POSTED IN Afrika, USA

Kampen om Afrika:

USAs visefinansminister til afrikanske land for stoppe handel med Russland.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den politiske kampen om Afrika hardner. De gamle kolonimaktenes tid er forbi, ser det ut til. Nå har den fått en global karakter som en kamp mellom verdens to globale blokker, den vestlige ledet av USA og den østlige ledet av Kina/Russland.

Vi har tidligere referert til den franske presidenten Macrons reise til afrikanske land hvor han fikk sitt pass påskrevet. Og det er klart at særlig de gamle kolonialistiske holdningene irriterer afrikanske ledere. Men dette dreier seg minst om holdninger og først og fremst om utvikling og økonomi.

Vi legger merke til ansiktsuttrykkene deres: Macron og presidenten i Kongos Demokratiske Republikk, Félix Tshisekedi.

Nå ser USA skriften på veggen. Verden er i stor endring og den vestlige politiske skuta lekker i både øst og vest. Hullene må tettes. Derfor sendes ledere rundt i verden på reparasjonsoppdrag. Spørsmålet er om advarsler (trusler) er nok. Når Russland gir 20 000 tonn kunstgjødsel gratis til Malawi er det en handling som blir lagt merke til.

Naturligvis noterer afrikanske ledere seg blokkeringen av russisk kunstgjødsel (som skal til Afrika) i europeiske havner og at korn-avtalen med Ukraina brukes til å forsyne EU med ukrainsk korn og ikke til fattige land slik hensikten var.

Gratis kunstgjødsel smører langt bedre enn advarsler.

Vi må minne om en av Æsops fabler: «Sola og Nordavinden». De kranglet om hvem som var sterkest. Så ble de enig om en test. Den som først klarte å få en frakk av en mann vant. Først Nordavinden. Men jo mere den blåste desto sterke holdt mannen frakken rundt seg. Solen vant. Da det ble varmt nok tok mannen frakken av seg.

Knut Lindtner
Redaktør

USA vil fraråde Afrika å gjøre forretninger med Russland

Den assisterende finansministeren vil presse utviklingsland til å støtte Ukraina.

USAs visestatsminister Wally Adeyemo planlegger en reise til Afrika, hvor han vil presse tjenestemenn i Ghana, Nigeria og andre land for å kutte sine forretningsforbindelser med Russland.

Adeyemo sa at turen ville finne sted denne måneden. Målet med reisen vil være å overbevise landene om at den verdensomspennende økningen i mat- og energipriser er Russlands feil, selv om USAs president Joe Biden har innrømmet at Washingtons sanksjoner mot Russland har økt kostnadene i «svært mange land.»

Wally Adeyemo

USA «prøver å gjøre alt vi kan for å redusere kostnadene [som Afrika] står overfor på grunn av denne krigen,» hevdet han, og la til at afrikanere «bør be Russland om å gjøre det samme.»

Ghana og Nigeria, som mange andre afrikanske nasjoner, er sterkt avhengige av import av korn og gjødsel fra Ukraina og Russland. Selv om Russland og Ukraina signerte en avtale i august i fjor om å etablere en sikker korridor for å transportere korn fra ukrainske havner til land som står overfor matusikkerhet, advarte Moskva tidligere denne måneden om at EU-nasjoner og andre «øvre middelinntektsland» mottar 81 % av kornet. fra Ukraina, med bare 2,6 % som går til landene som trenger det mest.

I mellomtiden hindrer vestlige sanksjoner levering av russisk korn til sjøs. Kiev fortsetter også å blokkere en viktig ammoniakkrørledning, noe som forårsaker brudd en tilknyttning som kan brukes til å produsere syv millioner tonn gjødsel, uttalte det russiske utenriksdepartementet.

Adeyemo sa at USA ikke vil at afrikanske nasjoner skal handle med Russland.

Mens både Ghana og Nigeria stemte i FN for å fordømme Russlands militæroperasjon i Ukraina, har ingen av dem innført sanksjoner mot Moskva. Flertallet av FN-medlemmene har inntatt et lignende standpunkt, som det amerikanske finansdepartementet har jobbet for å endre. 

I et besøk til Tyrkia, De forente arabiske emirater og Oman forrige måned, advarte Brian Nelson, avdelingens undersekretær for terrorisme og finansiell etterretning, at disse landene kan miste tilgang til vestlige markeder hvis de fortsetter å handle med sanksjonerte russiske selskaper.

Adeyemos sjef, finansminister Janet Yellen, dro på en lignende tur til Senegal, Zambia og Sør-Afrika i januar.

Maskinoversatt og forkortet av redaksjonen.

Forsidebilde: Lexica

https://www.rt.com/africa/572704-treasury-adeyemo-africa-russia/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  11 mars 2023 16:09

  Silicon Valley Bank kollapser – «Den nest største bankkrasj i USAs historie».

  Av Swebbtv.
  Den amerikanske «nisjebanken» Silicon Valley Bank (SVB), som satset på «klimaendringer», har kollapset. Dette «sprer frykt i finansverdenen», skriver SvD Näringsliv. I verste fall kan bankkrakket forårsake en dominoeffekt og en ny finanskrise.

  Nå skjer det igjen. Nå har den amerikanske såkalte nisjebanken Silicon Valley Bank krasjet. Dette kan få svært alvorlige konsekvenser og forårsake en ny finanskrise. SVB var politisert og besatt av saker som «bærekraftstiltak» ESG og «klimaendringer», og nå peker noen på dette som en årsak til bankens kollaps.

  «SVB anerkjenner de betydelige økonomiske, samfunnsmessige og økologiske truslene fra klimaendringer. Vi støtter gründere og raskt voksende selskaper som fremmer innovasjoner som reduserer utslipp av klimagasser (GHG), og vi tar grep for å overvåke og redusere våre egne utslipp», heter det på bankens nettsider.

  Banken, som nå er overtatt av amerikanske FDIC, har også koblinger til World Economic Forum og dens globalistiske «stakeholder kapitalisme». SVB snakker eksplisitt om å være «i tråd med Stakeholder Capitalism Metrics (SCM) publisert av International Business Council i World Economic Forum».

  I 2022 investerte SVB 5 milliarder dollar i «bærekraftig finansiering og karbonnøytral drift for en sunnere planet». Det hadde «forpliktet seg til å gi minst 5 milliarder dollar innen 2027 i lån, investeringer og annen finansiering for å støtte bærekraftige prosjekter, og selskapet har satt et mål om å oppnå karbonnøytral drift innen 2025». Banken går blant annet inn for «sirkulær økonomi» og har dermed arbeidet for å støtte bedrifter som ønsker å redusere «karbondioksidutslipp».

  – Vår evne til å utgjøre en meningsfull forskjell for mennesker og planeten, og til å håndtere risikoen som klimaendringer utgjør, forsterkes av den store innvirkningen våre innovative kunder gjør. I løpet av de siste 12 årene har for eksempel våre Climate Tech og Sustainability og Project Finance-team, støttet hundrevis av selskaper som arbeider for å akselerere overgangen til en mer bærekraftig, lavkarbon verden, sa SVB-sjef Greg Becker.

  Bankkrakket har allerede fått konsekvenser for svenske pensjonssparere. Den svenske pensjonsgiganten Alecta var en av SVBs største eiere. Alecta har tapt minst 6,4 milliarder svenske kroner, ifølge Di. Så sent som onsdag meldte Alecta at de hadde dumpet sin aksjepost i Handelsbanken, som de hadde eid siden 1951, og Swedbank for i stedet å investere i spesifikt amerikanske «nisjebanker» som SVB. Timer senere kollapset SVB, påpeker Aftonbladet.

  – Det er klart det var litt kjedelig timing, sier Jacob Lapidus i Alecta ifølge Aftonbladet, men viser til at investeringene i «amerikanske nisjebanker» startet allerede i 2019. «Pensjonsselskapet Alecta har investert i banken siden 2019 og halvparten av beholdningen ble kjøpt i fjor», skriver TT om Alectas beholdning i SVB. Alectas konsernsjef Magnus Billing sier til Di at man nå må «tenke seg godt om».

  Fox News Tucker Carlson advarer om hva politikerne holder på med. I verste fall kan dette føre til en depresjon som den i 1929. – Hvor er de voksne?, sier Tucker Carlson. Dette er det nest verste bankkrakket i amerikansk historie, det største siden 2008, og de babler om «raselikhet». Seriøst? Ja, det er ekte. Ingen i Washington anerkjenner økonomi med mindre det på en eller annen måte kan knyttes til klimaendringer eller rasisme.

  «Disse dumme menneskene må fjernes og erstattes av smarte folk som kan løse problemer. Men disse menneskene har ennå ikke kommet. Joe Biden lanserte nettopp et budsjett på 7 billioner dollar. Disse pengene bør gå til virkelige saker som berører alle mennesker. Dette budsjettet nevner klimaendringer 148 ganger, likestilling 63 ganger, miljørettferdighet 25 ganger og transseksualisme åtte ganger. Føler du deg bedre? Er de voksne tilbake? Nei».

  «Dette er veldig alvorlig. Vi er på randen av en 2008-lignende finanskrise. Vi diskuterte dette lenge for flere måneder siden. Og da hadde ikke FED hevet renten i det hele tatt så mye som nå. Det var åpenbart at dette kom til å skje, og nå ser vi de svake leddene i kjeden», sa økonom Stephanie Pomboy til Tucker.

  Fra Swebbtv, publisert 11 mars 2023. Skrevet av Swebbtv.
  Oversatt fra svensk. Linker, video og Tweets i orginlartikkelen.
  Orginalartikkel: Globalistbank kollapsar – ”Näst största bankkraschen i USA:s historia”.

  Svar
 • Frankrikes engasjement i Afrika har ikke vært lite, selv of den offisielle kolonialismen skal ha tatt slutt. Fortsatt regjerer dem 14 Afrikanske land via penge trykkings prosessen.

  France secretly owns 14 countries by the Cspian Report.
  https://www.youtube.com/watch?v=_-u1Pjce4Lg

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klarer vi det:

Å tenke det «utenkelige»?

Forrige innlegg

Klima som unnskyldning for rasering av landbruket

Kampen om våre gressletter og våre husdyr

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.