POSTED IN Ukraina

Larry Johnson:

Hvorfor gjorde ikke Russland dette tidligere?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mandag var vitne til et massivt russisk angrep (som angivelig er det største siden 24. februar) ved bruk av høypresisjon langdistanse luft- og sjøbasert bevæpning på ukrainske anlegg som kontrollerer kommunikasjons- og energisystemer over hele landet. Dette angrepet forstyrret angivelig kommandokontroll og logistikkoperasjoner til de væpnede styrkene i Ukraina (AFU) og deres logistiske nettverk. Du må spørre: «Hvorfor gjorde de ikke dette tidligere?»

Larry Johnson er x-CIA analytiker

Krigen i Ukraina har helt klart gått inn i en ny fase. Ukraina har ikke klart å fortsette sin offensiv og Russland styrker sine forsvarslinjer og setter i gang motangrep som presser Ukraina ut av sentrale strategiske områder i Donetsk. Det ser ut til at kombinasjonen av drapet på Darya Dugina, sabotasjen av Nordstream-rørledningene, bombingen av Kerch-broen og det mislykkete droneangrepet på Russlands Svartehavsflåte i Sevastapol overbeviste russerne om å trappe opp sine militære angrep for å ødelegge kritisk elektrisk energi og energiinfrastruktur som de tidligere hadde latt være intakt.

Likevel, selv om Russland lykkes i å systematisk slå av lys og varme i hele Ukraina, fokuserer Russland på å ødelegge transformatorer og sentrale transmisjonsinstallasjoner i stedet for å sprenge atomkraftverk, termiske kraftverk og vannkraftverk. Hvis disse stedene fortsatt er intakte, vil Russland stå overfor en enklere gjenoppbyggingsoppgave når Ukraina er beseiret. Det er lettere å installere nye transformatorer og kraftledninger enn det er å bygge en ny atomreaktor.

De russiske angrepene skal ha ødelagt 50 % av Ukrainas evne til å levere strøm og varme, noe som betyr at livet i Kiev, Lviv og Kharkiv vil bli uholdbart. Vi snakker ikke om ulempen med å ikke kunne lade mobiltelefonen eller se favorittprogrammet ditt på Netflix eller holde datamaskinens batteri i live. Tapet av strøm kutter vanntilførselen og forringer kloakksystemet. Som jeg nevnte i et tidligere stykke, hvis du bor fire eller flere etasjer over bakkenivå, må du enten bære bøtter med vann til toalettet eller gi opp å skylle. Det betyr også ingen varme og temperaturene i Ukraina faller til nær 0 Celsius om natten. Det ville vært tålelig hvis du har en peis (som de fleste leilighetene i byområdene ikke har). Uten strålevarme må du kle deg godt bare for å unngå nedkjøling.

Grunnleggende gjøremål som shopping krever at du kler deg ut som en huleutforsker. Sjekk ut dette bildet av dagligvarehandel i Ukraina.

Dagligvarehandel i Ukraina med pannelykt

Det ser ut til at det vokser en splittelse mellom Washington og London om fremtiden til krigen i Ukraina. NBC-nyheter rapporterte i dag at president Demens-Joe skrek til Ukrainas Zelensky under en telefonsamtale i juni:

Men en telefonsamtale mellom de to lederne i juni spilte annerledes ut enn de tidligere, ifølge fire personer som er kjent med samtalen. Biden var knapt ferdig med å fortelle Zelenskyy at han nettopp hadde gitt grønt lys for ytterligere 1 milliard dollar i amerikansk militærhjelp til Ukraina da Zelenskyy begynte å liste opp all tilleggshjelpen han trengte og ikke fikk. Biden mistet besinnelsen, sa folk som visste om samtalen. Det amerikanske folket var ganske sjenerøst, og administrasjonen hans og det amerikanske militæret jobbet hardt for å hjelpe Ukraina, sa han, og hevet stemmen. Zelenskyy kunne vise litt mer takknemlighet.

For Biden å rope til folk er ikke uvanlig, i hvert fall for en gammel fyr med demens. Det som er slående er at denne «nyheten» ble lekket i dag, en uke før mellomvalget. Mens NBC-rapporten fortsetter med å insistere på at situasjonen er utmerket mellom Joe og Volodomyr og at de har ordnet opp seg imellom, sa koordinator for strategisk kommunikasjon ved National Security Council, John Kirby, dette:

«Presidentens mål var klare helt fra begynnelsen. Vi ønsker ikke konflikt med Russland. Det er nummer én,» Også blant oppgavene listet Kirby opp å styrke NATOs østflanke og hjelpe Ukraina med å nærme seg forhandlingene om løsning av konflikten i den mest fordelaktige posisjonen.

Så USA trekker seg tilbake fra sin krigerske retorikk og orienterer nå at de ikke ønsker «konflikt med Russland». Noen glemte å fortelle det til britene. Jeg gjorde et poeng av å lytte til en rekke britiske politiske skikkelser, inkludert Boris Johnson, på Sky News i dag. De presset på historien om at Russland er på tauene og at Ukraina marsjerer til en uunngåelig seier. Sjekk ut Lord Dannatt. Putin er desperat og alvorlig syk:

Jeg sparer det beste til sist. BOJO. Dette intervjuet, hvis du har mage til det, viser at Boris Johnson er en elendig, uærlig, villedet mann. Han er fortsatt helt med på at Ukraina slår Russland på slagmarken.

Johnson insisterer på at det er opp til ukrainerne å bestemme sin egen skjebne. Han unnlater å nevne at han presset Zelensky i mai til ikke å forhandle frem en avtale med Russland. I BOJO-verdenen vil Russland måtte overgi annektert territorium. Hvordan det skal oppnås er ikke spesifisert. BOJO er full av vrangforestillinger. Han ser ut til å tro oppriktig at Putin går tom for alternativer, mens han er uvitende om den økonomiske katastrofen som ødelegger England. Fremtredende og kjente puber stenger dørene. Inflasjonen øker, og vanlige folk finner det vanskeligere å kjøpe mat og opprettholde livsstilen de var vant til for bare et år siden.

Her er bunnlinjen – Ukrainas militære posisjon vil fortsette å erodere i de kommende ukene mens de økonomiske forholdene i England og resten av Europa vil forverres. Det siste vil gjøre det umulig å opprettholde politisk støtte til å fortsette å sende ubegrenset økonomisk og militær bistand til Ukraina.

Forsidebilde: Ben White

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Günther Braun
  4 november 2022 18:01

  > Du må spørre: «Hvorfor gjorde de ikke dette tidligere?

  Kong Vinter er i anmarsj. Det er åpenbart at russerne lader opp til vinterkrig og å oversvømme EU med flyktninger. Putin har alltid vært kjent for aysmetrisk krigføring og en flyktningestrøm til de godes høyborg – EU – er det beste alternativet etter at muligheten med å lokke med varme og fortsatt tung industri forsvant med sabotasjeaksjonen av Northstream rørene.

  Svar
 • >»Tapet av strøm kutter vanntilførselen og forringer kloakksystemet. Som jeg nevnte i et tidligere stykke, hvis du bor fire eller flere etasjer over bakkenivå, må du enten bære bøtter med vann til toalettet eller gi opp å skylle. Det betyr også ingen varme og temperaturene i Ukraina faller til nær 0 Celsius om natten.»

  Så får vi håpe at ukrainerne har vett nok – og at de får lov av sin khazar-jødiske makthavere – å tappe ut vannet i rørsystemene i høyhusene før sprengfrosten kommer…
  Eller vil det ta år og dag å lappe sammen rørene og radiatorene.

  Svar
 • «Du må spørre: «Hvorfor gjorde de ikke dette tidligere?» »

  Og hvorfor lærte ikke Putin av Stoltenberg?
  Bombing av byer og tettsteder fra 10 000 fot. Udefinerte mål. Rene drapsorgier. Med ødelagte enorme vanningsanlegg, infrastruktur og 30 000 sivile drepte og deres statsleder som resultat.
  Da hadde angrepet vært over på kort tid. Og media og norsk politikere hadde vært fornøyd. (?)

  Men det lønner seg å gjøre dette mot nasjoner som har enorme gullreserver ( Angrepskrig er dyrt; noko for noko). – Som Libya hadde hentet hjem for å understøtte en ny valuta for det afrikanske kontinentet, libyske Gulldinarer.
  Fed ville jo mistet den økonomiske kontrollen over mesteparten av det afrikanske kontinentet, hvis krigsforbrytelsen og løgnene hadde blitt avslørt. Og Stoltenberg hadde ikke fått stillingen som angreps-sekretær i Nato , men… ;-)

  Hva sier Stoltenberg?
  Hva sier norske politikere?
  Hva skriver media om? ;-)

  Og . Et et par litt frekke spørsmål:
  Hvem var det Gadaffi/Libya truet ?
  Hvor ble det av gullet?

  Svar
 • Lurer av og til på om denne «perfekte krigen» er avtalt på forhånd av USA og Russland og har en helt annen agenda enn det som fremstår.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vil gjøre alt for Natomedlemskap.

Finland og Sverige vil godta atomvåpen.

Forrige innlegg

Luftmissil-systemene til USA vil mislykkes i Ukraina.

De russiske er fullstendig overlegne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.