POSTED IN Endring av politikken, Norsk politikk

Når analysene svikter:

Partiet Rødt risikerer å bli en historisk parantes.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Blir partiet Rødt irrelevant

Av Jan Hårstad

Naturligvis trodde partieliten i Rødt at de tok et stort skritt inn i offisiell norsk politikk når de for ett år siden omfavnet Nato og Zelensky-regimet. Jeg har nå produsert flere meldinger om at denne Nato-prosessen startet lenge før, faktisk under Syriakrigen. Her er det mye ugjort for unge statsvitere.

Men la oss ta en titt på utviklingen i Tyskland og Sverige. Die Linke – som hadde Sahra Wagenknecht som sentral profil – ble som Rødt og SV Nato-krigspartier. Her kan vi dra noen forskjeller for SV ble bombevenstre allerede på Balkan i 1999 og fortsatte i alle år som dette. De ligner til forveksling svenske Vänsterpartiet som klarte å gå gjennom siste riksdagsvalg uten å nevne Nato-medlemskapet og havnet også i det internasjonale bombevenstre.

Den åpenbare forvandlingen av Rødt startet med å ville overby de øvrige krigspartiene med 500 millioner og 600 millioner til det tvers igjennom amerikaniserte Natoforsvaret. Nå har jeg sagt opp mitt abo på Klassekampen, men det virker ikke utenfra som om de bekjemper USAs fire selvdrevne baser i Norge heller. Utrolig, men sannsynligvis sant.

Det som da har skjedd i Tyskland er at befolkningen i helga 25-26 februar gikk ut i de sentrale byene og demonstrerte mot alle krigspartier og for fredsforhandlinger. I mobilisering for disse demoene var Sahra Wagenknecht sentral og ble ultrapopulær. Undersøkelser viste at 19-20% av tyskerne ville stemme Sahra såfremt hun stiftet et fredsparti.

Sara Wagenknecht

Die Linke stilte ikke opp på noe av dette og dagens meldinger er at Sahra er på vei ut av Die Linke. Vi får se hva som skjer for også «nazipartiet» Alternative für Deutschland står på samme linje. Her kan det bli kamp om fredsvelgerne.

Det som allerede har skjedd i tysk økonomi er at «vanlige folk» allerede under den offisielle krigsøkonomien har blitt lut fattige. I det østlige Tyskland er annen hver pensjonist fattig, hver sjette tysker opplever det som om han er eksistensielt truet av synkende levestandard.

Når det gjelder krigspenger er det bare Tyskland som kan matche USA og i begge statene er det våpenindustrien som blir velstående. Det aller siste er at Rheinmetall skal sette opp en tanksfabrikk i Ukraina.

Så har vi det utslaget i Norge at disse Nato-øvelsene i NordNorge er så store at det knapt finnes maken i Europa i det hele tatt. 20 000 soldater i Joint Viking fra 6-16 mars og våpnene som anvendes blir mer og mer angrepsvåpen og rullebanene kan  ta imot B-52 bombefly også. Nydelig forsvar.

Som jeg ser det nå – etter at jeg for mange år siden begynte å skrive om den nye OPERASJON BARBAROSSA – er det meningen at Russland i nær framtid skal angripes fra absolutt alle vinkler og med  alle våpen. Japan/SørKorea i Asia. Tyskland i Baltikum og Ukraina og USA/Nato fra NordNorge.

Når da partier som Rødt ikke ser eller ikke vil ta i alle disse krigerske utviklinger tyder mye på at de går akkurat samme vei som tyske Die Linke. Mot fullstendig irrelevans. 

Når Rosa Luxemburg stiftet Spartakistene høsten 1914 fant dette sted i hennes leilighet og blant et titall av hennes venner. Tre år etterpå var det millioner som delte hennes parole KRIG MOT KRIGEN og laget revolter.

Partieierne i Rødt har totalt feilkalkulert. Hvis ikke opposisjonen inni Rødt klarer å gjøre noe med dette på landsmøtet i Stavanger i april, er Rødt på vei til politisk selvmord og historisk Good Bye. I samme fall som Die Linke i Tyskland.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  8 mars 2023 9:20

  Fulltreffar frå Jan Hårstad. Klassekampen er ferdig, SV er ferdig, og sentrale talspersonar for Raudt snakkar no meir og meir som gode AP/H-folk, det vil seia som Nato-truande. Landsmøtet i april vert spanande. Lukke til!

  Sjå lista Raudt har laga over kva regjeringa kan gjera for å få slutt på krigane i Ukraina. Heilt på line med Nato. Ikkkje eitt ord om kompromiss, krigsstans og forhandlingar. Alle krav er retta mot Russland. Sentralleddet i Raudt har slukt Nato-bløffen om den «uprovoserte» krigen.

  Svar
 • Så bør vi også være ferdige med politiske partier med sine ideologier som har stivnet som døde trær. I sine tilstivnede konstruerte motsetninger – og ‘klassekamp’.
  – Istedet for å være radikale, dvs. gå til roten for å finne årsakene til sykdommene.

  Alt som lever er i utvikling.
  De døde får begrave de døde.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 mars 2023 18:53

  Det skal bli interessant å sjå korleis norsk venstreside stiller seg til marinen sitt ferske ynske om å skrota dagens fire attlevande fregattar. Dei vil ha seks nye. Prislapp: 75-100 milliardar?

  Raudt si påplussing til militæret i 2022 på 700 millionar rekk kanskje til redningsflåtar?

  Militærvesenet nyttar høvet no i krigspsykosen, og vert stadig likare larven Aldrimett.

  Svar
  • » Militærvesenet nyttar høvet no i krigspsykosen, og vert stadig likare larven Aldrimett.»

   ‘Morsomt’ med et ‘forsvar’, – som vi nå bruker til angrep. Og gi fremmede makter ‘ omforenede områder’ til deres frie benyttelse.
   – Og når fienden (allerede ) er innenfor nasjonens grenser som trojanske hester,….

   Hva er vi redd for at en okkupant vil gjøre?
   Stoppe fri meningsutveksling?
   True med å injeksjere alle med en ukjent væske?
   Selge vannkraften vår ut av landet?
   300-doble innbyggernes strømpris i vinterlandet Norge.?
   Bygge seg en garasjebunker til 2 milliarder?
   Ta over statskanalen og bare formidle propaganda?
   Øke rentene slik at vi må flytte fra boligene våre?

   Ja, det er mye vi kunne vært redd for fra en okkupant. (?)
   – Hvis det ikke allerede hadde vært utført. 😉

   Svar
 • Steinar Åge Brenden, Oslo
  8 mars 2023 21:24

  Meget god og grundig analyse fra Hårstad.

  Svar
 • Wasan Totland
  8 mars 2023 22:27

  Hvor mange baser skal de allierte ha i Norge før noen reagerer? Nå skal angelsakserne ha en til i Troms.

  Svar
 • Vidkun Quisling står igjen som den store seierherren.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Republikanerne kunne vunnet valget i 2024 ved å kalle Ukrainakrigen «Bidens krig».

De støttet likevel krigsbevilgningene av hensyn til sine donører, krigsindustrien.

Forrige innlegg

Macrons reise var langt fra en suksess.

Vendingen i Afrika mot Kina/Russland blir stadig tydeligere.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.