POSTED IN Ukraina, USA, Virkelighetsforståelse

Ledere i USA skjønner nå at bare diplomati kan redde Ukraina fra militært nederlag.

Uenigheten mellom Ukraina og USA avdekker en dyptgripende krise.

0
Print Friendly, PDF & Email

Krigen i Ukraina går Russlands vei, men våre medier sier det stikk motsatte. Ukrainas president bestemmer lite sjøl lenger fordi han er avhengig av sine sponsorer som er USA. Når det går dårlig begynner uenigheten å tre fram. Noe politikere og ikke minst militære i USA ser seg nå om etter en måte de kan komme ut av krigen diplomatisk. De forstår at det er en krig som kan ende med et stort militært nederlag.

Men Zelenski og hans regjering vil falle i samme øyeblikk en diplomatisk løsning presses frem.

For da vil spørsmålet komme: Hvorfor godtok du ikke avtalen som var klar i april og som ville ha gitt oss langt bedre vilkår en det som nå presenteres? Politiken hans har vært en katastrofe for hele Ukraina med svært mange ungdommer som er drept og uten politiske eller militære resultater.

Det er dessuten et dårlig tegn i tiden at han nekter for realitetene selv når USA sier det motsatte. Missilet som traff i Polen var avfyrt fra Ukrainsk side – ikke russisk. Men Zelenski hevder fortsatt hardnakket at den var russisk.

I praksis betyr dette at USA ikke ønsker en krig mellom Nato og Russland i Ukraina. Men en slik krig er den ukrainske regjeringens siste håp før det russiske vinteroffensiven kommer.

Når vinteroffensiven kommer risikerer de at landet faller fra hverandre fordi situasjonen er den helt motsatte enn det vi blir fortalt av våre medier. Det er «frivillige» fra Nato-land som nå i stor grad driver den ukrainske krigføringen som teknisk-, stabs-, logistikk- og etteretnings-personell. Ukraina stiller frontsoldater. 

Et av de mest interessante spørsmålene er hvordan mediene skal bortforklare den systematiske feilinformasjonen som de har bedrevet i 9 måneder nå.

Knut Lindtner
Redaktør

Den første krisen mellom Ukraina og USA.

Fra Voltaire Network.

Strategien til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky har for første gang ført til en konflikt med dem han er alliert med.

Polish media: Missile that killed 2 in Poland might be Russian-made Kh-101  | Ukrainska Pravda
Når en i Polen hevder at dette missilet som traff landet var russisk-produsert, lyger en bevisst. Russland har aldri produsert slike missiler, men Sovjetunionen gjorde det /rundt 1980) Ukraina var da medlem av Sovjetunionen og mottok naturligvis slike den gang.

Et anti-luftvern-missil falt ned i Polen og drepte to mennesker. Både Russland og Ukraina nekter for at de står bak dette. Polske eksperter har funnet bevis for at det var et ukrainsk missil. USA.eksperter har studert radar-opptak har kommet til den samme konklusjonen.

Til tross for dette fortsetter president Zelensky å nekte, og anklager Russland. I enhver krig forekommer det mange ulykker. Dette kan være en slik. Det er jo mulighet for at den ikke har vært avfyrt med vilje.

Fram til sabotasjen på Nord Stream-rørledningen og igangkjøringen av den baltiske rørledningen (fra Norge til Polen, red.) har Polen og Ukraina planlagt å ta opp igjen Warzsawa-avtalen fra 1920 som går ut på å sende en polsk hær mot russiske tropper for å få tilbake Galicia og Volhynia. (I dag er Galicia delt i en polsk del og en ukrainsk del).

I samsvar med mål til «integrert nasjonalisme» og etter artikkel 5 i «Den Atlantiske Avtalen» vil hele NATO komme med i krigen dersom Polen velger å gå inn i krigen. Men saken med sabotasjen på rørledningen og når man tar med i betraktning situasjonen på slagmarken, så har Polen blitt vurdert  av De Forente Stater  til den rollen som hittil har blitt tildelt Tyskland – som det økonomiske senter på det europeiske kontinentet, eller iallfall i Sentral-Europa.

Den polske presidenten Andrzej Duda har derfor endret mening, og har i stedet begynt å sende ukrainske flyktninger tilbake til grensen. Når man så minnes begrepet «integrert nasjonalisme» så har det avfyrte missilet mot Polen overbevist polakkene at de bør handle.

Men det vil altså ikke Washington.

Innlegget er hentet fra Voltaire sitt ukendtlige nyhetsbrev. (Ligger bak en betalingsmur) 

Oversett av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Haley Hamilton

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fransk etterretning:

Det er USA som er den virkelige fienden.

Forrige innlegg

Nytt intervju med oberst MacGregor:

De militære forstår det som skjer i Ukraina, men ikke politikerne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.