POSTED IN Endring av politikken

Sjøråderetten forsvinner nå gradvis.

Det blir andre som bestemmer hva du kan bruke pengene til.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå kommer betalingsbegrensningene

Av redaksjonen


Sparebank1 legger nå begrensninger på hva du kan kjøpe med deres utgave av Mastercard. Banken tillater ikke at du kjøper verken kryptovaluta eller konsertbilletter.


Det har lenge blitt stempla som konspirasjonsteori at det kontantløse samfunnet vil føre til at du ikke lenger har styring over egne penger: Myndighetene vil i et kontantløst samfunn bestemme hva du får lov til å kjøpe med dine egne penger.


Nå er denne konspirasjonsteorien forvandlet til virkelighet. Innehavere av Mastercard fra Sparebank1 har fått følgende melding fra banken sin:


«Betalingskortet (herunder kortnummeret) skal ikke brukes til kjøp av investeringstjenester (eksempelvis aksjer, binære opsjoner og andre derivater), digitale valutaer som ikke er regulert av offentlige myndigheter, kjøp og/eller salg av billetter til arrangementer der salget foretas til høyere pris enn pålydende billettpris inkl. avgift, jf. svartebørsloven paragraf 1.»


person using laptop computer holding card
I et heldigitalt system forsvinner pengene som gjenstander. Da kan også myndigheter og banker konfiskere dem når som helst.

Når en bank i dag kan ta seg til rette og bestemme hva kundene får lov til å bruke pengene sine på, bør det gi et klart bilde av situasjonen som vil oppstå når sentralbankene avskaffer kontanter og erstatter pengene med heldigital valuta.


I dag har vi alternativer, hvis vi ikke liker at banken skal bestemme hva vi kjøper: Vi kan bytte bank eller gripe etter lommeboka og betale kontant for det vi ønsker å kjøpe.

 
Den muligheten vil forsvinne i et kontantløst samfunn der sentralbanken har kontrollen over både lommeboka og innholdet. Da vil alternativene være borte, erstattet av økonomisk diktatur: Du får bare lov til å bruke penger på det staten tillater.


I et kontantfritt samfunn vil andre alltid ha mulighet til å bestemme hva du ikke får lov til å bruke penger på, enten det nå er banken eller staten. Om de kommer til å gjøre det, vet vi ikke før de overtar kontrollen. Poenget er at vi holder på å gi dem den muligheten, helt frivillig og med et fromt smil.


Trøsta er at hvis staten overtar ansvaret for lommeboka vår, vil selvsagt kontrollen være underlagt demokratisk styre. I et demokratisk, kontantløst samfunn, vil det være flertallet som avgjør hva du får lov til å bruke pengene dine på. 


Høres ikke det veldig betryggende ut?


Kilde:https://dinside.dagbladet.no/okonomi/sperrer-enkelte-kredittkjop/74199935

Forsidebilde: Bermix Studio

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • You will own nothing and be happy… (or else).

  Svar
 • Jeg lurer på når,selv de mest hardbarkede debatantene på Derimot innser at bankene styrer politikken gjennom å ha kontroll på pengene.
  Jeg lurer på når disse debatantene forstår at demokrati,diktatur,kommunisme osv osv er en og samme sak.Jeg lurer på når denne gruppen som fortsatt diskuterer Rødt og Høyre,venstre og de grønne forstår at alt er skuebrød for det brødløse folket ?.Jeg lurer på når de tar en titt i speilet og forstår at de har bedratt sine egne barn,de har bedratt seg selv og de har bedratt sine venner ?.Ja untatt de som debatterer for å ødelegge enhver saklig diskusjon,de er nok overbevist om at de senere skal få en plass ved herrens bord.

  Svar
  • Frihetforkjemper
   10 september 2021 16:28

   Ja polariseringen og fyre opp under hat havner under splitt og hersk, en eldgammel teknikk for å ødelegge all debatt og hindre folk i å tenke rasjonelt (veldig effektivt).

   Svar
 • Northern Light.
  11 september 2021 15:29

  Hovedstrømsmediene unnlater å fortelle befolkningene i landene, at nedstengningene finansieres med lån fra bankkartellene via deres Verdensbank og IMF. En sentral strategi i den konstruerte koronakrisen er at landene belånes til de ikke kan betale gjelden tilbake, og så kan de ta statlig eiendom, folkets eiendom som betaling, landressurser og infrastruktur.

  Dette er en oppskrift de har brukt i u-land siden andre verdenskrig, de lurer eller tvinger landene til å ta opp lån de vet de ikke kan betale, for eksempel enorme lån til infrastruktur, og så har de tatt landenes landressurser som betaling. Statlige selskaper ble kapitalens eiendom, landressursene som olje gass og mineraler og dermed pengene går ut av landene, og folket får ingenting og de sosiale rettighetene som var blir privatisert.

  Dette er historien til de fleste landene i Sør og Mellom-Amerika, Afrika og mange land i Asia, ofre for globalisme og dens nyliberale markedsøkonomi som privatiserer økonomiene. Naomi Klein beskriver det best i sin bok Sjokkdoktrinen. Nå er det vestlige lands tur, verdens samlede gjeld på grunn av at nedstengningene finansieres med lån, er nå nær eller over 300 000 milliarder dollar. En gjeld som eies av bankkartellene, som eies av åtte familier.

  Nedstengningene fortsetter til landene er så belånt at bankkartellene kan omforme verdensøkonomien som de vil, og det er en digital sentralbankvaluta de vil ha. Dette er beskrevet i World Economic Forums leder Claus Schwabs bøker, artikler og taler i WEF Davos. En digital verdensvaluta, som opphever nasjonale sentralbanker og valutaer, og dermed landenes selvråderett. Uten en nasjonal regjering av folkevalgte som styrer en nasjonal sentralbank, blir landene underlagt en global sentralbank og en verdensregjering, en herskerklasse av ikke–valgte billionærer.

  Dette er målet og blir resultatet av The Great Reset, som vi er i første kapittel av nå. Microsoft patenterte teknologien som knytter en biometrisk id sammen med en digital valuta i Mars i fjor, og som får plass i et chipimplantat. En av hovedtalerne i WEF i Davos i fjor var en representant fra et selskap som fremstiller chipimplantat for buskap, det mer enn antyder hva den globale storkapitalen vil.

  Med en digital valuta som lastes ned til et chipimplantat under huden, får herskerklassen full kontroll over individet. Demokratiet blir byttet ut med et teknokrati. Slaveklassen i New World Order blir monitorert døgnet rundt av AI, med det kinesiske systemet for sosiale poeng som modell. Opprør blir vanskelig til umulig i et slikt system, herskerklassen kan overvåke, kontrollere, styre og forvalte slaveklassen som de vil med teknologi, ikke personell.

  Slik kan en herskerklasse som utgjør mindre enn en promille av verdens befolkning, styrer de pengene og tilgang på mat og vann styrer de det som blir igjen av menneskeheten. Teknologien som har gjort det mulig å gjøre dette globale kuppet kamuflert som en helsekrise, eies og styres av herskerklassen.

  Folket kan bare ta makten tilbake når de forstår at privatiseringen av økonomiene må stoppes. Landressursene må tilhøre folket, også en nasjonal sentralbank med en nasjonalvaluta. En sterk nasjonalstat som folket stiller seg bak er det motsatte av globalisme, som bare akkumulerer pengemakten, krigsmakten og mediemakten til en herskerklasse.

  Svar
  • Du fikk med nesten alt Northern light,det manglet bare ett forsøk på å fortelle/overbevise de interesserte hvem denne eliten er,det blir mye mer begripelig for folk om de har ett navn eller et ansikt å forholde seg til.Du nevner Scwab,men han er bare en frontsoldat,vi må sette navn og asdresse på de som aldri er i søkelyset,jeg har forsøkt,her på derimot,men ingen bryr seg.Trist som faen.

   Svar
   • Jeg vet hvem den øverste familien er,den familien som nesten ingen har hørt om,den familien som har herjet verden i flere hundre år,den familien som kontroøller telecom og kraftindustri i hele verden,den fasmilien som leverer kjernekraft utstyr til de som måtte behage familien å levere til.
    Denne familien som kommer fra et såkalt nøytralt land og som alltid har hatt ett godt forhold til ett annet nøytralt land i Europa som også er kjent for sin hemmelige bankvirksomhet.
    Mange vil trekke på skuldrene eller blankt avvise min påstand,men tenk nå etter,alle de som driver med fantestreker,enten det er politisk gangstervirksomhet eller mer kapitalsulten gangstervirksomhet har alltid blitt lokket av smarte bankfolk til å gjemme pengene de har tilranet seg i dette hemmelige banksystemet,idag blr de gjemt i skatteparadiser,men felles for alle disse gangsterne,banken må ha navn og nummer,altså hvem de er,idet øyeblikket den informasjonen blir gitt,da har gangstern gitt seg selv til en djevel større enn seg selv,gjør som vi sier eller mist alt,til slutt livet.Det er ikke bare honningfeller som er effektive som du forstår.
    Da kanskje folket kan begynne å forstå hvilken makt dette vesenet har.
    Denne svenske familien navn er Wallenberg.

   • Alle du ser i mediene er oppdiktete tegneserie roler spilt av transseksuelle skuespillere. Vill du vite hvem er de egentlige overgenerasjons satanistiske blodlinjer som styrer: https://professorzeus.blogspot.com/2019/07/list-of-new-world-order-bloodlines.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalister fortsetter kampanjen, selv om arenaen er en annen

Krigen mot menneskeheten

Forrige innlegg

Krig og fred:

Det store problemet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.