POSTED IN Intervju

Videointervju med Terje Valen i Spartakus:

Verden er i stor forandring.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

VIDEO:

Terje Valens bok om de epokegjørende geopolitiske endringene

Innlegget er hentet fra netstedet Spartakus.

I dette videointervjuet presenterer historikeren Terje Valen sin nye bok: «Verdas undertrykte folk og land reiser seg mot IMPERIET for frihet og fred»

Boken er på 300 sider. Du kan kjøpe den ved å sende SMS med navn og postadresse til 932 31 315 og vippse kr. 365 til samme mobilnr. Alternativt betale 365 kr. inn på konto 0540 04 78467. Boken sendes til deg i posten.

Vi lever i en tid med enorme geopolitiske endringer. Det vel 500 år gamle systemet med kolonier og nykolonier, som tok til med Columbus sin landing på de karibiske øyene, er i ferd med å gå i oppløsning. Det betyr slutten på «hvitt» overherredømme i verden.

Dette betyr at vi lever i en tid der den «hvite» verden må nyorientere seg. Den nye tiden krever nye analyser og ny forståelse av verden. De gamle analysene om imperialismen, verdenssituasjonen og de forskjellige landene og lederne må videreutvikles.

Valens bok gir deg grunnlaget for å forstå verden på en måte som er på tvers av verdensbildet til de koloniale og nykoloniale verdensherskerne som dominerer våre medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Interessant dialog mellom Terjene, helt enig;
  USA-imperialismen er verre fiende enn Putin,
  men HVITT OG HVITT FRU BLOM,
  hvor hvitt er det imperiet? eller heller beige?
  Leo Strauss’ disipler, om nå utvalgte eller goyim:
  Brzezinski, Wolfowitz, Victoria NUDELMAN,
  etc., etc.,
  de gjør seg gjeldende som
  maktovergripere i de fleste -ismer,
  «den internasjonale jødedommen» er sprell levende,

  hvem er de verste oligarkene, eksempelvis «jødiske» Zelenskys velgjører Kolomoisky.
  HYL antisemtt til stremmebånda revner, jeg har kjempekoselig delt hus med israelere og kjent mange flere,
  ikke prøv seg med den beskyldningen, la den kveles i strupen.

  Cuba, ja jøss, folk fikk det bedre, mens Castro var kjent for å pule flere beundrerinner daglig så det vrimlet av «Fidelitos»,
  og Che Guevara mente «svartingene» var late. Klissepratet og kommunismeforherligelsen kan jo noen smatte på til brekker seg, det må vekk og hvit skyldfølelse tones ned. Se hvem som tjener på det og gjett hvem de er. Gjett tre ganger.

  Svar
 • Northern Light.
  24 april 2023 14:51

  Global frakt med skip blir snart delt i en vestlig og østlig handelssone.

  Av Arsenio Toledo.
  Den globale shippingindustrien deler seg i to leire – en vestblokk ledet av USA og EU, og en østblokk ledet av Kina og Russland.

  Dette ifølge flere forskningsartikler publisert av Verdens handelsorganisasjon (WTO). Disse rapportene advarer om et verst tenkelig scenario for den globale shippingindustrien kalt en «langsiktig adskillelse», som innebærer «at den globale økonomien splittes i to separate blokker».

  En annen artikkel publisert av WTO i januar analyserte et worst-case scenario, utfallet av geopolitiske rivaliseringer mellom øst- og vestblokkene, som resulterte i en «bipolar handelskrig» med alvorlige konsekvenser for fremtidig global BNP og globalt handelsvolum.

  En vurdering fra Den europeiske sentralbanken gir en lignende advarsel, og bemerker at land snart kan bli «allokert», enten til vest- eller østblokken i henhold til deres stemmemønster i FNs generalforsamling. «I dette oppdelings-scenarioet antar vi at handelen (som andel av BNP), mellom de to blokkene går tilbake til nivået på midten av 1990-tallet,» skrev bankens forskere.

  Nåværende geopolitiske konfliktpunkter som Taiwan og Ukraina vil gjøre muligheten for at verden i hovedsak deler seg opp i to frakt- og handelssoner enda mer sannsynlig – med mindre de løses fredelig snart.

  Den globale skipsfartens kortsiktige fortjeneste forvandles til langsiktige bekymringer.
  På kort sikt bemerket FreightWaves-skribent og maritim ekspert Greg Miller, at ytterligere geopolitiske brudd i utgangspunktet vil være positivt for fraktratene. Dette kan sees det siste året da begynnelsen av Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina omdirigerte russisk råolje fra kortdistanseoljehandel med EU, til langdistanseoljehandel med Kina og India.

  Russland fant også nye kjøpere av diesel i Nord-Afrika, Asia og Sør-Amerika som erstatter EU. I mellomtiden erstattet EU russiske oljefat med mer fjerntliggende forsyninger fra USA, Asia og Midtøsten. Dette massive skiftet i shippingetterspørselen har ført til større fortjeneste for rederier som er villige til å foreta langdistanseturer. På lengre sikt utgjør imidlertid disse fortsatte geopolitiske problemene betydelige ulemper for skipsfarten.

  WTO-dokumentet fra januar bemerket at jo høyere den globale BNP-veksten er, desto bedre er etterspørselen etter olje på lang sikt. Endringer i geopolitisk stabilitet i motsetning til multilateralt samarbeid vil føre til til en BNP-nedgang på omtrent 6,4 prosent for industrilandene i 2050, et BNP-tap på 10,2 prosent for u-land og et BNP-tap på 11,3 prosent for verdens minst utviklede land.

  Denne spådommen fra WTO vil sannsynligvis skje hvis dagens geopolitiske spenninger fortsetter. Dette tar ikke hensyn til muligheten for eskaleringer, for eksempel hvis konflikten i Ukraina blir enda blodigere eller hvis det bryter ut en militær konflikt mellom USA og Kina om Taiwan. Disse potensielle konfliktene er spådd å ha en svært negativ effekt på den globale økonomien.

  «Det er helt klart for meg at kineserne ikke vil oppgi Taiwan, de vil gå til aksjon en gang i fremtiden, sier Robert Bugbee, president for rederiet Scorpio Tankers. «Men det er en så enorm hendelse hvis det skulle skje, at en ikke kan tenke på det i hverdagen. En legger det bare i bakhodet og fortsetter om operatør.

  Øystein Kalleklev, administrerende direktør i Flex LNG, et rederi for flytende naturgass, bemerket at konsekvensene av en fremtidig krig mellom Kina og USA er så enorme at det «nesten ikke engang er verdt å bekymre seg for». «Konsekvensene er så store, at hvis det skjer, er vi alle ferdige. Russland og Ukraina krigen ville se ut som en liten hump på veien. Vi vil få et energisjokk som en aldri har sett før, hele verdensøkonomien ville stoppe opp.».

  Fra Natural News, publisert 23 april 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, video og kilder i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Global shipping to split into Western and Eastern blocs soon.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lever de utenfor vanlige regler for etterrettelighet?

PST kan påstå det de vil uten bevis.

Forrige innlegg

Når en elbil får en mindre skade:

Forsikringsselskapene avskriver ofte hele bilen fordi batteriet må skrotes!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.