POSTED IN Krig-fred

Imperialsimen skaper betingelsene for krig

Ukrainakrigen er et av resultatene og Midt-Østen går svanger med storkrig.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De nye krigene

Av Jan Hårstad

Arne Garborg som skrev Anarkistsong var så opprørsk at mangt er blitt gjort i det offisielle Norge for å skrive han ut av historien. Den gjengen som Garborg tilhørte svermet en periode for anarkismen og drev denne  norske versjonen fra Tynset.

Dei første åra var Fedraheimen eit reint målblad. Avisa sympatiserte med Venstre, og vart gradvis meir og meir radikal. I 1877 var undertittelen i avishovudet «Eit Vikeblad aat det norske folket». Frå første nummerert i 1888 blei dette endra til «Radikalt Maalblad», og frå første nummerert i 1889 til «Radikalt Arbeidarblad». (Fra Store norske leksikon) 

Fedraheimen, «anarkist-kommunistisk organ» 1890-1891. Da jeg i 2015 kjøpte Jan Inge Sørbøs Arne Garborg-biografi var det ikke minst for å oppdatere meg på dette temaet. Men det er ikke utdypet tungt hos Sørbø. Han har ikke engang funnet plass til Anarkistsong.

Men på side 302 jamrer Sørbø seg over at Garborg har skrevet harde ord om bankjøden og pengejøden. «Ubehageleg å lesa dette».

Jeg ble så irritert over Sørbøs fåkunne om dette at jeg skrev et brev til han om at det var Garborg som var framskreden i dette spørsmålet og også om at Versailles-freden kan frambringe en ny krig. Etter mitt skjønn er Garborg på dette temaet uhyre klarsynt og kunnskapsrik og Sørbø opptrer som en slags norsk akademisk korrekt noksagt. Det vrimler av dem.

Allerede ved første verdenskrig var så godt som alle de store finanshus og banker i verden kontrollert av jødiske familiedynastier. Som en historiker skrev: «The Rothschilds introduced the rule of Money into European politics.»

Jacob Schiff - Wikipedia
Jacob Henry Schiff var en tyskfødt jødisk amerikansk bankmann, forretningsmann og filantrop. Blant mye annet var han med på å finansiere utvidelsen av amerikanske jernbaner, og den japanske militære innsatsen mot tsar-Russland i den russisk-japanske krigen. Wikipedia 

Noen eksempler: en startet finansieringen av den japanske krigen mot Russland 1904-05 som Japan vant og Jacob Schiff fikk den mest høythengende japanske ærespris for jobben.

Walter Rathenau (1867-22) var ikke bare utenriksminister i Tyskland, han var også sjef for krigsindustrien og finansierte Bolsjevikenes inntog i Russland.

Det man fryktet for i England var om de jødisk dominerte bankhusene ville ende opp som støttespillere for Tysklands krig. Det var en sentral årsak til at England sendte Balfour-deklarasjonen 7 november 1917 til huset Rothschild: «a national home for the Jewish People». En ville tippe

Verdenszionismen over på engelsk side under første verdenskrig. Så skjedde.

Nå er det slik i Noreg at mange tror at om det blir slutt på Russland-Nato krigen rundt Ukraina så vil vi få fred i verden. Det knapt noen snakker om er at Midtøsten går svanger med en så omfattende krig som kanskje

Vil få Ukrainakrigen til å fortone seg som en moderat krig.

Hva som kommer til å utløse den er vanskelig å spå om. Tyrkia jobber for å gjenføde det tyrkisk-ottomanske imperiet som rundt år 1600 var verdens supermakt.

Kart over Det osmanske riket
Det Ottomanske imperiet rundt år 1600.

Iran ønsker seg tilbake til gammel storhetstid hvor de dominerte Midtøsten. Israel jobber nå ikke bare med allianser i Midtøsten, men også med Japan, India og Argentina og bedriver verdenspolitikk.

De militante palestinske organisasjonene forbereder en tredje Intifada med skytevåpen denne gang, ikke stein. Hizballah i Libanon er i alarmberedskap med tanke på israelsk gassutvinning utenfor kysten.

Og Israel holder uavlatelige generalprøver på dette: å ta ut de iranske atomanleggene som ligger dypt nedgravd i fjell. Veteraner i Likud sier at dette står øverst på Netanyahus liste over hastesaker: Å tilintetgjøre Irans atomanlegg.

Til dette har Iran gjentatte ganger sagt: skulle så skje vil Tel-Aviv være en ruinhaug i løpet av 48 timer.

Det er slett ikke sikkert at Israel kan fortsette å være «a national home for the Jewish People». En krig kan komme til å ombygge hele Midtøsten og den gamle zionistiske drømmen om å gjøre Jordan om til et palestinsk «national home» kan vise seg å være illusorisk. Her skal de nå bygge en ny mur på ti mil rundt og i Vestbredden som de tror skal hjelpe dem mot «terroristene».

Alle media i Norge er en slags heiagjeng for Nato. Ufattelige summer – i forhold til folketallet i Norge- går med til Natokrigen i Ukraina. Det offisielle Norge ser ikke noe annet.

Men i 2023 er det å anta at verden vil bli rystet av en Midtøsten-krig som kan gjøre det definitivt Slutt på Balfour-deklarasjonen av 1917. Et ukjent verdensbilde vil høyst sannsynlig reise seg fra ruiner og død.

Forsidebilde: Bradyn Trollip

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  21 november 2022 9:31

  Alltid gjevande å lesa Jan Hårstad.

  Om det er greitt med ei avsporing: Finland held stø kurs for meir krig i Norden òg. Landet sender våpen til Ukraina, og planlegg på heimebane ein enorm aktivitet med krigsøvingar:

  «Finnenes almanakk er nesten full med internasjonale øvelser. På forsvarets 2023-plan står 89 øvelser og utdannelsesarrangementer.» (Forsvarets Forum)

  Russland har ikkje gløymt det finsk-tyske åtaket på Sovjet i 1941.

  Om me held oss til stoltenberg-språk, vert 2023 eit kronår for «Nato/Finnish aggression».

  Ei avsporing til: Ord vert fattige om me skal prøva å seia noko om vår eigen militarisme og partiet Raudt. Sjå Steigan.no i dag. PS Oslo hamn er gjort om til marinebase for Tyskland og England.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 november 2022 11:24

  Til NRK sin nasegruse respekt for krigsprofessorar og militaristiske politikarar i alle norske parti:

  «Krigerstandens anseelse vil alltid stå i omvendt forhold til et folks åndelige utvikling.»
  (Bertha von Suttner siterer Thomas Buckles i 1889.)

  Svar
 • Israel har sine doner i Ukraina og Iran har sine droner selvsagt på Russisk side. Men tilbake til 23.04.1940 da inspiserte general for Luftwaffes operasjoner i Norge Erhart Milch Luftwaffe piloter på Værnes. Erhart Milch var den mest berømte jøden i Luftwaffe og var nestkommanderende etter Herman Gøring. Erhart Milch ble født i Wilhelmshafen, sønn av Anton Milch, en jødisk farmasøyt.
  Tjueen generaler, syv admiraler og en feltmarskalk av jødisk avstamning tjenestegjorde med Hitlers samtykke. Og tusenvis i de lavere rekkene av Wehrmacht ble der fordi Hitler personlig fritok dem fra lovene. Utallige profesjonelle og amatørhistorikere har samlet tusener på tusenvis av bilder fra andre verdenskrig som beviser at afrikanere, arabere, jøder, slaver, asiater, kaukasiere, tyrkere osv. fungerte som nazismens «støvler på bakken». Uten disse mennene (og kvinnene) kunne ikke nazismen oppnå det den ønsket å oppnå med væpnet makt. ‘Nazi-mangfold’ er faktisk selve symbolet på realpolitikk .

  Svar
 • Det ligger video på nett som viser det mest moderne russiske SU-35s jagerfly nedskutt av norsk levert NASAMS missil. NASAMS luftvernsystemer har hatt 100 prosent suksessrate i Ukraina med å avskjære russiske missiler, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin.
  NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) er et mobilt modulbasert mellomdistanse luftvernsystem utviklet av Kongsberg Gruppen i samarbeid med amerikanske Raytheon.

  Svar
 • «Ukrainakrigen er et av resultatene og Midt-Østen går svanger med storkrig.»

  Eller:
  Ukrainakrigen ble provosert fram for at Russland så ikke kan/vil hjelpe Syria i samme grad ( tofronts-krig er vanskelig). Så det er kanskje omvendt , vi får se.
  En kommende (?) midtøsten-krig ( satt igang av en falskflagg-operasjon av Israel ?) er et ønsket RESULTAT av Ukrainakrigen. Tryllekunster. Se på den ene handa…..
  En drøm om et Stor-Israel er nok ikke lagt på is.
  Ukraina er snart konkurs , også grunnet store låneopptak, og kan kjøpes billig av bakmennene senere, uansett.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fransk etterretning:

Det er USA som er den virkelige fienden.

Forrige innlegg

Nytt intervju med oberst MacGregor:

De militære forstår det som skjer i Ukraina, men ikke politikerne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.