POSTED IN Ukraina, USA, Virkelighetsforståelse

Jeffrey Sachs:

Milliardærer er helt enig i en sak: Ikke skattlegg oss!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det amerikanske folkets mening spiller ingen rolle

17. juni 2023

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

På spørsmål om hva folket i USA mener om støtten til Ukraina, svarer Jeffrey Sachs slik helt på slutten av dette meget interssante intervjuet (ca. 1 t 2 min):

«Amerikansk politikk er i hovedsak et rikmannsvelde der offentlig politikk har blitt tatt over av et knippe mektige lobbyer, hver av dem trofast mot sitt spesifikke område, og de holder kontroll over amerikansk politikk via bidrag til valgkampanjene som nettopp blir finansiert av milliardærer og av selskaps lobbyer med rundt 15 milliarder doller (på amerikansk: 15 billion dollars) for en valgomgang. Milliardærene putter inn flere 100 millioner dollar, – kanskje nærmere en milliard dollar i 2024 valget.

Så hvilke lobbyer snakker vi om?

 • Wall Street kontrollerer finanspolitikken
 • Helse-lobbyen kontrollerer vårt utrolig kostbare private såkalte helsevesen
 • Jordbrukslobbyen (AG lobby) kontrollerer matindustrien som har ført til rundt 60 % fedmeproblem i USA – nok en svært alvorlig offentlig helse-krise
 • Våpenindustrien kontrollerer utenrikspolitikken, altså ikke bare den militære politikken, men hele USAs utenrikspolitikk slik at vi kan føre evig krig for billioner av dollar i militærbudsjetter hvorav 900 milliarder bare til Pentagons budsjett, i tillegg kommer CIA, Homeland Security og andre, kanskje til sammen 1,2 billioner dollar per år.

Dette var kostnadene. På plussiden har vi en enstemmig enighet mellom milliardærer som ganske enkelt lyder: «Ikke skattlegg oss!» Enkelt og greit. Så vi har en lav skatteinngang i USA, og for eksempel denne bruken av penger til det militæret har kostet oss (på norsk) 6 billioner dollar (6000 milliarder dollar, på amerikansk: 6 trillion dollars) i krigene i Irak, Afghanistan og noen av de andre krigene. 6 billioner er mye penger, og det begynner å balle på seg. Vår gjeldskrise kommer av et ødelagt politisk system.

Det har ikke vært noen debatt om de 120 milliarder dollar vi har sendt til Ukraina hittil, beløpene har vært skjult i Omnibus-lovforslag (et lovforslag som dekker en rekke ulike eller ikke-relaterte emner) som et «must pass» -lovforslag som gjør at vi ikke får noen debatt om beløpene. Det er ingen interesse for å spørre det amerikanske folket om noe av dette, det er ikke noe forsøk på å rådføre seg med folket i demokratisk ånd, det er ingen som helst debatt.

Det vil derfor neppe spille noen rolle hva det amerikanske folket mener om støtten til Ukraina, men dersom det kom til en åpen debatt i kongressen med avstemming, er det mulig støtten ville blitt stoppet.»

Professor Sachs på «International Conference for Peace» i Wien juni 2023

(Grafikk: skjermdump fra youtube )

Forsidebilde: Laura Chouette

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Alle lobbyar og konsern er jødisk eigedom og derfor betaler dei til seg sjølve, pengane går frå den eine handa til den andre. Slik er det i totalitære oligarki med ein kriminell korrupt stat organisert som ein perfekt Mafia, USA. Alle er dopa, alle ser på tv og mange døyr av fedme. Hjernevasken er total. Håpet er total kollaps.

  Svar
 • Ja, ja. Nå settes jo rentene opp i nasjon etter nasjon. Så får USA/FED alle land til å betale sine utskeielser & kriger. :

  ‘Bakteppet for forslaget er at høye renter i USA og en sterk dollar har skapt utfordringer problemer i fremvoksende økonomier, blant annet ved å gjøre gjelden deres dyrere. Mange land og selskaper har tatt opp gjeld i dollar, og sliter når den styrkes. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/renter/vil-utfordre-dollarens-dominans-med-ny-valuta-det-vil-ikke-bli-lett/24683730

  ‘Alt som disse statene tjener på bomull, peanøtter, osv, brukes umiddelbart som rentebetalinger til bankene i New York, London, Frankfurt og Zürich. Denne gjelden er som et kvelertak rundt halsen på disse statene. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2017/09/16/vi-lever-i-et-diktatur-under-oligarkiene-til-den-globaliserte-finanskapitalen/

  Eller ved å robbe gullet og oljen fra Libya, eller f.eks. robbe Afghanistans statskasse, etter å ha bombet landene i filler, og så arrangere ‘giverkonferanser’ fra andre land . ;-)

  ‘FNs generalsekretær António Guterres sier at over 1 milliard dollar er kommet inn under den internasjonale giverkonferansen for Afghanistan ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q9GQE/fn-over-en-milliard-dollar-til-afghanistan

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Litt om Sveriges NATO-provoserte holdning til Russland:

Hvis man ikke kjenner fortiden, forstår man ikke nåtiden

Forrige innlegg

Vi trenger ikke vindmøllene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.