POSTED IN Krig-fred, Ukraina, USA

Nå begynner støttespillerne i Washington å få nok.

«Vi kan ikke bare skrive ut sjekker. Hvor er resultatene?»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kiev har «ingenting å vise til» for alle pengene de bruker – sier en USA-senator.

Josh Hawley sier Washington må slutte å skrive ut sjekker til Ukraina.

Senator Josh Hawley

USA bør ikke i all evighet la  penger flyte inn i  Ukraina. Kiev har «ingenting å vise til for pengene», mener Josh Hawley i en kommentar til Joe Bidens anmodning og mer penger.

«Om det er et glimt av håp om seier i Ukraina, har jeg iallefall ikke hørt om det i dag. Alt jeg hører er at det ikke kommer til å bli noen ende på bønnen om mer finansiering», sa Hawley, en republikaner fra Missouri, til reportere etter et møte bak lukkede dører i senatet.

Der ble de briefet om situasjonen i Ukraina på onsdag. 

«Det vi i hovedsak ble fortalt  er: ‘Spenn fast sikkerhetsbeltet og finn fram sjekkboken». 

«Dette er pengene til det amerikanske folket. De har brukt 115 milliarder dollar, og  så langt har de ingenting å vise fram for de pengene», sa senatoren.

Han mener Tyskland og de andre europeiske allierte heller «komme på banen» når det gjelder hjelpen til Kiev i konflikten de har med Russland. 

Se bort fra Ukraina, og sett inn Irak eller Afghanistan, og du får nøyaktig det George W. Bush sa i årevis – og andre folk etter han.

Hvorfor må vi i all evighet være i disse landene og bruke en uendelighet av penger, uten å ha noen oversikt…det er argumentet som går igjen.

I et besøk i Fox News på torsdag gjentok Hawley sin mening – at USA «ikke bør spandere en dime mer på Ukraina».

Og han etterlyser en høring om de midlene som allerede er sendt til Kiev.

Polen har nå snudd i forhold til Ukrainahjelpen.

På ny tiggerferd til Washington etter penger og våpen. Men ingenting å vise til bortsett fra forferdelige tapstall for sin egen befolkning. Fotografert nedenfra blir det noe helgenaktig over mannen.

Biden, som møtte den ukrainske president Volodymyr Zelensky i Det Hvite Hus på torsdag, har bedt kongressen skaffe ytterligere 24 milliarder dollar i hjelp. «Jeg regner med at De Forente Stater Kongress støtter dette», sa Biden.

Det Hvite Hus sin talsmann John Kirby ba lovgiverne ikke blokkere disse pengene. Han advarer om at «vi er inne i en kritisk tid» når det gjelder hjelpen til Kiev.

Myndighetene i USA har lovet å støtte Ukraina  «så lenge det trenges».

Men Kievs lenge forventede motoffensiv, som de startet tidlig i juni, har så langt ikke vist til noen betydelige seire. Det ser ut til at de ukrainske troppene strever med å bryte gjennom de forsterkede russiske posisjonene og deres omfattende minefelt.

Hendelsene på bakken har fått NATOs sjef Jens Stoltenberg til å råde Ukrainas støttespillere forberede seg på en forlenget konflikt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/583370-josh-hawley-ukraine-aid/

Forsidebilde: Carl Tronders1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 694 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  24 september 2023 9:39

  Er Noreg meir ukrainifisert enn USA og endå tregare til å innsjå eiga feilvurdering? Interessant artikkel frå Lars Birkelund i går:

  https://steigan.no/2023/09/ukrainifisering-av-norge/

  PS Dei elektroniske utgåvene av Nynoskordboka og Bokmålsordboka er fullskala ukrainifiserte. Same kva ord du slår opp, får du Ukraina rett i fleisen. Det er Språkrådet og Universitetet i Bergen som driftar odbøkene.

  Norsk hjernevask er heilt på høgd med utanlandsk.

  Svar
 • Hvis man tror på forestillingen , fra Nato/Stoltenberg , om at Ukraina er bare første steg i russisk militær erobring av verden, så er jo denne krigen nødvendig.
  Man da har man bare lest media- propaganda og sluttet å tenke sjøl. – Som krigskreftene ønsker.
  Krigen kunne vært stoppet før den kom i gang. Via forhandlinger og garantier. Men da som Nato ikke får bryte igjen.
  Men hva da med Nato? Hva da med den vestlige krigsindustrien?

  ‘Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  ‘Gjennom sitt eget investeringsselskap har ektemannen til Anniken Huitfeldt (Ap) handlet aksjer …. i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen – mens hun har vært utenriksminister. ‘
  nrk.no/norge/huitfeldt_-_-jeg-er-lei-meg-1.16535725

  ‘Når disse fattige landene ikke kan betale ut lånene, gir de «sjenerøse» internasjonale bankene rett og slett nye lån med høyere rente for å betale de gamle, ytterligere gjeldslåner.
  ….De bryr seg ikke om hvem som vinner, fordi mens nasjonene låner store mengder penger til å drepe hverandre, gjør internasjonale bankfolk store mengder på penger fra rentebelastningene de gjør hver nasjon betale. De har også makt til å kontrollere krigsresultatet ved bare å kutte ut pengestrømmen de låner ut. ‘
  ericdubay.wordpress.com/2018/07/05/the-federal-reserve/

  Svar
 • Fotografiet er ganske talende, men jeg ser ikke noe helgenaktig ved lille Zelensky i sine evindelige soldatklær som om han kommer rett fra slagmarken hvor han knapt har satt sine ben, og hvor han neppe hadde vart en hel dag før han ble plaffet ned.
  Han ser mer ut som en skolegutt som påstår han ikke har fått nok selv om han har fått mer enn han fortjener for lenge siden.
  Og der står falleferdige McConnell og durkdrevne Schumer. Morsomt bilde, nærmest karikert.
  Det jeg lurer på er om globalistenes plan er nettopp å avlive eller jage ut ukrainere så Khazaria kan tas tilbake. Zelensky har solgt mye av landets ressurser til storkapitalen allerede, og driver sikkert med det fortsatt.

  Svar
  • e :
   » Det jeg lurer på er om globalistenes plan er nettopp å avlive eller jage ut ukrainere så Khazaria kan tas tilbake. Zelensky har solgt mye av landets ressurser til storkapitalen allerede, og driver sikkert med det fortsatt.»

   Ja, noen bakmenn har en agenda/plan her. Hvorfor ellers ødelegge dette landet?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Voldsbruk fra innvandrer gjeng-miljø er et økende problem i mange vestlige land.

En video fra Tyskland skaper stor uro i befolkningen.

Previous Post

Nå kommer vaksine-skader og dødsfall.

Hvem betaler?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.