POSTED IN Ukraina

Krigen er lukrativ, for noen.

Kiev dekker over ulovlig handel med organer.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av RT

Ukraina har blitt verdensledende innen handel med organer på det svarte markedet, sier talskvinne for utenriksdepartementet, Maria Zakharova.

Det russiske utenriksdepartementets talskvinne har sagt at medlemmer av den ukrainske presidenten Vladimir Zelensky’s administrasjon er personlig engasjert i, og dekker over ulovlig eksport av menneskelige organer.

I en artikkel publisert på russisk UD’s nettside siterte Maria Zakharova medieoppslag som tyder på at organene til drepte ukrainske soldater, som hjerter, nyrer og lever, har dukket opp på noen av de største markedsplassene på det mørke nettet, med priser som starter fra 5.000 euro. En forhandler skal ha hevdet at det tar 48-60 timer å motta et ønsket organ i en medisinsk boks, med leveranser begrenset til EU-land.

Talskvinnen for russisk UD, Maria Zakharova

Maria Zakharova informerte også om at organer også ble handlet offline, med henvisning til rapporter fra juni om at representanter for et helsedepartement i et NATO-land hadde inngått en avtale med noen «private forretningsmenn» som ble assistert av Ukraina’s helsedepartement og presidentkontor for å levere en nedkjølt togvogn full av menneskelige organer og kroppsdeler.

Ifølge den russiske UD-talskvinnen har omfanget av organhandel i Ukraina vokst siden myndighetene i Kiev vedtok en rekke lover som «drastisk forenklet arbeidet til transplantasjonsspesialister i landet».

Spesielt pekte Zakharova på fjorårets lov nr. 5610, som fritok transplantasjon fra merverdiavgift, og lov nr. 5831 fra desember 2021, som fjernet behovet for å notarisere skriftlig samtykke eller autentisere signaturen til en levende giver som velger å donere deres organer.

Forenklede regler for organtransplantasjoner

I et forklarende notat vedlagt lovene fra 2021 forklarte ukrainske lovgivere forenklingen av landets organtransplantasjonsforskrifter med behovet for å øke effektiviteten til transplantasjonssystemet, for å redde flere liv. I tillegg forbyr ukrainsk lov kjøp eller salg av menneskelig materiale og forbyr innhøsting av organer fra foreldreløse barn, uidentifiserte personer eller personer som døde i konflikten mellom Russland og Ukraina.

Uansett hva som står i notatet, så forklarte Maria Zakharova at ifølge eksperter er ukrainske organselgere ikke i stand til å spesifisere opprinnelsen til biomaterialet som de planlegger for levering. Det antas at mange av disse organene er levert av svartebørs-transplantasjonsspesialister, som ulovlig fjerner dem fra likene til døde soldater og brenner de uavhentede resterende likene.

Zakharova sa at slike mistanker støttes av den høye dødsraten og det store antallet savnede ukrainske soldater. Pluss mangelen på spesialister, medisinsk utstyr og kjemikalier for å studere nærmere likene i Ukraina for å finne dødsårsaken.

«Dette gjør at disse kriminelle kan dekke sine spor og sende menneskelige organer og kroppsdeler til de vestlige regionene i Ukraina, hvor de er forberedt på å bli sendt til utlandet for transplantasjoner,» sa UD-talskvinnen til slutt.


Fra RT, publisert 7. august 2023.
Oversatt av Southern Comfort fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Kiev covering up illegal organ trade – Moscow

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Jeg ser for meg Zelensky, nå iført fangedrakt, kaldsvett og skjelvende og mer enn samarbeidsvillig til å angi sine «venner» i verdensmafiaen for en velgjørende linje kokain. Så han har en viss verdi ved å være i live. Hvis all ondskap i Ukraina kommer for en dag, og lille Volodomyr har fortalt alt han vet om alle involverte, kan vi få se interessante ringvirkninger over hele klodens maktapparat. Presidenten selger unge ukraineres organer og soldatene meldes «savnet», siden liket ikke kan presenteres for de pårørende. Pur ondskap.

  Svar
  • wasan Totland
   9 august 2023 9:56

   Zelensky er noe av de verste svin som lever nå etter perverse Obama, Sullivan og Nuland, Fauci og Gates .

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen går svanger med ny storkrig.

Norske NATO-medier lukker øynene for Israels terrorisme.

Forrige innlegg

Kronikk:

En dyr medisin for hver sykdom, eller en billig medisin for alle?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.