POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Klassekampen:

Avisa for reaksjonære sosialdemokrater?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jagland – den nye favoritten

Den siste personen av reaksjonære sosialdemokrater som Braanen og Klassekampen forsøker å holde levende er Thorbjørn Jagland som 9 des og 20 des blir lansert som viktig og stor mann i avisa. På et tidspunkt hvor den øvrige pressen i Norge hadde mistet mye av interesse for denne høyst middelmådige personen, er det KK som redder han.

Et lite kort overblikk over Jaglands politiske posisjoner:

Det var under hans lederskap i AUF at AUF sluttet å være Nei til Nato.

I 2002 var han så glødende EU-forkjemper at Europeisk Ungdom utnevnte han til «Årets Europeer».

I perioden 2009-2015 var han leder av Den Norske Nobelkomiteen og presterte å gjøre Norge til internasjonal latter ved å utnevne president Obama (sjefen for verdensimperialismen) til fredsbringer. Deretter fikk EU prisen i 2012 fordi de hadde lagt Jugoslavia i grus og startet kolonikrigene i Sahel-Mali og var godt i gang med Syriakrigen.

Barack Obama – Wikipedia
Barak Obama fikk Nobels fredspris. Ingen annen USA-president har ført flere kriger i sin presidentperiode enn han.

Men det er ikke slik redaktør Braanen leser Jaglands politiske historie og her er hva han  skriver 9 des:

«Jagland har i mange år jobbet med demokrati, menneskerettigheter og rettsstatsutvikling gjennom Europarådet, som er opphavet til Den Europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK) og Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD). Han er bekymret for at baseavtalen ikke i tilstrekkelig grad forholder seg til menneskerettskonvensjonen.» (KK 9 desember 2021)

Når Vesten driver og legger et titalls stater i grus under Jaglands sysling med demokrati og menneskerettigheter er det nettopp fordi disse statene: Jugoslavia, Irak, Syria og Libya ikke holdt seg med korrekt demokrati og menneskerettigheter. All krigersk imperialisme fra 1999 av, lanserer morderiske kriger som kampanjer for

DEMOCRACY og HUMAN RIGHTS.

Den siste store mobilisering USA sto for var et toppmøte for DEMOCRACY som naturligvis var ment å være en Nato-mobilisering for de forestående storkrigene. Ukraina, Taiwan og Iran.

Eksempler på Orwellsk nytale: Krig er fred, Frihet er slaveri, uvitenhet er styrke.

Braanens versjon av Jaglands politiske profil er ikke noe annet enn sosialdemokratisk humbug som nå er helt innplantert og normalt i Klassekampen. Sosialdemokratisk Orwellisme. Nyspråk.

Jeg har medynk med alle de som går rundt med illusjoner om at en kan vente seg noe annet fra den avisa.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  23 desember 2021 13:08

  God jul og godt nyttår til Hårstad. En svært viktig stemme.

  Svar
 • Sosialismen er tapt projekt så lenge man ikke holder den ren for innfiltrering. Og det startet straks det ble en størrelse på 1800 tallet. Ved den 2. kommunistiske kongress i omlag 1850, var en Rothschild tilstede, og nystartede Reuter nyhetsbyrå skulle jobbe for revolusjonen i Russland som var en av de verste katastrofer noensinne. Flere burde lese om den politiske historie og se bl.a. hvordan industriherrer og robotarbeidere hører sammen som bukk og havresekk.
  Når man skjønner at liberalismen som er i dag snarere den politiske plattform fremfor politisk retning, stammer i fra kolonialismen, altså slavehandlerne, forstår man hvorfor orwells newspeak er så innarbeidet, det er fordi vår frihet er grunnlagt av slaveherrer. De mente det aldri. De løy bare, som vanlig.

  Svar
 • I valgkampen i 1996 besøkte Jagland en stor arbeidsplass (uinteressant hvilken) men han hadde ikke tid til å svare på spørsmål fordi han skulle feire Pakistans nasjonaldag senere på dagen. Denne prioriteringen irriterte flere. Ett paradoks her er at knapt 2 år tidligere ble en annen statsminister drept for å gi bort land til muslimene. Yitzhak Rabin ble myrdet i et godt planlagt attentat av høyre siden og høyresiden har siden beholdt makten i Israel. I 1942 ble Rabin og jødiske menn i Palestina lært opp og bevæpnet av England for å bekjempe de franske Vichy styrkene i nord Palestina og i 1944 var seieren der og Rabin var sjefen for Palmac kommandoenheten til Haganah som ble kjernen til det israelske forsvaret (IDF).
  Jagland har hele tiden jobbet for å gi bort land til Islam og landet er blitt mer dominert av Islam. Det er tydelig at skal en lykkes i gjøre Europa om til midt Østen må en jobbe langsiktig og tålmodig. John Hinckleys nesten vellykkede attentat på President Reagan var ikke politisk planlagt slik som drapet på Rabin. Det ser ut som det er flest skapmuslimer i Europa.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Medisiner som finnes kunne gitt andre veier ut av kovid-situasjonen enn å ensidig satse på vaksiner

Vi kunne hatt lavere press på helsevesenet

Forrige innlegg

Den nye normalen:

Julenissen er chippet og må bruke maske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.