POSTED IN Krig-fred, NATO, Ukraina

Nato-møtet i Vilnius ga Zelensky tomme løfter.

Krigen går i Russlands favør.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

KRIGEN I UKRAINA BEVEGER SEG AVGJØRENDE I RUSSLANDS RETNING

11. juli 2023 av Larry Johnson

Larry Johnson. X-CIA

Volodomyr Zelensky fikk de dårlige nyhetene i Vilnius –  og til tross for verbal-støtten fra noen av NATO-medlemmene – nekter USA og Tyskland å la Ukraina bli med i klubben av frykt for å utvide krigen med Russland. Ikke misforstå. NATO er i krig med Russland, men Vesten er klar over sin militære svakhet og er ikke villig som organisasjon til å risikere å ta skritt som vil provosere direkte kamper mellom russiske og NATO-styrker.

En frustrert president Volodymyr Zelensky lanserte en rasende bredside mot Ukrainas NATO-allierte tirsdag da de startet et toppmøte og hvor det fortsatt var usikkerhet om hvordan de skulle fremme Kyivs medlemskapssøknad.

Zelensky, som ville komme til Vilnius under det to dager lange toppmøtet, fordømte som «absurd» motviljen til enkelte NATO-ledere til å gi en klar tidsplan for Ukrainas tilslutning til alliansen.

«Usikkerhet er svakhet. Og jeg vil åpent diskutere dette på toppmøtet», tvitret Zelensky. Alliansen støtter Ukraina i kampen mot Russlands 16 måneder gamle invasjon, men flere medlemmer – særlig USAs president Joe Biden – motsetter seg å gi Ukraina en tidsplan for medlemskap.

Men Frankrike og Storbritannia, som reagerte uavhengig av NATO, ga et tåpelig og farlig løfte – de kommer til å gi Ukraina langdistanse kryssermissiler som kan angripe inn i russisk territorium. Vi har nådd det punktet i denne krigen hvor Vesten sliter med å ta tak i det faktum at deres gaver av stridsvogner og våpen til Ukraina har vært fullstendig mislykket, og panikken setter inn.

Denne videoen er fra Russland og viser ødeleggelsen av vestlig utstyr på slagmarken i Ukraina

Russland inntar ikke lenger en defensiv holdning. Den startet sin egen motoffensiv og nyter suksess med å presse ukrainske styrker tilbake:

Kampene fortsetter i frontlinjen. I Starobelsk-retningen var RF-væpnede styrker i stand til å rykke frem i området ved Zhuravka Balka og i nærheten av Torskoye, og avverget også et massivt angrep nær Dibrova. I Bakhmut-sektoren gjennomførte russiske tropper et motangrep nær Kleshchiyevka og avviste også et fiendtlig angrep i nærheten av Berkhovka.

Heftige sammenstøt finner sted i Vremyevka-sektoren. Ukrainske marinesoldater prøver å rykke frem i området Priyutnoye og Grushevaya Balka, hvor de tidligere hadde klart å få fotfeste i plantasjer. Ved Rabotino angrep fienden uten hell nord for bosetningen, og mistet pansrede kjøretøyer levert av Vesten.

I Kherson-retningen fortsetter russiske enheter å kjempe mot ukrainske sabotører som har landet på øyene og under #Antonovsky-broen. I følge noen rapporter ble en jernbanebro sprengt nord for Alyoshki.

Vil Russland angripe Starlink-systemet.

Jeg forventer at Russland vil intensivere sine angrep på ukrainske stillinger på nøkkelsteder langs kontaktlinjen på 800 miles i løpet av de neste to ukene. Mens NATO prøver å gi Ukraina meningsfull etterretning i forsøk på å skade de russiske styrkene, står Zelensky og hans generaler overfor en tøff realitet, nemlig at førsteklasses etterretning er ubrukelig hvis du ikke har soldater eller utstyr til å angripe de russiske styrkene. Ukrainas militære blir svakere for hvert resultatløse angrep.

Jeg er enig med Andrei i at den lovede eskaleringen fra Frankrike og Storbritannia sannsynligvis vil fremprovosere et russisk svar. Det er én ting å i det skjulte gi mer sofistikerte dødelige våpen til Ukraina. Husk at sovjeterne gjorde det mot amerikanerne i Vietnam og at USA gjorde det mot sovjeterne i Afghanistan. Både amerikanerne og russerne ble stiltiende enige om å leve med denne virksomheten uten å risikere å eskalere til en direkte konflikt. De fortsatte å ha normale diplomatiske kontakter og forhandlet frem våpenkontrollavtaler til tross for de skjulte proxy-krigene. Hver side visste hva den andre gjorde, men hver side tok også skritt for å prøve å skjule handlingene sine.

Det Frankrike og Storbritannia foreslår er en åpen provokasjon og, hvis den gjennomføres, representerer det et direkte angrep på Russland. Putin og medlemmer av hans nasjonale sikkerhetsteam har signalisert tydelig at det vil komme en respons. Dette betyr at vi går inn i en veldig farlig fase i denne krigen fordi Vestens paniske desperasjon fører til at den forårsaker militære operasjoner som vil fremkalle gjengjeldelse. Russland kommer ikke til å finne seg i å være en boksesekk. På et tidspunkt forventer jeg at Putin vil beordre det russiske militæret til å begynne å skyte ned sofistikerte amerikanske og NATO ISR-droner og forstyrre, om ikke eliminere, Elon Musks Starlink-nettverk. Russland vil sannsynligvis også angripe og ødelegge felles og taktiske operasjonssentraler i Ukraina som en del av sin samlede innsats for å forringe Ukrainas evne til å utføre offensive operasjoner.

Russland traff angivelig Odessas havn i går (mandag) med et missilangrep som et forspill for å avslutte kornavtalen og hevde sin kontroll over Svartehavet. Det vil være et slag for Ukraina og Tyrkia, og det er lite Vesten kan gjøre som svar uten å skape en casus belli for Russland for å treffe mål der NATOs rådgivere befinner seg.

Redaksjonen har lagt til video og bilde m/tekst.

Oversatt og noe forkortet av redaksjonen

Forsidebilde: Ai Nhan

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  13 juli 2023 17:18

  Stoltenberg innrømmer at NATO fra 2014 begynte å forberede Ukraina på krig med Russland.

  Av Ahmed Adel.
  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg innrømmet at alliansen hadde forberedt Ukraina på krig med Russland siden 2014. Samtidig kunngjorde den franske forsvarsministeren Sébastien Lecornu 12. juli, at det franske militæret allerede har trent 5200 ukrainske tropper, og planlegger å trene til sammen 7000 soldater ved årets slutt.

  «Frankrikes støtte til Ukraina svekkes ikke. Nesten 5200 ukrainske soldater har allerede blitt trent av Frankrike, inkludert 1600 i Polen. Det vil være nesten 7000 innen utgangen av året», tvitret Lecornu. I følge Lecornu lærer ukrainske tropper hvordan de skal bruke fransk militært utstyr som er overført til dem og praktisere moderne kamptaktikker, som å danne bataljoner som kan manøvrere som en sammenhengende taktisk enhet.

  I mellomtiden kunngjorde den britiske regjeringen at mer enn 19.000 ukrainske soldater hadde blitt trent i landet i løpet av de siste seks månedene, og at Ukraina kan forvente mer materiell støtte. «I de siste seks månedene har Storbritannia også utvidet sitt militære treningsprogram for ukrainske rekrutter. Dette programmet har trent mer enn 19 000 soldater til dags dato, og trening for ukrainske piloter i Storbritannia vil begynne denne sommeren, sa den britiske regjeringen i en uttalelse.

  Storbritannia, gjennom NATO, planlegger også å etablere et medisinsk rehabiliteringssenter «for at soldater kan returnere til Ukrainas forsvarslinjer etter å ha blitt skadet i kamp». Den britiske statsministeren kunngjorde en stor ny militær pakke til Ukraina, inkludert tusenvis av ekstra runder med Challenger 2-ammunisjon, mer enn 70 kamp- og logistikk-kjøretøyer og en støttepakke på 50 millioner pund for reparasjon av utstyr,» sa uttalelsen.

  Selv om disse kunngjøringene er nylige avsløringer, er NATO-trening av det ukrainske militæret ikke nytt. Stoltenberg sa at Alliansen begynte å støtte det ukrainske militæret lenge før krigen startet. «Den militære støtten har de allierte gitt helt fra 2014″, sa Jens Stoltenberg på en pressekonferanse etter den første dagen av Alliansens toppmøte.

  NATO-sjefen hadde tidligere tilstått at vestlige militære forberedelser startet for ni år siden. «Siden 2014 har NATO implementert den største styrkingen av vårt kollektive forsvar på en generasjon. For første gang i vår historie, har vi kampklare tropper i den østlige delen av Alliansen, med høyere beredskap, med flere øvelser, og også med flere forsvarsutgifter», sa han 24. mai. «Så da president Putin startet sin invasjon var vi forberedt.».

  I en felles uttalelse etter den første dagen av toppmøtet i Vilnius, erklærte NATO-ledere at det utvidede partnerskapet mellom Kina og Russland er i strid med alliansens interesser. På sin side sa Russlands president Dmitrij Peskov, før han omtalte NATO som en allianse som er «aggressiv av natur», at forholdet mellom Moskva og Beijing «aldri har vært rettet mot tredjeland eller allianser på noen måte».

  Under NATO-toppmøtets første dag ble medlemslandene enige om å bringe Ukraina nærmere alliansen. Imidlertid ble Ukraina skuffet over de konkrete bestemmelsene for å oppnå dette. Det gikk ikke hus forbi i de store avisene som New York Times, at Zelensky kritiserte NATOs holdning.

  Zelensky beklaget i en tweet «usikkerheten» og «svakheten» til NATO før toppmøtet i det hele tatt startet. «Det ser ut til at det ikke er noen vilje til verken å invitere Ukraina til NATO eller å gjøre det til et medlem av Alliansen,» la tweeten til.

  Tatt i betraktning ydmykelsen Zelensky opplevde ved å bli fotografert isolert og alene på NATO-toppmøtet mens medlemslederne snakket seg imellom, burde Kiev-regimet ha innsett at de blir brukt som bønder på sjakkbrettet, i et nå mislykket forsøk på å svekke og begrense Russland. Det er tydelig at NATO gjør alt de kan for å hjelpe Ukraina, men uten å bruke medlemslandenes konvensjonelle militære styrker, og vil fortsette med en slik politikk til i det minste slutten av 2023, som franskmennene og britene kunngjorde.

  Ikke desto mindre, til tross for fortsatt militær støtte fra Frankrike og Storbritannia, refset Zelensky NATOs opptakspolitikk som «absurd», noe som fikk til og med Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace til å understreke at Kiev ikke uttrykker nok «takknemlighet» for støtten den mottar. Likevel har ikke denne ydmykelsen og den fullstendige ødeleggelsen av dets militære styrker og økonomi, vært nok til å få Kiev-regimet til å innse, at for NATO, er de ikke noe mer enn en stedfortreder som kan ofres.

  Fra Global Research, publisert 13. juli 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Stoltenberg Admits NATO Began Preparing Ukraine for War with Russia Since 2014.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vår farligste fiende:

Krigsindustrien – ikke Putin.

Forrige innlegg

Artikkel om konflikten i Ukraina:

Hvilke krefter står mot hverandre og hva er perspektivene fremover?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.