POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Konflikt mellom Zelensky-regjeringen og drifteren av krigen, USA.

USA: kom dere ut av Bakhmut.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi er seint ute med denne meldingen. Nå melder nyhetsbyråer at de ukrainske troppene i Bakhmut i realiteten er omringet. Da er det bare et spørsmål om tid før byen faller helt. Allerede nå kontrollerere de russiske Wagner-styrkene over 90% av byen. Hva det betyr for den videre krigføringen er ikke godt å si, men at det vil være et slag i ansiktet på alle som har trodd på ukrainsk seier sier seg selv.

Knut Lindtner
Redaktør

USA ber innstendig Kiev å trekke seg  tilbake fra Artyomovsk – ifølge de lekkede Pentagon-dokumentene.

Washington har advart Ukraina om at deres tropper risikerer å bli omringet om de ikke snart trekker seg ut. Dette er ifølge opplysninger fra lekkasjene i Pentagon-dokumentene.

Av Evgeny Biyatov i de sentrale delene av byen Artyomovsk /Bakhmut, RIA Novosti.

Det er kommet rapporter om at USA har advart Kiev helt siden januar om at deres styrker ikke vil være i stand til å holde denne viktige Donbas-byen Artyomovsk, i Ukraina kjent som Bakhmut. De har gjentatte ganger bedt dem trekke seg ut.

Byen er snart helt ødelagt.

Dette skrev Washington Post på torsdag, der de siterer fra de lekkede etterretnings-dokumentene hos Pentagon.

Ifølge disse «top Secret»-vurderingene som avisen har fått tak i, tror Washington at Russlands «stabile» framgang i regionen siden november nå setter Ukrainas mulighet til å gjenvinne kontroll over byene i fare. De ukrainske troppene «risikerer å bli omringet om de ikke trekker seg ut neste måned».

Men disse advarslene har stort sett blitt ignorert ifølge avisen. Kiev tror, ifølge rapporter, at byen ikke bare har  strategisk viktig militær verdi, men at den er avgjørende for å opprettholde den nasjonale moralen  og benekte russisk skryt om å ha vunnet nye områder.

Kampene om Artyomovsk har utviklet seg til å bli en av de mest intense og blodige konfliktene i Ukraina.

Begge sider rapporterer om betydelige tap. Noen vestlige tjenestemenn, inkludert USAs forsvarsminister Lloyd Austin,  har sagt at byen er mer symbolsk enn av strategisk betydning for Kiev. Allikevel ber den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky innstendig troppene forsvare byen så lenge som mulig. Han kaller byen en festning.

Newsweek rapporterer fra en annen bunke av de lekkede Pentagon-dokumentene på mandag, at USA ikke tror at Artyomovsk er viktig i det hele tatt i denne konflikten. Byen vil uunngåelig falle  på russiske hender, og gi Kiev en «psykologisk nesestyver». Washington har derfor oppfordret Kiev til heller å fokusere på den kommende våroffensiven.

Imens rapporterte det russiske forsvarsministeriet tidligere denne uken at deres styrker, sammen med militærgruppen Wagner, har blokkert Artyomovsk fra nord og sør, og de har også tatt kontroll over flere distrikter i sørvest, nordvest og sentrale deler av byens sentrum.

Ifølge den fungerende lederen i Russia’s Donetsk People’s Republic, Denis Pushilin, er alle veier som fører inn til Artyomovsk nå kontrollert av russisk artilleri. Russiske tropper kontrollerer omtrent 90 % av byen, mens ukrainske tropper klynger seg til en liten del av byens vestlige distrikter.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lever de utenfor vanlige regler for etterrettelighet?

PST kan påstå det de vil uten bevis.

Forrige innlegg

Når en elbil får en mindre skade:

Forsikringsselskapene avskriver ofte hele bilen fordi batteriet må skrotes!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.