POSTED IN Klima, Miljøpolitikk

Når en elbil får en mindre skade:

Forsikringsselskapene avskriver ofte hele bilen fordi batteriet må skrotes!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ethan Huff

Hovedstrømpresse og media er endelig i ferd med å akseptere sannheten om elbil-revolusjonen, som ikke engang er i nærheten av å være så miljøvennlig som dens tilhengere hevder.

Reuters publiserte en artikkel denne uken (mars 2023) som avslører at selv de minste elbil-ulykkene, nesten alltid resulterer i at forsikringsselskaper må avskrive hele bilen. Grunnen til dette er elbil-batteriene, som er så dyre å bytte ut at det er mer fornuftig å bare bytte ut hele bilen.

«Vi kjøper elektriske biler av bærekraftige årsaker,» sa Matthew Avery, forskningsdirektør ved bilrisiko-vurdering selskapet Thatcham Research. «Men en elbil er ikke særlig bærekraftig hvis du må kassere batteriet selv etter en mindre kollisjon».

Batteripakken i din gjennomsnittlige Tesla koster for eksempel over hundretusen kroner å erstatte. Batteripakken alene representerer en betydelig del av kjøretøyets samlede prislapp. Tesla og mange andre elbilprodusenter har gjort batteripakker til en strukturell komponent i bilene sine for å redusere kostnadene for sluttforbrukerne – men til hvilken pris for miljøet? Med mindre elbil-produsenter endrer måten de integrerer batteripakker i bilene sine på, vil alt dette unødvendige avfallet fortsette å hope seg opp.

«Antallet tilfeller kommer til å øke, så håndteringen av batterier er et avgjørende punkt,» sa Christoph Lauterwasser, administrerende direktør for Allianz Center for Technology, et forskningsinstitutt eid av Allianz. Relatert: Det vil aldri være mulig for det elektriske nettet som det eksisterer for øyeblikket, å lade alle elbilene når bensin- og dieseldrevne kjøretøy er borte.

Å produsere EV-batterier er kostbart, utnyttende og skadelig for miljøet

Ifølge Lauterwasser er det å produsere elbil-batterier alt annet enn rent og grønt. Sammenlignet med konvensjonelle modeller med fossilt brensel, gir elbiler og batteriene de inneholder betydelig høyere utslipp av karbondioksid (CO2). Og når batteriene kasseres alt for tidlig på grunn av en ulykke, er miljøkostnadene enda større.

«Hvis du kasserer kjøretøyet på et tidlig stadium, har du mistet stort sett alle fordeler når det gjelder CO2-utslipp,» sa Lauterwasser.

Når det gjelder Tesla Model Y, sier Sandy Munro, leder av Michigan-baserte Munro & Associates, at denne spesielle modellen har «null reparerbarhet». «En Tesla strukturell batteripakke går rett til skroting,» sa Munro, som analyserer kjøretøy og gir råd til bilprodusenter om hvordan de kan forbedre funksjonaliteten og reparerbarheten.

Så er det de sosiale kostnadene ved å utvinne alle metallene som trengs for å lage disse for enkelt engangsbatteriene. Barn i Afrika blir tvunget til å arbeide som slaver for en krone om dagen for å samle alt materialet som trengs for å lage disse «grønne» kjøretøyene. «Så mye for elbil-revolusjonen og den grønne ‘sirkulære økonomien’ fremhevet av bilprodusenter, politikere, frivillige organisasjoner og klimaaktivister,» rapporterte Zero Hedge om saken. «Disse elbilene ser mye verre ut for miljøet sammenlignet med tradisjonelle bensindrevne kjøretøy».

I kommentarer om dette understreket noen det faktum at moderne elektrisk kjøretøy-avfall er verre for miljøet enn 150 år gammel forbrenningsmotorteknologi – tenk deg det. En annen påpekte at alle bilforsikringspremier nå gjenspeiler dette elbil-bedraget. «Du betaler for å skrote disse nye elbilene», «Hvis forsikringspremiene for en elbil skal speile dette, vil føre til ytterligere nøling blant de som tenker på å kjøpe elbil».


Fra Natural News, publisert 23 mars 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern light. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: When an electric vehicle crashes, even in a minor accident, insurance companies junk the entire car because its battery has to be tossed



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 718 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

  • «Og når batteriene kasseres alt for tidlig på grunn av en ulykke, er miljøkostnadene enda større.»

    Ja, og når en bil, uansett type, blir skadet i kollisjon så vrakes hele bilen. – Eller repareres. Eller blir plukket fra hverandre hos ‘hoggern’ og solgt i deler til de som har kunnskap om hva som er mulig å bruke videre og å tjene på.
    Det vil være underlig om dette også ikke skulle gjelde e-biler. Og batterier.
    Markedet, og folk er som regel fornuftig.
    Der det er noe å tjene på en aktivitet vil det komme noen som ser muligheten.
    ( Eventuelt helt til myndigheter/politikere vil styre/ødelegge aktiviteten med nye avgifter.)

    Og når det gjelder forsikringsselskaper og skader så vil selskapene legge på forsikringspremien for å ta inn det det koster å forsikre. – Som alltid.
    Blir det veldig stor forskjell på forsikring av elbil vs forbrenningsmotor så vil forsikringselskap også regulere dette. – Som det f.eks. er dyrere/billigere utfra den aldersgruppen du tilhører.

    Og allerede nå er det kommet selskaper/innovatører som roper etter skadede batterier, for reparasjon eller annet bruk.
    Markedet regulerer.
    – Hvis vi ikke lar politikere i sin ukyndighet regulere/forstyrre.

    En nasjon bygges ikke av en stat (lig administrasjon), men av et folk.

    Svar
    • Det egentlig ikke mange vet om, er at delene på veldig mange av de nyere bilene, er parret med bilen. Disse delene kan ikke brukes på andre biler enn den originale. Dette gjelder mye av elektroniske deler, bremser, kort til kartplotter etc. i tillegg er det innebygget en «dødmannsknapp» i mange deler. Etter et visst antal innbremsinger, et visst antall med bruk av elektronisk håndbrekk, må delene skiftes ut med originale deler.
      Tesla har i tillegg en policy som sier at ingen av delene i bilen kan brukes på andre biler. Også snakker man om «sirkulærøkonomi»? Dette føyer seg inn i all mainstream propaganda. Alt er bra når du blir fortalt at det er bra.

      Svar
      • » Det egentlig ikke mange vet om, er at delene på veldig mange av de nyere bilene, er parret med bilen. Disse delene kan ikke brukes på andre biler enn den originale. »

        Dette gjelder vel de fleste biler. Prøv å stte inn et lykteglass på en annen modell, – eller en annen bil. (?) Idiotisk nok, kanskje. Men prøv å sett inn en del til ditt eget kjøkken fra en annen kjøkkenleverandør.

        Og litt malappropos :
        Vet du at air-bagene i bilen skal skiftes ut, – etter EU-regleverk , etter maks 10 år?
        En kostnad på 10 000,- pr, airbag. ( 60 000, -pr ny bil ?) Ikke nødvendig , da de holder i 20 år, men EU- bestemmelser….)
        Hva blir 10 år gamle biler verdt da?
        Uansett vil forbrenningsmotorbiler bli skiftet ut etter 10 -15 år. Enten pga. EU-kontroll eller farge & ny modell.
        Politikerne kunne holdt seg unna med sitt dyreri, forbud & frustrering. Ny teknologi som er bedre blir valgt.
        ( Akkurat som forbud mot vanlige lyspærer.
        LED , med sin mindre varme og sterkere lys pr. kW ville ovetatt markedet uansett. )
        Hold politikere unna folks liv, inovatører/produktutviklere og markedskrefter. Vi har ikke råd til å fø på disse ukyndige parasittene lengre.

        Svar
  • Bjørn Bekkevold
    24 april 2023 19:48

    Hvorfor har vi et samfunn hvor rasjonelle fakta så vanskelig slår gjennom? Selv holdt jeg et foredrag på en stor konferanse i Amsterdam om samme fakta

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Lege i Ontario advarer:

Hold dere langt unna covid-vaksinene.

Previous Post

Den ukrainske regjeringen slipper nå løs nazister på kristne i landet.

I Norge vet vi ingenting om det som skjer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.