POSTED IN FN, Norge, Ukraina

Krig og fred:

Det store problemet

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Trond Øverland,

forfatter og musiker

Det akutte problemet er at ingen kan stanse en maktsyk leder fra å starte en krig. Verden har ingen sterk og samlende institusjon som ikke bare slår fast at krig ikke er lov, men som også faktisk går resolutt inn og stopper forsøket hvis noen likevel skulle gå løs på andre med militær vold.

FN har alltid og i enhver krigssituasjon vist seg utilstrekkelig. FNs fredsbevarende styrker har gått inn der det råder våpenhvile for å «bevare freden». Den storpolitiske måten FNs Sikkerhetsråd er skrudd sammen på, har gang på gang resultert i at konstruktive initiativ blir skrinlagt eller diffusert—ett av rådets fem permanente medlemmer nedlegger alltid veto.

Sikkerhetsrådet har en mørk side.

Dets permanente medlemmer er alle atommakter og mange av dem kriger så snart de selv vil. USAs krigshandlinger er tallrike; kanskje er Vietnam og Irak noen av de ugjerningene folk husker best. Russland har mange krigsovergrep på samvittigheten. Kinas overgrep mot nasjonale og religiøse minoriteter, som Tibet og Falun Gong, er velkjente. Storbritannia valgte å gå med inn i Irak. Så hvor er disse statenes moralske rett til å sitte som permanente medlemmer med vetorett i FNs sentrale sikkerhetsorgan? Måten disse stormaktene kommenterer og agerer i forhold til Ukraina-krisen kan kun kalles hykleri.

Verden trenger en demokratisk regjering basert på moralsk makt og ikke militærmakt.

Alle land bør kunne sende delegater til et underhus ut fra eget folketall. For eksempel kan én representant være et minste antall. I tillegg kan land med over 50 millioner innbyggere sende ytterligere en representant, og land med over 100 millioner innbyggere ytterligere en. I et overhus, med veto rett til forslag fra underhuset, kan det sitte to representanter fra ethvert land.

Verdensparlamentet bør i første omgang beskytte grunnleggende menneskelige verdier, som sikkerhet, utvikling, og rett til utøvelse av livssyn. Den må ha en verdenshær under sin kommando for å kunne utøve sitt fredsoppdrag. Lovene som fattes av verdensregjeringen må etterleves av medlemslandene, først og fremst ved ikke å bryte dem. Dette er i et nøtteskall Prouts forslag til starten på en verdensregjering.

Verdens befolkning har ikke lenger råd til bare å være redde og satse på den hesten de tror kan redde dem mest fra de verste redslene.

Verdens folk må stå opp som én i et samlet krav om at moral og intelligens må styre til alles beste, og ikke særinteresser og profitt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  7 mars 2022 8:47

  Verdensparlament? Det må være dagens dårligste forslag. Tanken er god, men dette vil ikke være mulig å gjennomføre i praksis. Det vil bli som alle andre stroe organisasjoner med for mye makt: korrupt, ineffektivt og til slutt kriminelt. Løsningen er LOKALDEMOKRATI og å TA FRA POLITIKERNE MAKT, DET får slutt på kriger, ikke opprettelsen av overnasjonale myndigheter.

  Svar
  • Det er absolutt behov for internasjonal koordinering av miljø og effektive tiltak mot all mulig maktmisbruk. Hvis tanken er god, som du sier, vil det også være mulig å gjennomføre den. Hvis tanken var dårlig eler ond burde den ikke gjennomføres. Du snakker om lokaldemokrati. Bra! Det er nettopp grunnlaget for at en verden kan leve sammen i fred. Da blir det naturlig å ha samarbeidende organer på avgjørende viktige områder. Folkeforbundet etter 1. v.krig, og FN etter 2. v.krig viste seg ubrukelige. Uansett om vi får en tredje krig eller ikke, vil ideen om mer håndfaste demokratisk valgte samarbeidende organer tvinge seg frem på ulike områder. «Ta fra politikere makt», hva mener du med akkurat det? Interessert … Jeg for min del tenker at det er viktig at pengesekkene fratas muligheten til å berike seg utover det rimelige.

   Svar
 • Forslag om et verdensparlament er helt ubegripelig naivt. Et verdensparlament vil øyeblikkelig bli kidnappet av ”the ususal suspects”, WEF og Klaus Schwab. Et verdensparlament hvor den vanlige mann vil ”own nothing and be happy” vil gjøre det mulig for eliten å sette i gang sin plan om å redusere verdens befolkning med 7 milliarder mennesker. Det vil bli det verste blodbadet verden noen gang har sett. Men det vil antagelig gjøre slutt på krig, som Trond Øverland håper. Det vil ikke bli nødvendig for eliten å gå til krig for å eliminere 90% av verdens befolkning.

  Her er en artikkel som er mer realistisk, og som viser hvordan anglo-zionistene har brukt pressen for å nå sine mål. Jeg har dessverre ikke tid til å oversette artikkelen, men kanskje Derimot kunne oversette hele eller deler av denne artikkelen og publisere dette?

  https://www.unz.com/lromanoff/information-blockades-how-and-why/

  Svar
  • Det går an å tenke på hva man skal gjøre til våren selv om vinteren ennå regjerer. Det er som om du mener at snø, is og nordavind skal herje hele sommeren. WEF … ta fra dem mulighetene til å samle som de gjør.

   Svar
  • Litt av lenken oversatt:

   ‘Som ett eksempel er (var) Al Jazeera en Qatar-regjeringsfinansiert arabiskspråklig nyhetskanal basert i Doha, med en internasjonal leserskare og en irriterende tendens til å avsløre ubeleilige sannheter om vestlige utenlandske diplomatiske og militære eventyr. Det ble i mange år fordømt i Vesten som en kjettersk og beklagelig krenkelse av den «offisielle fortellingen» som ble formidlet av Vesten. Stakkars lille Al Jazeera burde ha krypet sammen av frykt for de vestlige karaktermordene, men det var det på en eller annen måte ikke. Så, plutselig, en klimaendring. Al Jazeera ble mainstream, ikke lenger blokkert eller sensurert, men faktisk anbefalt som en pålitelig nyhetskilde, rost til og med av Hillary Clinton selv. Hva skjedde? USA ga Qatar-regjeringen et tilbud den ikke kunne avslå, og kontrollen ble solgt til CIA. I dag er Al Jazeera enda verre (eller bedre, avhengig av ditt synspunkt) enn CNN eller Fox News eller UK Guardian. Ofte kan man ikke se forskjell. Her er lenken til Al Jazeeras hovedside: klikk på den og se selv.
   ( aljazeera.com/ )

   Men dette salget var slutten på stien, ikke begynnelsen. Amerikas svar er alltid «Drep først, forhandle så». Bushs første handling var å bombe bejeesus fra Al Jazeeras utenlandske stasjoner, først de i Afghanistan, så i Irak. For å hjelpe til med begrunnelsen, siterte amerikanerne de vanlige «etterretningsrapportene» om at noen Al Jazeera-ansatte var ISIS-agenter, og satte deretter krysserraketter inn i inngangsdørene deres.[2]

   Med Irak er det synd at vi noen ganger bidrar til vår egen død; Lederen for Al Jazeeras Kabul-kontor var så livredd over hendelsene i Afghanistan at han tok en spesiell tur til det amerikanske militærhovedkvarteret for å gi dem GPS-koordinatene for hans plassering. Det var en feil. Dagen etter brukte det amerikanske militæret mannens egne koordinater for å sette et kryssermissil inn i inngangsdøren hans.[3]

   De gjorde det samme med Al Jazeera-kontoret i Bagdad, og drepte alle begge steder. Etter dette ga Al Jazeera opp og trakk seg ut av Irak.[4]

   Samme dag sprengte en annen «ulykke» et kjøretøy fra Reuters som inneholdt flere journalister, og et «forvillet» missil ødela kontoret til Abu Dhabi TV.[5] ‘

   Ja, pressen er fri. 🙂
   Man ser dette lett, når de aller fleste aviser er unisont enige om demonisering og latterligjøring.
   Man må gå til den frie, alternative, media for å få noe annet et krigsissing og løgner. Selv i Norge.

   Svar
 • «Så hvor er disse statenes moralske rett til å sitte som permanente medlemmer med vetorett i FNs sentrale sikkerhetsorgan? Måten disse stormaktene kommenterer og agerer i forhold til Ukraina-krisen kan kun kalles hykleri.»

  Ja, kun hykleri – og dobbeltmoral.

  Alle nasjoner bør få styre sin vei til egen valgt velstand, ut fra sin geografi, mentalitet, religion naturresurser/ befolkningsantall. Med full egenkontroll over egen stue og soverom.
  Og alle nasjoner bør selv styre over hva de vil produsere sjøl med egne arbeidskrefter, og hvem de eventuelt vil samhandle produksjon, til felles utbytte/glede, med.
  Alle nasjoner har sin vei. Verden er ikke en bolle med ris, men en spennende blanding av kulturer.
  Og en nasjon som har ledige arbeidskrefter er aldri fattige. – Hvis de styrer sin egen valuta/byttemidler, og ser at penger kun er tall (uten egenverdi) i en nasjons arbeidsdeling.
  En nasjon der befolkningen støtter opp om sin nasjons utvikling og sitt nasjonale lederskap vil være vanskelig å hær-ta og beholde over tid.
  Det beste forsvar en nasjon kan ha er å IKKE true eller angripe andre nasjoner de ikke sjøl blir truet av.
  En slik opplevelse av trussel bør være et råd sin eneste oppgave å forvalte.
  Ikke som et FN/ Forenede nasjoner), men et FN/Frie nasjoner.

  Svar
 • Som i alle andre politiske spm, ingenting vil fungere før vi får en presse som er fragmentert og som i praksis evner å redegjøre og opplyse om dagens problemer. Det er mange måter å fragmentere pressen på, men det er ikke ved å gjøre Nrk til en ensidig propaganda kanal samt subsidiere enkelte aviser som er instruert til mene bare det regjeringspartiene mener.

  Å ta fra politikerne makta høres ut som ett bra projekt. Det kan også gjøres på mange måter.
  Om man skisserer hva politikere skal bestemme og ikke ha rett til å bestemme og skape diskusjon om dette, er en fin start. De nye korona lovgivningene passer fint inn i bildet. Staten skal ALDRI ha rett til å bestemme over våre kropper. Dette er jevngodt med slaveri og satans livegenskap. Enhver form for konstruksjon som tar sikte på underminere ett slikt prinsipp, bør forkastes og fordømmes. Og vi må ha en organisering som gjør at vi kan gjøre det. Nå er vi fullstendig forsvarsløse.

  EU er ett slikt overformynderredskap som er blitt innført under falskt dekke, som bare ett markeds samarbeid. Istedet har det vist seg å være komplett udemokratisk og også noe som underminerer og overkjører de eksisterende demokratier. USAs regjering er vel modell for EU. Ett overstyre som er styrt av oligarkenes pressesupport og etteretningsintriger. De 51 statene i USA har ingenting de skulle ha sagt om noen utenrikspolitikk.

  Svar
 • Grøss, dette må være et innspill fra slike som ønsker seg WEF/FN medlemskap.. Stakkars oss alle. Nå sies det at WEF og FN er blitt ett i arbeidet med å (også) sikre seg tilgang til arten mennesker istedet for forsøksdyr til sine eksperimenter – allerede pågående via vaksiner fra helvete.

  link: https://odysee.com/@AussieFighter:8/This-Is-Transhumanism.:2

  Hvordan takler man dette intense faenskapet.

  Jeg er slutt; det verste er at alle sover. Djevlene derimot sin satanistiske oppfyllelse er like ved. Naiviteten er spesielt vond å forholde seg til. Den gangner bare de 1%.

  Svar
 • Olav Sæther
  7 mars 2022 15:21

  Det beste er en multipolar verden, vi vet hvordan det gikk da USA var enerådende, de startet den ene krigen etter den andre. Og det er USA og Brandon som har provosert frem den pågående krigen i Ukraina.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  7 mars 2022 20:35

  Dersom man lytter til pentagonrådgiver oberst Douglas Macgregor i dette intervjuet, vil man kanskje få litt andre synspunkter på denne krigen og se hva «helten» Zelenskyj IKKE gjør for å berge folket sitt.
  (bytt ut «dot» med et punktum og ta vekk mellomrom)
  https://www.youtube dot com/watch?v=33lBq5nuc5c

  Svar
 • Jørn Hokland
  11 mars 2022 16:27

  Ideen om en sentral verdensregjering med all makt er så idiotisk at .. jaja. En oppskrift på lokal maktesløshet og totalkorrumpert diktatur. Tragisk at folk kan få seg til å tenke og tro på noe så helvetes dumt. Derimot,

  Tao Te Ching – Verse 57

  If you want to be a great leader,
  you must learn to follow the Tao.
  Stop trying to control.
  Let go of fixed plans and concepts,
  and the world will govern itself.
  The more prohibitions you have,
  the less virtuous people will be.
  The more weapons you have,
  the less secure people will be.
  The more subsidies you have,
  the less self-reliant people will be.

  Therefore the Master says:
  I let go of the law,
  and people become honest.
  I let go of economics,
  and people become prosperous.
  I let go of religion,
  and people become serene.
  I let go of all desire for the common good,
  and the good becomes common as grass.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sjøråderetten forsvinner nå gradvis.

Det blir andre som bestemmer hva du kan bruke pengene til.

Forrige innlegg

Russerhatet kommer frem nå

Vestlige nynazister drar til Ukraina

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.