POSTED IN Ukraina

Russerhatet kommer frem nå

Vestlige nynazister drar til Ukraina

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Oversatt av redaksjonen i derimot.no
Artikkelen er hentet fra Memri

Amerikanske, kanadiske, europeiske og australske nynazister og hvite supremasister blant utenlandske frivillige som slutter seg til ukrainske paramilitære grupper for å kjempe mot russiske styrker

Følgende artikkel er en del av en MEMRI DTTM-serie som dekker nynazistiske og hvite overherredømmegrupper som deltar på bakken og reagerer online på den russiske invasjonen av Ukraina. Artikkelen fokuserer på ekstremistiske gruppers kamp mot Russland; MEMRI vil gi ut kommende artikler om disse gruppenes støtte til Russland.

Ukrainske myndigheter og paramilitære grupper har bedt fremmedkrigere om å reise til Ukraina for å kjempe mot russiske styrker. Mens regjeringen har oppfordret utenlandske frivillige til å kjempe i «International Territorial Defense Legion» – en ny enhet som har mottatt «flere tusen» søknader fra utlandet – har paramilitære grupper lagt ut sine egne kunngjøringer for sine enheter. Blant dem som responderte er hvite overherredømme-mennesker og nynazister fra USA, Canada, Europa og Australia.

Oppfordringer til utenlandske frivillige om å kjempe sammen med ukrainske regjeringsstyrker har spredt seg på Telegram, Reddit, Twitter, Facebook, YouTube og andre sosiale medieplattformer. På Telegram la en hvit overherredømmekanal ut et sammendrag av aktive grupper som kjemper mot Russland i Ukraina. Innlegget sa: «Inntil nå har vi på ukrainsk frivillig side sett: Gjennomsnittlige ikke-ideologiske grupper/patriotiske grupper, nasjonalsosialister og fascister fra alle slag, banderister og OUN-aktige grupper, religiøse tradisjonalister, tsjetsjenske separatister, georgiske nasjonalister, antifascistiske Fotball Ultras, anarkistiske militser, hviterussiske diasporaer, amerikanske SOF-veteraner.»

En ultranasjonalistisk Telegram-kanal la ut en rekrutteringsoppfordring for «utenlandske frivillige» 27. februar 2022 for å «Gjøre russere døde igjen». Innlegget ba folk med militær erfaring om å bli med i International Legion of Territorial Defense of Ukraine og ga kontaktinformasjon til flere som rekrutterte fremmedkrigere.

Et Facebook-innlegg den 22. februar, av en multinasjonal styrke som inkluderer georgiere, europeere og amerikanere, viste et amerikansk medlem som gjennomførte et intervju foran det georgiske flagget.

Paramilitære gruppers oppfordringer til utenlandske frivillige har i stor grad kommet fra ultranasjonalistiske og nynazistiske brigader. En slik nynazistisk enhet ble dannet som en frivillig paramilitær i mai 2014 etter fremgangen til russiskstøttede separatister i den østlige regionen av Ukraina, historisk kjent som Donbas. Til å begynne med fikk fremmedkrigere lov til å verve seg til enheten, men restriksjoner på utenlandsk verving ble implementert i mars 2018, noe som til slutt førte til et effektivt forbud mot fremmedkrigere innen utgangen av 2020. Men midt i oppbyggingen av russiske hærstyrker langs grensen mellom Hviterussland og Ukraina og grensen mellom Russland og Ukraina, annonserte enheten at den ville åpne rekruttering til fremmedkrigere med militær erfaring. Andre ultranasjonalistiske grupper har repostet rekrutteringsoppfordringer fra enheten, mens andre ultranasjonalistiske og nynazistiske paramilitære grupper har bedt om utenlandske donasjoner. En slik enhet ba om donasjoner i et innlegg den 22. februar 2022, der den ga informasjon for folk å donere via PayPal, SWIFT, Bitcoin, Ethereum og Tron.

Globalt har nynazister og hvite overherredømme-grupper også bedt støttespillere om å melde seg frivillig med ukrainske paramilitære enheter, slik en amerikansk nynazist gjorde i et innlegg 19. januar.

Et annet eksempel var en video som ble lagt ut på en fransk nynazistisk Telegram-kanal 26. februar, der en sjef for en nynazistisk paramilitær i Ukraina ba folk om å melde seg frivillig til å kjempe mot Russland. Innlegget sa: «‘For tredje dag på rad har ukrainere slått tilbake angrepene fra den nest største hæren i verden, som likevel hevdet å ta Mariupol … [Vi] organiserer motstand over hele landet, spesielt i Kiev hvor befolkningen forbereder seg på å kjempe heroisk. Okkupantene er ikke i stand til å ta en strategisk posisjon. Og vi vil gjøre alt for at dette aldri skjer. Ukraina vil vinne! Alle som ønsker å forsvare Kiev vil bli ønsket velkommen i de frivillige lagene på adressen: Prospekt Peremogi, ATEK-fabrikken. Ære til Ukraina!'»


Artikkelen er hentet herfra: https://www.memri.org/dttm/american-canadian-european-and-australian-neo-nazis-and-white-supremacists-among-foreign

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krig og fred:

Det store problemet

Forrige innlegg

USA-Oberst MacGregor:

USAs tropper skulle ikke vært på grenser i Øst-Europa men på Mexico-grensen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.