POSTED IN Israel, Krig-fred

Midt-Østen går svanger med ny storkrig.

Norske NATO-medier lukker øynene for Israels terrorisme.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Det internasjonale samfunn.»   

Av Jan Hårstad

Du ser av norske media og politikerspråk at her i landet snakkes det om det «internasjonale samfunn» på utpust og innpust. Ingen anstrenger seg for å redegjøre eller definere hva dette «internasjonale samfunn» er. Men det er jo åpenbart for enhver å se: Det er i Norge: NATO og EU.

Utover disse finnes det knapt noe internasjonalt samfunn. Det som skjedde søndag natt i Damaskus var at Israel igjen bombet og  drepte 4 syriske soldater og skadet fire. Sist Israel bombet var 19. juli og såret to syriske soldater.

Men dette har jo pågått i årevis. En kan tenke seg en omvendt situasjon, at Syria hadde bombet Jerusalem eller Tel-Aviv i årevis. Da hadde det «internasjonale samfunn» oppfordret til at Damaskus burde jevnes med jorden. Eller gitt grønt lys for clusterbomber og atomraketter.

En kan spekulere på om Israel ønsker seg en storkrig nå for enhver kan jo se at deres fiender vokser militært i omfang og størrelse.

Det siste er at en eksklusiv delegasjon fra USA ble tatt med til befaring langs grensa mellom Libanon og Israel og hit ferdes de israelske militære hver uke. 

At noe er på gang bevises også av at 3000 US troops befinner seg på krigsskipene USS Bataan og USS Carter Hall i Røde Havet.

Israelske hæren har allerede begynt å utgi prognoser for hva som vil skje i de første krigsdagene. 6000 raketter vil  bli avfyrt mot Israel og 500 sivile vil anslagsvis dø.

Forsidebile: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Israel er våre venner, derfor kan de oppføre seg slik NAZI-Tyskland gjorde, internere i konsenrasjonsleire, straffe uskyldige sivile, neglisjere internasjonale avtaler og konvensjoner. og trakassere et folk slik de måtte ønske. Mens forbrytelsene eskalerer, er det ingen i Israel som blir holdt ansvarlig, det blir ikke reagert eller kritisert særlig høyt av våre politikere eller de stuerene mediene.

  Så kan vi bare lure på hvordan en nasjon som er så plaget som Israel, kan plage andre på samme viset. Men kanskje det er som med mobbere, de som har blitt mobbet verst er de som mobber mest..?

  Svar
 • Gunnar Saunes
  10 august 2023 15:06

  Israel er eit land på storleik som eit norsk fylke. På dette vesle området bur fleire enn i heile Noreg. Men dette vesle området skal dei ikkje ha i fred : dei er omringa av aggressive ,muslimske land og rørsler som har som føremål å drepe jødar og å utslette Den jødiske staten. Antisemittiske krefter omtaler forsvarstiltaka Israel må gjere som terrorisme. Skam på dei som gjer det!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dr. Peter McCullough;

«Vaksinen»: Har hatt en motsatt effekt – den gjør de vaksinerte sykere

Forrige innlegg

Krigen er lukrativ, for noen.

Kiev dekker over ulovlig handel med organer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.