POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Motoffensiven som skulle snu krigen.

Ukrainas hær ødelagt.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det foreligger en rekke militære rapporter fra de nylig kampene langs frontlinjene i Ukraina etter et Ukrainas offensiv startet. Vi presenterer disse to korte oppsummeringene fra Voltairenet.org som gir det store og grove oversiktsbildet av hendelsene.

I motsetning til til diffuse og uklare meldinger i våre store medier (som har til hensikt å dekke over realitetene) er dette kort og konsist, men ikke annet enn påstander, naturligvis.

Vår erfaring med Voltairenet er at de alltid er etterrettelig. Derfor presenterer vi disse korte oppsummeringene deres.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainas hær knust.

På seks dager ble nesten alle de vestlige våpnene som var tilført den ukrainske hæren ødelagt (ammunisjon, stridsvogner og fly). De menneskelige omkostningene som følger av Ukrainas katastrofale motoffensiv kan ikke telles.

Den ukrainske hæren smuldret opp langs den første linjen av russisk forsvar og kunne ikke nå den andre, til tross for syv påfølgende angrepsbølger for å trenge gjennom dem, den siste var natten mellom 9. og 10. juni.

Lederne for Atlanterhavsalliansen og de ukrainske hærenes ledere anklager hverandre for denne uhyggelige fiaskoen.

Vestlig arroganse har blitt beseiret.

Ukraina mistet minst 16 USA-produserte Bradley pansrede kjøretøyer, sier CNN

CNN rapporterer at minst 16 Bradley-infanterikampvogner, av de 60 som Ukraina hadde mottatt, ble ødelagt i løpet av den første uken av motoffensiven [1].

Kiev opprettholder en stram informasjonskontroll om sin motoffensiv. På det meste kan den skryte av å ha erobret byene Neskuchne, Blagodatné, Storojeve og Makarivka, alle sammenhengende og plassert langs den samme elven i Donetsk oblast. Ikke i noe tilfelle brøt de ukrainske styrkene gjennom de russiske forsvarslinjene som i dette området begynner omtrent ti kilometer innenfor sonen som ble frigjort av Moskva.

[1] «Ukraine loses 16 US-made armored vehicles, group says, but Kyiv’s forces still gain territory«, Brad Lendon, Andrew Carey, Kostan Nechyporenko, Uliana Pavlova & Maria Kostenko, CNN, June 12, 2023.

https://www.voltairenet.org/article219455.html

https://www.voltairenet.org/article219460.html

Forsidebilde: Chris Lynch

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Günther Braun
  14 juni 2023 11:46

  > … hvis ikke Russland går i oppløsning …

  Slik argumenterer en som er marinert i vestlig propaganda. Han åpner ikke engang for at supermakten Russland kan vinne.

  Svar
 • «…ikke annet enn påstander, naturligvis.»

  Svar
 • Tor Larsen
  15 juni 2023 0:07

  Tidenes største NATO militærøvelse med fly er i gang med utgangspunkt i Nord Tyskland. 250 militære fly av alle typer skal delta i øvelsen som går mellom 12. og 23. denne måneden, men Norge og Finland deltar ikke. Heller ikke Sverige som er NATO medlem i alt annet enn navnet deltar. Tidspunktet for øvelsen sammenfaller med den ukrainske offensiven og flystøtte er akkurat det som den ukrainske armeen mangler for å ha en sjanse mot russerne. Vær forberedt på en falsk flagg aksjon som påskudd for å utløse et NATO angrep mot Russland! NATOs nordflanke er beholdt sikret med norske, finske og svenske kampfly og hangarskipet USS Gerald Ford er i området, så de strategiske brikkene er på plass og klare. Tidspunktet stemmer også mistenkelig bra. En falsk flagg aksjon kan innebære angrep på vestlige sivile eller militære installasjoner eller skip og medier og regjeringer vil legge skylden på Russland uansett sannsynlighetsgrad. https://www.thedrive.com/the-war-zone/natos-largest-air-combat-exercise-ever-has-begun

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktasjekkere hevder de ønsker åpen debatt.

Det forutsetter at alternative stemmer slipper til.

Forrige innlegg

Flere hundre kan miste jobben.

Godhetsposering i den Norske Turistforening.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.