POSTED IN Ukraina

Men det er alt for seint:

Zelensky rensker ut.

0
Print Friendly, PDF & Email

I stedet for å forhandle med Russland for redde stumpene fortsetter Ukraina den håpløse krigføringen som bare bidrar nå til flere drepte unge gutter og en oppstykking av landet. At Zelensky skifter ut en omstridt ambassadør som er stor i kjeften vil ikke endre noe som helst. Det er for seint. Krigen er for lengst tapt, men USA/UK ønsker at de fortsetter til siste ukrainer. Deres mål er å svekke og helst ødelegge Russland.

Akkurat det fremgår med all tydelighet av strategidokumenter fra USA. Dette har de aldri lagt skjul på. Hvorfor vi ikke vet om dette i Norge? Våre store medier informerer ikke om slik. Ville spekulasjoner om Putins psyke og følelsesliv er langt viktigere for folkeopplysningen, men fører bare til at befolkningen ikke skjønner hva som skjer. Og det er meningen, tenker jeg.

I hele vesten må vi får dyrtid, matvarekrise, hyperinflasjon før vi forstår at vi holder oss med ledere som mener det er viktigere å bekjempe Russland enn å sikre velferden for vår egen befolkning.

Knut Lindtner
Redaktør.

Zelensky kaller hjem Melnyk.

Fra Voltaire Network

Midt i omorganiseringen av regjeringen sin den 9. juli 2022 har den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky avskjediget flere av sine ambassadører.

Han har hjemkalt de som var utplassert i Ungarn, Norge, Den Tsjekkiske Republikk, India – og spesiell er representanten hans i Berlin, Andrej Melnyk.

Meningen var at Melnyk skulle bli viseutenriksminister. Men hans meninger og handlinger har ført til mange kontroverser.

Melnyk er en disippel av Stepan Bandera («vår helt») som han hyller ved hver mulig anledning. Og han nekter på det heftigste for at Bandera hadde noen rolle i massakrene under den andre verdenskrigen. 

Han påstår at Organization of Ukrainian Nationalists (OUN) ikke var innblandet i drapet på jødene.

Dette har ført til sterke protester fra Israel. 

I tillegg foregikk det massakre på polakker, noe som har ført til lignende protester fra Polen.

Melnyk har også beskyldt den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier for å arbeide for russerne, noe som har ført til raseri fra alle politiske deler av Tyskland.

Han har heller aldri sluttet å fordømme mangel på entusiasme fra Tyskland, Frankrike og Italia når det gjelder våpen de har lovet å levere.

Melnyks meninger og handlinger hindret likevel ikke Siemens i å restaurere en russisk gassturbin som Gazprom trenger for å sende gass gjennom Ukraina til Europa.

Melnyk har også mislyktes med å få finanshjelp fra Tyskland på 9 milliarder dollar. Disse ble holdt tilbake av finansminister Christian Linder som straff for Ukrainas enorme gjeld til Brüssels Pan-European innsamlings-prosdyre.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article217691.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Soldier of fortune» – ikke så lønnsomt

Flere hundre leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker

Forrige innlegg

USA-oberst MacGregor:

«Biden, du må gå! Du er en katastrofe!»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.