POSTED IN Klima

Antallet skogbranner har gått ned.

Skogbrannene i Canada er i stor grad påtent.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi bringer denne meldingen for å gjøre oppmerksom på at det som skjer ikke alltid er slik som mediene presenter det. Det har vært påtente skogbranner i alle land tidligere og det er klart at langvarig tørke øker faren for skogbranner. Det viktigste i denne artikkelen er derfor grafen som viser at over tid har faktisk antallet skogbranner og arealet av nedbrente områder gått ned i Canada.

Og den forteller at påstanden om klimaendringer som årsak til årets store skogbranner i Canada er bunnfalsk.

Knut Lindtner
Redaktør

Media skylder på «klimaendring» for kanadiske skogbranner til tross for arrestasjon av flere brannstiftere

Av Clare Marie Merkowsky 

Til tross for arrestasjonen av flere brannstiftere, ser det ut til at mainstream-mediene i Canada er opptatt av å tilskrive nasjonens nylige skogbranner til «klimaendringer».

Ettersom skogbranner fortsetter å spre seg over det vestlige, og nå sentrale og østlige Canada, og brenner skog og hus, fortsetter mainstream-mediene å antyde at klimaendringene er hovedårsaken, til tross for et økende antall rapporter som viser at brannstiftere har blitt arrestert for angivelig å tenne på dusinvis. av branner.

«Flere brannstiftere har blitt arrestert de siste ukene i forskjellige provinser for å tenne skogbranner,» tvitret People’s Party of Canadas leder Maxime Bernier . «Men de løgnaktige våkne media og politikere gjentar stadig at global oppvarming er årsaken.» 

Den alvorlige karakteren til disse skogbrannene har fått kanadiere til å lure på hvorfor de har spredt seg så raskt, spesielt ettersom mange av de berørte områdene vanligvis ikke er påvirket av skogbranner av denne graden eller på denne tiden av året.

I løpet av de siste månedene har Royal Canadian Mounted Police (RCMP) arrestert flere brannstiftere som har blitt siktet for å tenne opp bål i flere provinser, inkludert Nova Scotia , Yukon , British Columbia og Alberta . Motivet bak opptenning av bålene er uklart.  

En fra Alberta, John Cook, har blitt arrestert og siktet for ti tilfeller av brannstiftelse etter å ha utløst en rekke skogbranner i og rundt Cold Lake, en landsby nær Edmonton. 

I tillegg til å skade kjøretøyer og strukturer, ble Cook siktet for å sette fyr på Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i Cherry Grove, Alberta. 

En mann fra Vancouver som er siktet for brannstiftelse er løslatt frem til rettssaken hans 9. oktober.

Til tross for de mange arrestasjonene, fortsetter mainstream-medier å publisere artikler som tilskriver skogbrannene klimaendringer. 

«Oppgang i ekstreme skogbranner knyttet direkte til utslipp fra oljeselskaper i ny studie,» rapporterte Canadian Broadcasting Corporation (CBC) .  

«Kanadiske skogbranner er den siste kostbare klimakatastrofen som offentlige regnskaper ikke klarer å fange,» lød en annen CBC-overskrift .  

«Klimaendringer øker risikoen for skogbranner i landet, sier eksperter,» bekreftet Global News .  

Til tross for disse påstandene viser statistikk fra Canadian National Fire Database at skogbranner over hele Canada er redusert de siste årene, etter å ha nådd toppen i 1989. 

Graf fra Canadian National Fire Database som viser utbredelsen av skogbrann i Canada fra 1980 til 2021

Spesielt har de store mediene som tilskriver økningen av skogbranner klimaendringer mottatt midler fra den liberale regjeringen til statsminister Justin Trudeau, som aktivt presser på for økte forbud mot bruk av naturressurser i Canada for å bekjempe «klimaendringer.»

Om denne potensielle interessekonflikten,  vitnet den pensjonerte kanadiske obersten David Redman nylig  om at eldre medier er «propagandamaskiner» Flere tidligere mainstream-medieansatte kommer også med lignende kommentarer om sine tidligere arbeidsgivere.

Maskinoversatt, bearbeidet og noe forkortet av redaksjonen

https://www.globalresearch.ca/media-blames-climate-change-canadian-wildfires-despite-arrest-multiple-arsonists/5822094

Forsidebilde: Karsten Winegeart

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktasjekkere hevder de ønsker åpen debatt.

Det forutsetter at alternative stemmer slipper til.

Forrige innlegg

Flere hundre kan miste jobben.

Godhetsposering i den Norske Turistforening.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.