POSTED IN Handelskrig, Olje-Energi

Øker ikke oljeproduksjonen:

Saudi-Arabia støtter Russland indirekte.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Straffetiltakene mot Russland vil sannsynligvis ikke fungere, bl.a. på grunn av at f.eks. Saudi-Arabia ikke blir med på dem. Tvert imot fører den saudiske motviljen til at USA og EU må regne med prisstigning på nesten alle varer som følge av den kolossale prisstigningen på energi. Land som Norge, men ikke minst USA og det øvrige EU-området vil oppleve en sterk prisstigning fremover – noe som vil ramme det store flertallet av menneskene fordi alt de tjener går med til livets opphold.

Jeg hadde aldri trodd at dumskapen var så utbredt blant våre ledere. Først nå demrer det for meg. De er tydeligvis fullstendig avsondret fra den befolkningen de sier de representerer. Slike folk har vi ikke bruk for og det vil komme sosiale opprør fremover. De gule vestene i Frankrike og Lastebilsjåførene i Canada er bare en forsmak på hva vi kan vente oss.

Saudi-Arabia fører en dyr krig i Jemen som ingen snakker om (hyklerne vil bare snakke om Russland) og trenger alle pengene de kan få. Høye priser er som manna fra himmelen for disse lederne, for å holde oss til bibelske vendinger siden det i ørkenen Jemen-krigen foregår.

Etter alle de folkettsstridige krigene i Midt-Østen som USA og andre Nato-land har bedrevet i 20 år og Sudienes egen krig på 7. året nå, hvem av dem bryr seg om enda en krig? Disse folkene er ikke interessert i mennesker, men i penger.

Knut Lindtner
Redaktør

Saudi-Arabia bekrefter at de står fast ved avtalen mellom OPEC+ og Russland.

Det kan være en redning for Russland at saudierne ikke vil gå til oljekrig mot dem, slik Obama fikk dem til å gjøre i 2014 – 2015.

Saudi-Arabia bekreftet på søndag  at de står ved avtalen som OPEC+ har gjort med Russland. 

Det rapporterer Saudi Press Agency – samtidig som Moskva står overfor internasjonal kritikk på grunn a invasjonen i Ukraina.

Kronprins Mohammed bin Salman kom med denne kommentaren i en samtale med den franske president Emmanuel Macron. Samtalen handlet også om situasjonen i Ukraina og den virkningen dette har på energimarkedet, sier byrået.

«I den forbindelsen har Hans Kongelige Høyhet kronprinsen bekreftet kongedømmets vilje til å beholde stabiliteten og balansen i oljemarkedet, og også kongedømmets forpliktelser til OPEC+-avtaler», legger byrået til.

Russlands valuta er offisielt rubler, men Russlands valuta er faktisk olje og gass. Og verdien av denne valutaen har økt sammenliknet med andre valutaer i verden.

Dette kan se underlig ut, men det er en viktig nyanse mange har oversett, og som gir Russland noen uante alternativer.

Medlemmene av OPEC+, en gruppe på 23 nasjoner, ledet av Saudi-Arabia, og som inkluderer Russland – skal møtes på onsdag for å diskutere om de skal åpne kranene. Og det bare få dager etter Russlands invasjon i Ukraina, og som sendte prisen på råolje opp til mer enn 100 dollar fatet.

I tillegg til de  13 medlemmene i OPEC vil 10 allierte i OPEC+-gruppen møtes til en telefonkonferanse.

Saudi-Arabia er nok den viktigste av de opprinnelige medlemsstatene i OPEC. Russland er en av de større medspillerne blant de 10 andre landene som utgjør OPEC+.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Vladimir Kush

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  4 mars 2022 12:11

  Jeg håper de blir enige om å selge olja i Yuan. Det hadde gjort en forskjell.

  Svar
 • «… hvem av dem bryr seg om enda en krig? Disse folkene er ikke interessert i mennesker, men i penger.»

  Nå, som dengang:

  ‘ ”Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i VOLUM og PROFITT.” ‘

  Svar
 • Russerne får ikke solgt oljen sin med rabatt engang. Ingen redere tar sjansen på å frakte den.

  Svar
  • Nå er det jo slik at det er dyr amerikansk olje som må fraktes ( med skip), som selvfølgelig slipper ut CO2 under frakt. CO2 som visstnok bringer verden til katastrofe.

   Billigere russisk olje strømmer i gassrørledninger Russland selv har bekostet.
   USA har ikke kjangs til å konkurrere på pris og leveringsdyktighet. Derfor må USA bedrive sanksjoner og mafiavirksomhet for å få en tjangs til å berge sin økonomi.

   Svar
 • Hallo!
  Det er et TILBUD om billigere gass enn USA kan tilby!
  Gass- grep! 😉
  Om Norge tilbyr EU/Tyskland gass så er det et gass-grep?
  Hva om vi tilbyr billigere strøm. Er det et strøm-grep?
  Flott. Da stenger vi kabelen. Og bruker strøm»grepet «sjøl.

  ‘ Etter invasjonen i Ukraina har forbundskanslar Olaf Scholz sagt at dei ikkje lenger vil samarbeide med russarane om gassrøyrleidninga Nord Stream 2, og no gjer EU og Tyskland fleire grep for å kome ut av Putins gassgrep. ‘

  Galskap eller dumhet?
  Antagelig en trist og skremmende blanding.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En moral for oss og en for de andre:

Her er to typer prinsipper og moral.

Forrige innlegg

Sanksjoner mot Russland vil føre til:

Noe verden aldri har sett før.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.