POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Nato-medienes virkelighet og en helt motsatt presentert av Scott Ritter.

To oppfatning av virkeligheten kolliderer.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er to virkelighetsoppfatninger som kolliderer nå, men det har de gjort lenge. Den Scott Ritter formulerer og den som fremholdes av den ukrainske ledelsen/ USA og hele Nato-pressen. Vi i Derimot.no har helt siden krigen startet hevdet at fredsavtalen som var fremforhandlet våren 2022 og som var en forlengelse av Minsk-avtalene, den skulle vært underskrevet. Da ville Ukraina kunne beholde hele området sitt med unntak av Krim.

Men USA/Nato har hatt en helt annen agenda: Ødeleggelse av den russiske staten (Rand-dokumenter) for å fjerne en global utfordrer og for å få tilgang til landets enorme naturressurser. Etter 1,5 år med krig står en nå ved et veiskille: Begge parter hevder at «Karthago må ødelegges» (Uttalelse fra Cato d.e., en romersk statsmann som alltid avsluttet talene sine slik: «forøvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges»).

Men spørsmålet er hva som er Karthago. Er et Russland eller Ukraina?

Cato den eldre

Da jeg var i Russland for en måned siden var det lite som minnet om krig hverken i Moskva eller St. Petersburg. Det var omtrent ingen ting som minnet om dette på gatene eller på T-banen. Det eneste vi la merke til var alle bilene som hadde Z-tegnet på seg (i praksis betyr det at de støtter Russland i krigen).

Og nå kommer meldinger om at Russland forbereder en motoffensiv etter at Ukrainas sommeroffensiv ikke har oppnådd annet enn å ødelegge masse militært utstyr betalt av skattebetalerne i vest og svært mange drepte ukrainske gutter.

Krigen er i vest beskrevet som en fullskalakrig, men det kan den ikke være fra russisk side. De oppfatter store deler av Ukraina som tilhørende den russiske kultursfæren og de kunne flatbombet ukrainske byer slik USA gjorde med millionbyen Mosul i Irak eller med Raqqa i Syria. Men har de ikke gjort og slik jeg fikk inntrykk av er at mange russere oppfatter ukrainere som sine landsmenn eller sine søster og brødre.

Når Scott Ritter sier at Ukraina går mot fullstendig nederlag er derfor ikke det stor spådomskunst.

Det er langt mer påfallende at våre medier fortsetter å gjengi virkelighetsfjerne uttalelser fra ukrainske propagandister som om det var sannhetens gullkorn. Når vi forer oss med mediespinn uten substans eller virkelighetskontakt vil vi stå overfor et sjokk når virkeligheten står frem slik den faktisk er – ikke slik vi håper og tror at den er.

Det Scott Ritter sier under er derfor ikke noe annet enn en oppsummering av den faktiske situasjonen.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina vil «kapitulere betingelsesløst» – Scott Ritter-

President Volodymyr Zelensky bør huske hvordan andre verdenskrig endte for Japan – sier den tidligere amerikanske etterretningsoffiseren.

Konflikten mellom Russland og Ukraina vil ende med Kievs betingelsesløse kapitulasjon, ifølge Scott Ritter, en tidligere amerikansk etterretningsoffiser og våpeninspektør for FN. På onsdag påsto den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky i X (tidligere twitter) at «Ukraina forhandler ikke om områdene sine fordi vi ikke vil handle med vårt folk».

Budskapet viste til the Third Crimea Platform Summit, der Ukraina diskuterte måter å «av-okkupere» halvøya på, den som ble gjenforent med Russland i 2014 etter en folkeavstemming. Dette skjedde etter det USA-støttede Maidan-kuppet i Kiev tidligere det året.

Som svar på Zelenskys innlegg skrev Ritter at «det var NATO som foreslo en slik handel. Russland forhandler ikke om noe». Den tidligere amerikanske etterretningsoffiseren refererer antakelig til bemerkningen fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sin stabssjef Stian Jenssen, som midt i august sa at Ukraina burde «overgir områder til Russland, og så få medlemskap i NATO i stedet».

Ifølge Jenssen har denne ideen faktisk blitt diskutert i den USA-ledede blokken. Jenssen trakk senere tilbake bemerkningen, og sa det var en «misforståelse».

Mikhael Podoliak

Denne antydningen får Kiev til å rase. Presidentens mann Mikhael Podoliak kaller det «latterlig». Et slikt skritt vil være å likne med «frivillig å velge nederlag framfor demokrati…og å overlevere krigen til senere generasjoner», påstår han.

Sjefen for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd Aleksey Danilov gjentar at Kiev aldri vil forhandle med den russiske presidenten Vladimir Putin. Han insisterer på at «Russland må ødelegges som et moderne Kartago».

Ritter insisterer på at Moskva «snakker om realiteter» når det gjelder konflikten med Kiev, inkludert at «det er der russiske støvler vil være når Ukraina overgir seg betingelsesløst».

«Til herr president! Det er NATO som foreslår en slik handel. Russland forhandler ikke om noe. Dette er realitetene. Det er der russiske støvler vil være når Ukraina overgir seg betingelsesløst. 

Tenk på Tokyo Bay 2. september 1945. Det gjelder  deres egen framtid. Lykke til», skriver han til Zelensky.

Japan kapitulerer.

Det var på den dagen, 2. september 1945, at representanter for det japanske keiserriket signerte en betingelsesløs kapitulasjon overfor de allierte om bord på USS Missouri . Det var slutten på Japans del av andre verdenskrig.

Ifølge kapitulasjonsdokumentet måtte Japan gå med på å miste alle områdene de hadde okkupert utenfor de hjemlige øyene. Og de gikk med på å opprette et tribunal for å stille krigsforbrytere for retten.

Men Zelensky  påsto at operasjonene beveget seg «sakte», men i riktig retning.

Tidligere denne uken rapporterte Washington Post at den ukrainske kampanjen viste «tegn til å stanse opp». Avisen advarte om at «de (Kiev styrker) ikke er i stand til å vise til noen suksess på slagmarken. Man frykter nå at konflikten kan bli en fastlåst situasjon, og at den internasjonale støtten kan smuldre bort».

President Putin påsto på onsdag at det var «forbausende» å se hvor lite myndighetene i Kiev bryr seg om de ukrainske soldatene.

«De kaster dem inn i våre minefelter, under vår artilleri-ild. Der oppfører seg som om det ikke er deres borgere i det hele tatt», sa den russiske lederen.

Ifølge russiske overslag har ikke ukrainerne hatt noen betydelige seire siden de satte i gang motoffensiven. Men de har mistet 45 000 soldater og nesten 5000 stykker tungt utstyr,

Kiev har så langt påstått at de har tatt igjen flere landsbyer, men det viser seg at disse  ligger langt unna  de russiske forsvarslinjen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/581761-ukraines-president-volodymyr-zelensky-speaks/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  27 august 2023 18:42

  Slik forsvares «hjelpen» til Ukraina: Pengene går faktisk til USA – og ingen amerikanere dør.

  Av Swebbtv.
  Krigen i Ukraina er bra for USA, ifølge Senatets minoritetsleder Mitch McConnell. Ingen amerikanere dør. USAs våpenarsenal fylles opp og moderniseres, noe som fører til amerikanske arbeidsplasser. Mesteparten av pengene brukt på Ukraina går faktisk til USA, hevdet han nylig, melder CNN.

  Biden-administrasjonen i USA ønsker å sende enda mer penger til Ukraina: 24 milliarder dollar.

  Men siden Ukraina ikke lykkes i sin offensiv mot Russland, kan det oppstå en politisk motstand mot denne sjenerøse «hjelpen».

  Imidlertid er ikke alle enige. Den republikanske minoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell, hevder at krigen egentlig ikke koster USA så mye.

  – Folk tenker mer og mer ser det ut til, at vi ikke bør gjøre dette. Vel, la meg starte med å si at vi ikke har mistet en eneste amerikaner i denne krigen, erklærte McConnell under et møte i Louisville, ifølge CNN, og fortsatte:

  – Mesteparten av pengene som vi bruker knyttet til Ukraina, brukes faktisk i USA, for å etterfylle våpenlagre med mer moderne våpen. Så faktisk blir det flere arbeidsplasser her, og forbedrer vårt eget militær for det som kan ligge foran oss.

  Folk dør selvfølgelig, ikke minst hundretusenvis av ukrainske soldater. I april 2023 publiserte Reuters tall på 354 000 ofre på begge sider. Den amerikanske hærens oberst Douglas Macgregor hevdet nylig at totalt 400 000 ukrainske soldater døde i krigen.

  Fra Swebbtv, publisert 11 august 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker og X-melding i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Så försvaras ”biståndet” till Ukraina: Pengarna går egentligen till USA – och inga amerikaner dör.

  Kommentar:
  Ikke bare erstattes militære våpen med nye i USA, de fleste land i NATO som sender våpen til Kiev-regimet tømmer sine lagre, og mye av dette kommer fra den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, med BlackRock og de andre kapitalforvaltningsselskapene som eiere. Wall Street tjener også på at andre NATO-land sender våpen til Ukraina, som ikke er gaver slik som det fremstilles i vestlig hovedstrømpresse. Ukraina finansierer våpnene ved å utvide sin allerede ubetalbare statsgjeld.

  Det militær-industrielle komplekset får en enorm profitt på en krig de selv provoserte frem, krigshaukene i Washington er en del av det. De finansielle eierne av våpenindustrien som BlackRock, er invitert av Kiev-regimet for å lede «restruktureringen og gjenoppbyggingen» av Ukraina. At kapitalforvaltningsselskapene tar over de beste jordbruksarealene for korndyrking i Europa, ser ut som ha vært en del av en langsiktig plan for mange år siden. Målet for herskerklassen er å ha full kontroll og eierskap på matproduksjonen i Europa.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mariupol falt våren 2022 etter harde kamper.

Gjenoppbygges i rekordfart.

Forrige innlegg

En triumf for vestlig «demokrati» i det 21. århundre.

Leveforholdene i Ukraina ligner et nytt slaveri.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.