POSTED IN Endring av politikken, NATO

Vil gjøre alt for Natomedlemskap.

Finland og Sverige vil godta atomvåpen.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Verken Sverige eller Finland vil avvise å ta imot atomvåpen fra NATO.

De to nordiske landene sier de ikke vil komme med noen forbehold for sine NATO-medlemskap.

Av Dave DeCamp.

Verken Sverige eller Finland vil si nei til å huse atomvåpen fra NATO på permanente basis dersom de får slutte seg til den militære alliansen. Det har statsministrene i begge land sagt.

Den finske statsministeren Sanna Marin og hennes svenske motpart Ulf Kristersson kommenterte dette på en felles pressekonferanse i Helsinki på tirsdag. Da hun ble spurt om hun vil tillate atomvåpen, sa Marin at hun ikke vil «stenge noen dører», og at det ikke skal komme «noen forbehold» om Finland skal slutte seg til NATO.

Kristersson sier at Sverige og Finland vil «står sammen» i saken om atomvåpen, fordi de to landene har søkt om NATO-medlemskap sammen. Han sier at de nordiske landene må «ta imot» hele NATOs kapasitet.

Micael Bydén - Wikipedia
Michael Byden

Også Michael Byden, kommandør for Sveriges væpnede styrker, sa på tirsdag at Stockholm ikke kan komme med noen forbehold før de slutter seg til NATO. «Å komme med noen «rød linje» til og med før vi blir medlem vil bare skape hindringer og friksjoner», sa han.

På det nåværende tidspunkt har ikke NATO utplassert atomvåpen i noen av landene som har sluttet seg til alliansen etter slutten av den kalde krigen. Og det er usannsynligh at slike vil bli utplassert i Sverige eller Finland i nærmeste framtid.

Men politikken kan snart forandre seg, og Polen har sagt at de ser fram til å få utplassert atomvåpen. Dette har de diskutert med Washington. Å plassere atomvåpen i Finland vil være av største provokasjon overfor Moskva, siden Finland deler en nesten 1300 km lang felles grense med Russland.

President Vladimir Putin har sagt at han ikke ser på at Finland og Sverige slutter seg til NATO som en trussel. Men han advarer mot å utvide den militære alliansens infrastruktur i regionen. Sveriges og Finlands søknad har blitt godkjent av 28 av 30 medlemsland. Bare Tyrkia og Ungarn holder igjen.

Tyrkiske myndigheter advarer og sier de ikke vil godkjenne søknaden om landenes medlemskap dersom de ikke innfrir en avtale de undertegnet tilbake i juni.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Marko Blažević

https://news.antiwar.com/2022/11/02/both-sweden-and-finland-wont-rule-out-hosting-nato-nuclear-weapons/
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 236 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Hvis NATO kan utplassere atomvåpen i Finland og Sverige, betyr det at USA må godta utplassering av atomvåpen på Cuba.

  Svar
 • Wasan Totland
  5 november 2022 9:26

  YGL-monsteret i Finland og nyadelen i Sverige tenker ikke på at nabolandene blir utsatte.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 november 2022 9:48

  Lett å vera samd med Jonas og Totland. Me må òg passa på våre eigen monster og nyadelege:

  Få veit kor ofte og kor mange atomvåpen me har i Noreg når me tek imot USA sine ubåtar i norske hamner. Endå færre veit kor mange atomvåpen USA vil ta med seg til dei nye basane sine på Sola, Rygge, Ramsund og i Trøndelag.

  Ingen i Forsvarsdepartementet eller i Forsvarets forskingsinstitutt vil fortelja eit kvekk om kva amerikanske spesialstyrkar tek med seg til Noreg. Avtalen er hemmeleg. Difor må han nemnast so ofte som råd.

  Svar
 • Dette er helt fantastisk – små gutters lek med våpen. – Vi vet alle hva dette kan føre til. Tror faktisk vi egentlig ikke helt har forstått agendaen bak denne pågående terraformingen av kloden. Det gjelder alt fra merkelige virus til syke kriger og drenering av CO₂ fra lufta. -Virker ikke helt Menneskelig noe av dette og jeg tror jeg har rett!
  Vedrørende CO₂ – Vi er karbonvesener og uten CO₂ i atmosfæren vil ikke mennesker kunne overleve, men det er vel muligens også hensikten 😉 – Når den siste spikeren er satt vil nok en atomvinter mer eller mindre utrydde det resterende liv !

  God Helg

  Svar
  • Er redd du har rett, Synneva.
   Noe som heter at det gror mer i hagen enn det gartneren har sådd. Ugress kalt vi det, og det måtte lukes bort eller så ødela det nyttige vekster. «Bonden» (folket) i åkeren nå for tiden, ser ikke dette før det er for sent. (vi er fratatt evnen til kritisk tenkning) Makten (de onde kreftene) kommer ikke til å gi seg før det gartneren har sådd er borte.

   En atomvinter kommer nærmere og nærmere føler jeg. Og hva som allerede er lagret på norsk jord får vi ikke vite …
   Var det noen som sa, demokrati ..?

   Utover det så ser jeg for meg de «store» gutta, som små barn i en sandkasse som leker med tinnsoldatene sine uten å forstå konsekvensen av sine handlinger.

   Folket er i alle fall ikke i sentrum.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 november 2022 20:03

  Jens Stoltenberg var særs nøgd med seg sjølv i dag. Han har greidd å rydda vekk eksport-restriksjonar på svenske våpen til Tyrkia. Fri flyt må til om kriginga skal halda fram. Meir daude og elende i Stoltenbergs fotefar. Atomvåpen til Noreg, Sverige og Finland høyrer òg med om krigen skal verta stor nok.

  Svensk kommandør (forsvarssjef?) Michael Byden kallar motstand mot atomvåpen for «friksjon». Ein ekte stoltenberg-klone.

  Svar
  • Ja, T.F:
   » Meir daude og elende i Stoltenbergs fotefar. »

   Men det er visst Putin/Russland som går i tanker om å bruke atomvåpen, i følge media. 😉
   Og de slemme som ville bruke atomvåpen under 2. verdenskrig, var Tyskland, sier ‘Historien’. Løgn og oksebærs, -VET vi i ettertid.
   Men/og det vi også vet var at det var vestmaktene, de ‘gode’, som brukte det i 2 SIVILE byer i Japan,
   – for å skremme Sovjtunionen. ! – Ikke utenkelig at bakmennene gjør det igjen.

   «Verken Sverige eller Finland vil si nei til å huse atomvåpen fra NATO på permanente basis dersom de får slutte seg til den militære alliansen. Det har statsministrene i begge land sagt.»

   Hva gærningene som ønsker En verden, En leder, – og En valuta pønsker på nå, kan man med forskrekkelse lure på.
   Det vi VET, er at de er eksperter i å lyve, at det er lov å juge overfor overfor Goyim. – Og til å beskylde andre for å lyve.
   Og til å begå grusommheter.
   Stoltenbergs bombing av 30 000 sivile i Libya etter massiv løgnkampanje i media, som ett eksempel.

   Svar
 • Javel? Når? ( Bortsett fra Stoltenberg og i norsk media ):

  ‘Mens Putin truer Nato med atomvåpen ‘ 😉
  nrk.no/urix/tyrkias-mektige-erdogan-er-med-pa-a-styre-krigens-utvikling-1.16163575

  Og:
  ‘I 2017 ble det undertegnet en avtale om eksport av russisk gass til Tyrkia. …..Dette er et forsøk på å splitte Nato og EU gjennom energiforsyning.’
  Javel? – For Nato/USA prøver ikke å splitte gjennom å HINDRE gassforsyning? 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Suspensjonen av kornavtalen mellom Russland og Tyrkia.

Hva dreier avtalen seg om?

Previous Post

Larry Johnson:

Hvorfor gjorde ikke Russland dette tidligere?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.