POSTED IN Ukraina

Nato bestemmer når det skal skje.

Prinsipper er til for å brytes.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Plutselig ble et lands grenser hellige

Av Lars Birkelund

Det var de ikke da Sovjetunionen ble oppløst i 1991 og 15 nye stater oppsto. Da sto jubelen i taket i Vesten, og jeg jublet med. Men det hadde jeg ikke gjort hvis jeg hadde visst hvordan USA/NATO skulle komme til å utnytte seg av situasjonen.

For heller ikke Jugoslavias grenser var hellige erfarte vi på 1990-tallet, da NATO bidro til å splitte landet i seks. NATO/EU-land anerkjente da statene en etter en etter hvert som de brøt ut av Jugoslavia. Nå er ’tilfeldigvis’ de fleste av disse medlemmer i NATO og/eller EU.

Det at Tsjekkoslovakia ble splittet i to, Tsjekkia og Slovakia, i 1993, ble også positivt anerkjent. Også disse ble NATO og EU-medlemmer. Enda mindre hellige var grensene til Irak, Afghanistan, Libya og Syria da NATO/NATO-land bomba/invaderte disse landene, skaffet seg militærbaser der, plyndret landenes naturressurser osv.

Men Ukrainas grenser er hellige, de må bevares for enhver pris, blir vi fortalt (derfor den ‘hellige’ krigen USA/NATO/EU fører nå). Skjønt, i virkeligheten er det ikke Ukrainas grenser som er viktige for USA/NATO/EU, det vet vi grunnet de foregående tilfellene. Det viktige for denne ‘treenigheten’ er at de kan bruke Ukraina i et forsøk på å splitte opp Russland. Det er også derfor de i årtier har støttet tsjetsjenske og andre separatister, som Alexej Navalnyj, inne i Russland.

Dette betyr ikke at jeg ønsker at Ukraina skal splittes opp. Men når situasjonen har blitt som den har blitt er det ikke mulig å oppnå fred uten territorielle kompromisser. Og det dreier seg ikke bare om Ukraina og ukraineres rettigheter, men også om rettighetene til de på Krim og i Donbass, som etter ni år med krig ikke lenger har tiltro til den ukrainske staten slik den utviklet seg etter USA/NATO/EUs kupp i 2014. Krigen har dessuten ringvirkninger til hele verden. Og det er ikke rimelig at resten av verden skal lide for hva uansvarlige politikere i øst og vest finner på.

Artikkelen ble sendt til Klassekampen 27. februar men ikke tatt inn. Publisert på steigan.no 1.juni.

Grafisk kart: Viser hvilke språk som brukes hjemme i Ukraina. Kartet er utarbeidet på universitetet i Kiev i 2009. Rødt er russisk og gult er ukrainsk.

Innlegget er hentet fra Trønderrød

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Det at Tsjekkoslovakia ble splittet i to, Tsjekkia og Slovakia, i 1993, ble også positivt anerkjent. Også disse ble NATO og EU-medlemmer. Enda mindre hellige var grensene til Irak, Afghanistan, Libya og Syria da NATO/NATO-land bomba/invaderte disse landene, skaffet seg militærbaser der, plyndret landenes naturressurser osv. »

  Ja, vi bør ikke bli så historieløse at vi glemmer dette.
  – Når vi leser dagens media,- og lytter til Stoltenberg. – Som fortrenger sine egne mereritter.

  Svar
 • Northern Light.
  13 juni 2023 16:45

  De gjør sitt beste for å provosere frem en atomkrig med Russland.

  Av Michael Snyder.
  Selv om de fleste amerikanere ikke følger så nøye med, bør måten krigen i Ukraina utvikler seg på bekymre oss alle. Ukrainas president Zelenskyy og hans generaler forstår veldig godt at de er i store problemer, med mindre de kan trekke USA og andre NATO-makter inn i krigen.

  Bakhmut er nå under russisk kontroll, og ukrainerne fortsetter å miste tropper i et svimlende tempo. De har ikke gode kort, men hvis ukrainske ledere kan finne en måte å få russerne til å bruke taktiske atomvåpen, vil det endre alt. Vestlige makter ville føle seg tvunget til å svare, og da ville vi få en virkelig apokalyptisk konflikt.

  De siste dagene har det vært en enorm hype om den kommende ukrainske «motoffensiven». Kiev ønsker stillhet rundt den etterlengtede motoffensiven, og viste i mellomtiden en video av tungt bevæpnede soldater i stillhet mens det er fjerne drønn av artilleri og skuddveksling. Det avsluttes med bilder av F-16 jagerfly – lenge ettertraktet av Kiev når de forsøker å forsterke luftforsvaret mot russiske missiler og droner.

  Men i stedet for å prøve å gjenerobre Bakhmut eller noen av de andre områdene i Ukraina som russerne har erobret, har ukrainerne fokusert sine angrep på Russland. Droner har truffet mål dypt inne i Russland, og ved en anledning også Kreml. Og ukrainsk artilleri har nådeløst skutt mot russisk territorium. Beskytningen har vært spesielt brutal i Belgorod-regionen.

  Ukrainske styrker fortsatte å beskyte Russlands grenseregion Belgorod natt til søndag, etter at to mennesker ble drept natten før, og hundrevis av barn ble evakuert, sa guvernør Vyacheslav Gladkov. «Det var søvnløse netter», sa Gladkov på Telegram-kanalen, og la til at Shebekino- og Volokonovsky-distriktene hadde lidd stor skade fra den siste beskytningen. Å beskyte sivile mål på russisk side vil ikke hjelpe ukrainerne med å gjenvinne tapt territorium. Det gjør ting enda verre når at små «militsgrupper» har begynt å krysse den russiske grensen for å angripe nærliggende byer. Det legger et enormt press på russiske ledere.

  The New York Times skrev lørdag at «Shebekino, en by på 40 000 innbyggere seks mil fra grensen, har blitt en ny del av frontlinjen ettersom Ukraina har intensivert angrep inne i Russland, også mot sivile boligområder nær grensen». «Antallet angrep av militsgrupper har utløst den største evakueringen i Russland på flere tiår,» sa rapporten. De siste dagene har innbyggere i området flyttet inn i midlertidige tilfluktsrom, inkludert den store Belgorod-arenaen i fylkeshovedstaden. «Militsgruppene» som utfører disse raidene bruker militært utstyr som er levert av USA og Polen.

  Det blir rapportert at polske soldater er blant dem som har gått over grensen til Russland under disse raidene. Det polske korpset av frivillige har publisert bilder som bekrefter at det deltok i det første angrepet i Belgorod-regionen. Russiske soldater hevdet at de hørte noen av fiendene kommunisere på polsk. Denne krigen har nådd et farlig stadium.

  Russerne er ikke dumme. De vet at fremmedkrigere nå utgjør en svært betydelig prosentandel av styrkene de står overfor. Og hvis russiske byer fortsetter å bli beskutt og raidet, er det bare et spørsmål om tid før russiske ledere mister tålmodigheten. Hvis russerne bestemmer seg for å bruke taktiske atomvåpen, er det begynnelsen på slutten. Så la oss be om at fornuften skal seire.

  I mellomtiden fortsetter det å bli enda mer spent med Kina. Lørdag smalt et kinesisk krigsskip og et amerikansk krigsskip nesten rett i hverandre i Taiwanstredet. Et skremmende øyeblikk, det kinesiske krigsskipet var bare 140 meter fra en amerikansk destroyer i Taiwanstredet, og det bare dager etter at Pentagon sa at det ikke ville tåle «provokasjoner» av Beijing.

  Opptak fra Global News, viser et krigsskip fra People’s Liberation Army Navy (PLAN) krysser foran baugen til en amerikansk missil-destroyer mens den passerte Taiwanstredet. USS Chung Hoon og HMCS Montreal hadde passert sundet på et felles oppdrag, da en PLAN-krigsskip krysset foran baugen til USS Chung-Hoon.

  Vi lever nå virkelig i en tid med «kriger og rykter om krig», men de fleste av oss i den vestlige verden er fokusert på andre ting. Selv om våre ledere tydelig har vist hvor inkompetente de er om og om igjen, antar de fleste av oss at de vil klare å holde oss utenfor en atomkrig. Dessverre fortsetter eskaleringen fra begge sider, og det ser ut til at det bare er et spørsmål om tid før en krysser en grense som aldri skal krysses.

  Fra Global Research, publisert 6. juni 2023. Snyder er forfatter og redaktør av theeconomiccollapseblog com.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: They Are Doing Their Best to Provoke a Nuclear War with Russia.

  Svar
 • Max Hermansen
  13 juni 2023 18:39

  Legg merke til det grønne området helt i vest av Ukraina. Det er 150.000 ungarere, som nektes undervisning på ungarsk. Omtrent som at vi i Norge skulle nektet samene alt samisk (rasisme). Hvorfor ikke innse at Kiev-regimet behandler sine minoriteter svært dårlig. UT!

  Svar
 • Carbomontanus
  13 juni 2023 21:45

  Putin hadde idag hatt Ukraina i lomma og Nordstream 1& 2 og Tyskland med, om han bare hadde latt være å invadere i 2014.

  Vi hadde heller ønsket oss et Ukraina som en føderasjon og som nøytralt sammen med Finnland og Sverige. Det er ikke pollittikikerrraaa og sysstemet i vest som har presset på det der.

  Under krigen i Jugoslavia spurte jeg min gamle flamme fra Praha som jeg hjalp å emigrere til Italia. «Hva er det der?» om Yugoslavia som ikke kunne holde fred internt men som mangler sivil politisk oppdragelse og kultur, og hvor man ikke kan lite på offentlig tjenestepersonale fordi det er klassisk gangstervelde inni alle offentlige bygg..

  Svar: «Det er Russerne som er bak!» om Serbia. Hun gjen- kjente dem fra før, fra sin oppvekst i Praha.

  Ved ryktene om unionens oppløsning hadde man seg hurtigst til Eidvoll for å skfrive en konstitusjon. Norge i 1814.

  Ved ryktene om unionens oppløsning hev man seg hutigst i jetflyene og skjente ut for å kappe land. Milosevic 90 år senere.

  Så hva med Vladimir og Volodimir? hvem av de to er det som er agressor og har skyllaaaaaaa og er priviligert og truer verdensfreden?

  Putin var dog en hesteridende he- man med børse og bar overkropp og svart belte i Judo. Mens Zelensky bare en klovn og Jens Stoltenberg bare en bankfunksjonær- aspirant i et lite oljekongedømme ute i provinsen. Ha-Ha-Ha-Ha.—

  Angela Merkiel om Putin efter privat møte, de begge snakker hverandres språk flytende.

  «Er lebt in eine anderev Welt!»
  På norsk, han lever i en annen verden, han er rablende gal!

  De begge har studert og promovert i det gamle Leipzig, Hun fysikalsk kjemi ved Plancinstituttet, han Judo svart belte for lukkede dører i KGB / Victoria terrasse hos det gamle GESTAPO.

  Svar
 • Det er en løgn at Putin invaderte i 2014. Det var Kupp regimet som startet krigen mot Donbass, og Donbass var allerede så selvstendig at de ikke ville være med på det rasistiske og Nazistiske regimet som Ukraina var blitt.

  Putin unnskyldte seg ovenfor Russerne i 2022, med at de ikke visste hvor forferdelig situasjonen hadde blitt, om de hadde visst ville de ha kommet til unnsetning før februar 2022.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kan dette være sant?

Koronavaksiner svekker immunforsvaret.

Forrige innlegg

Konfliktene vokser i Asia.

Partene skylder på hverandre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.