vesten gjort en slik avtale, så hadde vi antakelig sluppet en krig. Dog skal det sies at Russland også har gått inn i Ukraina for å demilitarisere Ukraina, så de slutter å bombe utbryter områdene i Donbass. Putin vil også ødelegge de amerikanske biovåpen-fabrikkene, og straffe nazistene som styrer Ukraina.
  5. Hva er den prinsipielle forskjellen på at Norge bomber Libya fra 10 000 meters høyde og dreper tusenvis av sivile, og Russland bomber militære mål, men som av og til rammer sivile mål? DET ER INGEN PRINSIPIELL FORSKJELL! Så hvorfor hørte vi ikke et pip fra nordmenn når det var vi selv som sto for brudd på Folkeretten.
  6. I Syria ble Russland invitert av Syrias president til å kjempe for den suverene staten Syria, og fulgte da Folkeretten, mens USA og Norge IKKE ble invitert av Syrias president, og dermed brøt Folkeretten. Så hvorfor hørte vi intet fra hylekoret den gangen?

  Nordmenn er blitt fullstendig hjernevasket etter to år med pandemi.

  Svar
  • The Great Reset
   3 mars 2022 11:55

   Nordmenn har ALLTID i hele Norges moderne historie vert et av de mest hjernevaskede, navive og lettlurte folkeslag i verden…

   Svar
   • Freeeedooom
    3 mars 2022 13:37

    Ja dessverre er jeg enig, jeg skjemmes nesten i blant over å kalle meg selv for norsk. Men så husker jeg at jeg ikke er ansvarlig for andre mennesker sine meninger, kun for mine egne. Du og jeg kan bare selv ytre oss, og så får andre selv velge om de vil lytte eller ikke.

   • Takk, det er så bra når én (deg her) reder ut så klart, uten at det går på bekostning av lesernes kapasitet til å mestre ta inn de viktige detaljene; som her sammenlikningene. Det er til å våkne av. Dette grepet uteblir i MSM.

 • THE GREAT RESET
  3 mars 2022 11:49

  Dette handler egentlig om «the great reset», Agenda2030 eller «the new world order» som de kalte det tidligere. Mektige krefter, de samme som har stått bak klima og corona hysteriet har i over ett halvt år nå prøvd å provosere frem WW3… Dette handler om å ødelgge økonomien til folk flest og befolknings reduksjon derfor ønsker de krig nå da klima og corona hysteriet ikke var effektivt nok til å ødelegge økonomien. De hyperrike og mektige i verden har slått seg sammen og ønsker å gjøre verden om til et globalt paradis for «eliten» hvor folk flest «you will own nothing and be happy» (du vil eie ingenting og være lykkelig), mens eliten eier alt og folk flest eier ingenting, har ingen makt og ingen frihet. Å ødelegge øknomien totalt til middelklassen og lavere er et viktig steg, det gjør det letter for de å senere komme inn for å «redde» verden med sitt nye økonomiske system hvor du eier ingenting….

  Svar
 • Ja det var dette med SWIFT. De begynte med truslene for over 8 år siden og både Russland og Kina har lagd egne systemer. Allerede i 2014. De er kanskje ikke veldig mye brukt og kan ha visse problemer som høy avgift, men det nå blir det fart i kanalene og utbedring vil skje. Som vi har lagt merke til er det ett antall av Russiske banker som har blitt rammet av boikotten. Vår kriminellt upålitelige presse forteller ikke hvor mange som ikke blir rammet. Denne uviljen til å ta ut Russland av samarbeidet, betyr nok at nøkkelpersoner i vestens bankverden blir rammet også.
  Ikke minst blir dette ett nytt moment i frafallet av bruk av dollars. Når verden slutter å bruke dollars blir det inflasjon. Så denne boikott kampanjen kan ha naturlige rekyler som på sikt også isolerer vesten.

  Russland har innført nye regelverk som favoriserer bruk av Rubler, og nå blir utenlandsgjeld, privat og statlig betalt i rubler.

  Her er sider om deres egne betalingssystemer.
  https://en.wikipedia.org/wiki/SPFS
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cross-Border_Interbank_Payment_System

  Svar
 • Jeg mener det er på tide å rekalibrere ens verdenssyn, og prøver å forklare hvorfor under.

  –Jeg har hatt et positiv inntrykk av Putin, og stemte Rødt i 2017 mye med tanke på å unngå ei framtidig konflikt mellom NATO og Russland (eller Kina).
  https://www.selvstyre.no/t/kvifor-eg-dessverre-stemde-rodt-i-2017-for-a-unnga-dagens-situasjon/2343

  I tråd med Putin’s tidligere tålmodige og rasjonelle grep, så antok jeg at styrkeoppbygginga på grensa til Ukraina var for å flekke tenner, evt. for å rykke inn i Donetsk og Luhansk. Jeg tok grundig feil, og er i dag sjokkert og skuffa. Et fullskala invasjon med tusenvis av drepte for å avsette «regimet» – den klare vinneren av det ukrainske valget i 2019 – gjør at jeg ikke lenger oppfatter Putin som en rasjonell aktør. Russland var på veg mot et tettere forhold til Tyskland, og både tysk og fransk næringsliv har hatt nok av det amerikanske hegemoniet. Men nå er isteden «Vesten» samla, og Russland isolert.

  Noen fakta til ettertanke:

  Bruttonasjonalprodukt (2021)
  ———————————————–
  Europeiske union – $17,1 billioner
  Canada – $2,0 billioner
  Russland – $1,7 billioner
  Skandinavia – $1,5 billioner

  Folketall (2021)
  ————————
  India – 1.390 millioner
  Europeiske union – 448 millioner
  Ukraina – 44 millioner
  Russland – 144 millioner

  Etter Putin’s katastrofale beslutning om å invadere Ukraina, så bør man kikke på tallene over og spørre seg hva «russisk sikkerhet» er for noe, og hvorfor det skulle veie tyngre enn andre nasjoners sikkerhet. Hvorfor er det greit at Russland førte en brutal kamp mot utbryterrepublikken Tsjetsjenia, mens når Ukraina gjør det samme mot Donetsk så rettferdiggjør det en fullskala invasjon av landet? Hvofor er Russlands sikkerhet viktig, men Ukrainas sikkerhet uviktig? Hvorfor er det ikke være frivillig for Ukraina å bli medlem av EU eller NATO? Er det rimelig at allerede vidstrakte Russland ha en buffer av land som skal være prorussiske og ikke-vestlige under tvang? Ligger ikke Pakistan ved siden av India, og India ved siden av Kina? Er det realistisk at noen går til krig mot atommakta Russland? Var det realistisk at Europa gikk til krig mot et Russland som levererer enorme gassforsyninger til Europa? Var det realistisk at USA fokuserte på Russland etter hvert som Kina blir en (større) supermakt? Var det egentlig fare for krig dersom Putin ikke så det autoritære Sovjetunionen som noe ideelt og halveis prøver å gjenopprette det?

  Jeg håpte på større europeisk samarbeid og integrasjon med Russland, men slik gidd det ikke til. Putin har kryssa Rubicon, og nå er det umulig å integrere Putin’s autoritære Russland med Europa; den vestlige, kollektive bevissthet er overveldende og vil aldri annerkjenne eller tilgi Putin’s bane. Ukrainere vil aldri annerkjenne russisk styre i Ukraina.

  Derfor en rekalibrering av verdenssynet…av muligheter.

  Den fredelige løysinga her er å kappe av hodet til slangen. At den russiske elite og den yngre generasjon russere gjør statskupp mot Putin. Eller at Putin og forsvarssjefen styrter i ei flyulykke. Da vil Europa kunne reorganiseres og oppnå likevekt.

  Svar
  • » ..og den yngre generasjon russere gjør statskupp mot Putin. Eller at Putin og forsvarssjefen styrter i ei flyulykke. Da vil Europa kunne reorganiseres og oppnå likevekt.»

   Eller :
   . … og den yngre generasjon nordmenn gjør statskupp mot Stoltenberg/Ap. Eller at generalsekretæren styrter i en flyulykke. Da vil Europa, og verden utenfor Europa, kunne reorganiseres og oppnå likevekt.

   Svar
   • NATO og EU representerer vestlig maktkonsentrasjon, og Stoltenberg er mer som en byråkrat i NATO (som skal gå av i år). Det ligger heller ikke i luften at nordmenn skal styrte vår politisk-økonomiske maktkonsentrasjon.

    Russland er noe annet. Der er Putin og hans innerste sirkel beslutningstakere. Og det er reell misnøye blant den yngre generasjon russere, og trolig blant oligarker som taper på invasjonen.

    Erkjenn disse tallene:

    BNP (2021)
    ——————–
    USA/EU – $40,0 billioner
    Russland – $1,7 billioner

    Jeg prøver å være realistisk. Det er nå klart at EU…Tyskland…ikke kommer til å samarbeide tettere med Russland. Og nå har EU/NATO og Russland fått en varm interessekonflikt. Så slik jeg klarer å se det, så må enten Putin-regimet falle (reorganisering og likevekt) eller så vil den varme interessekonflikta fortsette (kaos).

 • ‘…den russiske sentralbankens enorme utenlandske valutareserver er frosset, og sanksjoner forbyr vestlige investorer å gjøre forretninger med sentralbanken.  ‘
  https://finansavisen.no/nyheter/finans/2022/03/03/7830255/analytikere-tror-vesten-vil-lykkes-med-a-knuse-russlands-okonomi

  Altså tyveri!
  Som fra den afghanske sentralbanken, gullet i Libya, og oljen fra syriske oljefelt.

  Men det er også slik, at materielle verdier er viktigere enn penge-tall for en nasjon.
  Vet ikke USA, og vestlige land dette? Da er det ikke noe rart at Kina vinner over vesten når det gjelder både økonomi og utvikling.
  Hva vil skje om vesten/Europa ikke får tilgang til russisk gass, kornprodukter og gjødsel?
  Hva vil skje om vesten mistet tilgang til det Kina produserer for vesten, fordi ‘ det penge-lønner seg» å få det produsert i Kina?
  Ikke proteksjonisme , men varebytte . Virkelig nasjonalisme, og samhandel med andre nasjoner:
  «Hitler bygger opp, Hjelp til – kjøp tyske varer». På grunn av den internasjonale jødedommens totale krig mot Tyskland var Tyskland avskåret fra de internasjonale markedene for penger og råvarer. Det skapte handelsproblemer og stor vareknapphet som Tyskland løste ved såkalt «bartertrade» som vil si varebytte mellom to nasjoner. For eksempel maskiner til Argentina i bytte mot kjøtt og korn.

  Vi får se.

  Men dette er kanskje den nye olja for Norge, og gassen USA ikke kan konkurrere mot Russland med? :

  ‘Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri «styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  https://www.dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  Svar
 • Russland og Kina sitter på de aller fleste mineraler vårt moderne samfunn er helt avhengig av.
  Ukraina har 70% av verdens neongass for tilvirking av halvledere, og av disse blir 92% produsert i Taiwan (det trengs også titan, 67% av verdensproduksjonen er i Russland og Kina). Osv osv – listen er laang.
  Kan Meget godt være at både pandemi, klima og agenda2030 er skalkekjul for den Virkelige agendaen, kampen om de resterende ressursene her på kloden. DET er verdier det! Noe City of London nok sikler vilt etter ..

  Svar
  • Vil også legge til: Hvorfor har det blitt startet kriger opp gjennom historien?
   Ressurser og blodlinjer. Familie, familie, familie .. De holder sine gener tett tett, og gjør hva som helst for sitt blod. Se på kongehusene, se på de dominerende familiene (City of London).
   (Selv (!) i Tolkiens eventyr Ringenes herre, der er det Isildurs arving som vinner til slutt ..)
   City of London gjør til syvende og sist bare det som er bra for familien, familien betyr ALT!

   Svar
 • Mektige krefter prøver å starte WW3...
  4 mars 2022 9:18

  De samme maktsyke korrupte parasittene som sto bak klima og corona hysteriet prøver nå å starte WW3 for de samme egoistiske grunnene… Og blir det full atomkrig så har de alle vellutstyrte bunkere de kan vente LENGE på at atom støvet skal legge seg og bli mindre radioaktivt før de kryper frem fra sine hull.

  Svar
 • Kero Wilson
  4 mars 2022 9:33

  Vesten er styrt av en liten gruppe korrupte maksyke parasitter slik som WEF og Davos milliardærene… Milliarderene med altfor mye makt har rett å slett gått sammen om å kuppe makten i verden og er i ferd med å gjøre hele verden om til et paradis for «eliten» hvor «you will own nothing and be happy» som WEF sier det.. «Eliten» vil eie alt og ha full frihet og makt mens oss vanlige folk vil ha ingen frihet, eie ingenting og ha ingen makt. Det er fremtiden som venter generasjoner fremover hvis vi ikke gjør opprør mot disse maktsyke parasittene som har kuppet makten i verden….

  Svar
 • Hver gang oljeprisen har gått over 90$ fatet (målt i 2016-priser) har verdensøkonomien gått i stagnasjon og krise. Industrisamfunnet forutsetter moderate energipriser for å kunne fungere.

  Investeringer i økt olje/gass utvinning har vært relativt lave de siste årene, og den langsiktige trend kan også være at det blir stadig vanskeligere å finne olje og gass som har relativt lave lete- og utvinningskostnader og som industrisamfunnet kan klare å leve med. (Mulig at grunnen til at det hele har gått rundt de siste årene er at USAs myndigheter i det skjulte har subsidiert utvinning av olje og gass fra fracking i USA – det er mye billigere å subsidiere fracking direkte fremfor at alle mennesker her i verden må betale mer for økte og høye olje/gass-priser).

  Det spørs om bortfall av russisk olje og gass kan erstattes av økt utvinning av olje og gass i andre oljeland. Det finnes ikke ubegrenset med billig olje og gass her i verden (hvor kostnadene for leting og utvinning altså er relativt moderate). Men det norske Storting har gitt oljebransjen rause krisepakker som har gjort at oljeselskapene nå tør å ta større økonomisk risiko ved å utvinne mer olje og gass bla i Barentshavet (mens det er den norske stat som i praksis har overtatt en del av risikoen fra oljeselskapene).

  Iflg en håndregel fra IMF er det slik at en (tvangsmessig) reduksjon i verdens oljeutvinning på kun 1 % vil føre til en prisstigning i oljeprisen på hele 50% ved at det skjer såkalt rasjonering vhja prismekanismen. En slik prisstigning kan lamme hele dagens verdensøkonomi.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Øker ikke oljeproduksjonen:

Saudi-Arabia støtter Russland indirekte.

Forrige innlegg

USA-oberst:

Game over i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.