POSTED IN Endring av politikken, Norsk politikk

Nå er snuoperasjonen i SV snart fullført.

Partiet blir et pro-Nato-parti.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Forberedelsene til 3. Verdenskrig

Av Jan Hårstad

Tomsingene i SV.

Det høres kanskje både vulgært og udannet ut å begynne en artikkel med å si at ledende folk i SV er tomsinger, men jeg har ikke noe annet valg da de faktisk er det. 

Jeg har da i dag slitt meg gjennom et intervju med Stein Ørnhøi i KK 17 desember hvor han omfavner Lysbakkens Nato-kjærlighet. Og jeg har tatt meg gjennom en lang artikkel av Anders Ekeland i tidsskriftet Sosialistisk Framtid.

Begge synspunkter er preget av en slags ønsketenkende norsk provinsialisme som fullstendig ignorer alt som skjer i verdenspolitikken.

RAND Corporation - Wikipedia, den frie encyklopædi
Rand Corporation er et amerikansk uavhengig forskningsinstitutt. Det ble opprettet i 1948, og tidlig kjent for teoretiske studier utført for flyvåpenet. Til arbeidsområdene hører blant annet utdanning, helse og offentlig velferd, rettspleie, internasjonal økonomi, informasjonssystemer og militær sikkerhet. Instituttet oppgir å ha 1950 ansatte fordelt på 50 land (2019). Det drives av midler fra det offentlige og fra private fond. Hovedkvarteret ligger i Santa MonicaCalifornia. (Fra Store Norske Leksikon)

I juni laget et Nato et strategidokument som kan leses av enhver. Av dette framkommer det at Nato skal mobilisere både medlemmer og sympatiserende stater til storkrigen mot Russland og Kina. Dette strategidokumentet adskiller seg ikke et grann fra det som Rand utga i 2019 og som har vært gjentatt i Nato-verdenen hver dag siden. Russland er en slags imperialistisk røverstat styrt av Putin-Hitler.

Sånn var det også med Milosovic, Saddam, Ghaddafi og enhver som sto imot the New World Nato-Order.

For å lykkes med denne tredje verdenskrig må man ha ekstreme krigsbudsjetter. Alle større stater i verden har det nå, men for at dette ikke skal bli for omstendelig akademisk tar jeg tre eksempler:

Japan: 320 milliarder dollar i 2023 budsjettet. Vil ha atomvåpen og raketter.

Tyskland : 100 milliarder Euro i Spesialfond, 58,6 milliarder Euro for Bundeswehr 2023.

USA: 858 milliarder dollar, atomvåpen på nye Stealth-fly.

Bare disse tre krigsbudsjettene gjør russiske og kinesiske militærbudsjett til puslinger.

Ikke desto mindre beveger de nevnte SVere seg i et univers som handler om at Russland er iferd med å angripe Norge. Og ingen av dem redegjør for de gigantiske maritime og landlige militærøvelser som pågår kontinuerlig utenfor norskekysten. Heller ikke at tre tyske fregatter overvåker norsk gass og olje-installasjoner til havs. 

brown and white eagle in close up photography
Er det Russland eller USA som er en trussel mot Norge?

Tenkningen er omtrent slik: VI får være lykkelig over tysk-fransk imperialisme som redder Norge fra Hitler-Putin.

Ingen av karene har ennå ikke oppdaget at USA okkuperer Norge med fire selvstendig drevne militærbaser og at Norge oppbygges til et sentralt oppmarsjområde for krigen mot Russland.

Om «vi kunne forlate Nato i morgen, og så bli stående forsvarsløs alene» skriver en redselsslagen Ekeland. Dette er jo Nato-tomseri av første klasse. 

Japans mening med superkrigsbudsjettet er tilbakeerobringen av den russiske øygruppa Kurilene. Hitler-Putin må sette av en kvart million

Soldater til å kjempe mot Japan. Hva skal han i Norge å gjøre under Japansk-Russisk krig?

Og så til slutt kommer Ekeland med sin gamle drøm: siden SV og Rødt i sitt Nato-svermeri har blitt så like,»er det ingen grunn til ikke å slå sammen de to partiene.» «Det er på høy tid siden maoismen og stalinismen ikke lenger er en viktig strømning i Rødt.»

Hadde det bare vært så vel. Hovedpoenget er at det finnes ikke en tøddel marxisme igjen i noen av disse partiene. De har en felles ideologisk hærfører som het Karl Kautsky som mente at en tettere globalisering av kapitalistiske stater ville føre til evig fred.

Det hjalp ikke at både Lenin og Rosa (Luxemburg, red.) i tykke verker forklarte han at kapitalistisk rivalisering kun fører til omfattende krig. At krig var en organisk bestanddel av kapitalismens vesen.

Det disse tomsingene i SV nå jobber for er at Karl Kautsky skal bli den sentrale strømningen i det nye forente SV-Rødt. Lykke til, Kautskyanere.

Forsidebilde: WEB AGENCY

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  22 desember 2022 9:59

  1 Nato vedtek i Madrid 2022 å ta globalt «ansvar».
  2 Nato har vedteke fyrstebruk av atomvåpen.
  3 Lysbakken vil henta norske soldatar heim.
  4 Lysbakken er mot atomvåpen og opprusting.
  5 Lysbakken, og snart SV, er for norsk nato-medlemskap.

  Stryk det som ikkje høver.

  Takk til Jan Hårstad!

  Svar
 • SV, barnehagepartiet som bombet barnehagene i Libya og senere aldri tok selvkritikk. Nei, takke meg til en ærlig nazist framfor SVs minst femdoble standarder og dobbeltmoral.

  Svar
 • Wasan Totland
  23 desember 2022 1:52

  Hårstad er klarsynt, kunnskapsrik i historisk øyemed og en svært viktig ressurs for å få brikkene til å passe sammen i det som skjer nå. Jeg bryr meg lite om disse fillepartiene på Europabevegelsens arena, stortinget. Det som er essensielt i det han sier er at tidligere kunne slike partier starte en anti krigs kampanje. De omformes dag for dag til noe motsatt av hva de var… noe ugjennkjennelig for både Hårstad og sikkert flere av de få med hodet over vannet. .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kronikk av Jan T. Voilaas

Alle har en plan, helt til de får en knyttneve i ansiktet

Forrige innlegg

Fremtredende Australsk lege tar bladet fra munnen:

Underrapportering om vaksineskader og trusler hvis vi forteller om det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.