POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Intervju med Scott Ritter:

Russlands nye luftkrig vil føre til den ukrainske regjeringens fall.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Scott Ritter intervjues om perspektivene for krigen i Ukraina. Først svarer han på spørsmålet om utviklingen når det gjelder kampene om Bakhmut. Selv om vestlige ledere og militære eksperter toner ned betydningen av Bakhmut militært hevder Ritter at Zelenski har helt rett når har bruker store ressurser og svært mange menneskeliv på å forsvare byen. Det en et knutepunkt og hvis den faller, som den ganske sikker vil gjøre, da vil alle forsvarsverkene rundt Donbas-regionen rakne.

Kampene om Bakhmut er avgjørende for den videre utviklingen av krigen.

Ukrainas hær ikke en dårlig utrustet arme med svak moral. Tvert imot er de godt trent, har godt utstyr og kjemper svært godt. Til tross for svære tap fortsetter de å sloss. Tapene deres er nå på linje med de Sovjetunionen ble påført under 2. verdenskrig. Omfanget og kraften i disse kampene er ikke fattbare i Nato som i dag overhode ikke er i stand til å gjennomføre slike kriger.

Bakhmut vil falle. Det er bare et spørsmål om tid. Og når byen faller blåses frontlinjen opp som en ballong. Ukraina har ikke ressurser (folk) til å dekke hele «ballongens overflate». Ukrainerne vil derfor bli tvunget tilbake til kortere forsvarslinjer og vil måtte gi opp store territorier.

Hva kan vesten bidra med? Scott Ritter fnyser av leveringen av tanks fra vesten. De vil ikke ha noe å si for utfallet av krigen. Det som teller i en moderne krig er tungt artilleri og det er vesten omtrent tomt for. Det er også en grunn til at krigen er tapt. Dette blir ingen 100-års krig, men en 100 dages krig. Når Bakhmut faller vil vi se at den ukrainske hæren går i oppløsning og blir ødelagt.

Kh-47M2 Kinzjal er et russisk luftbåret missil, Mach 10 hastighet, og en evne til å utføre unnvikende manøvrer på hvert trinn av sin fluktbane. Det kan ta både konvensjonelle og kjernefysiske stridshoder og kan startes fra Tu-22M3 bombefly eller MiG-31K jagerbomber. Wikipedia

I tillegg til kampene i Bakhmut etableres nå en ny front gjennom bruk av luftkrig-systemer, langdistanse luftmissiler som brukes til å ødelegge Ukrainas infrastruktur og forsvars-systemer. Disse er i stor grad rettet mot Ukrainas radarsystemer. Når Ukrainas luftforsvarssystemer er ødelagt vil Russland stå lang friere til gjennomføre sine operasjoner.

Nå bruker de også det nye missilet Kinzhal som det ikke finnes forsvar mot og som har en meget stor ødeleggende virkning på grunn av sin høye hastighet. Dette missilet vil bli brukt mot mål med høy verdi. Denne luftkampanjen vil ødelegge Ukraina som en moderne stat og føre til at regjeringen faller. Dermed trenger en ikke å bruke soldater. Når Ukrainas infrastruktur kollapser vil også regjeringen gjøre det.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  13 mars 2023 9:06

  Det kan sjå ut som om NRK førebur seg på ei ny line i rapporteringa frå Ukraina. Innslaget i går om korleis vest-ukrainarar kvittar seg med russisk litteratur sette innbyggjarane i eit uvanleg og dårleg ljos. Rett nok ikkje bokbål denne gongen, men det meir politisk korrekte «resirkulering» av klassisk litteratur.

  Dagsrevyen fortener elles ros for mindre kongeleg fjas frå England i det siste og to opplysande reportasjar om korleis fattigfolk lever i England (12.3.) og om vindkraft og straumprisar på Orknøyane nyleg. Gry Blekastad Almås har gjort heiderleg arbeid der.

  Svar
 • Hvorfor påstå at det blir en 100 dagers krig når den allerede har vart i mer enn 365 dager ? Russernes fremrykning går veldig tregt. Det er sannheten. Og det er ikke noen ny luftkrig, den har jo pågått i månedsvis.

  Svar
 • Torvald_Rex
  15 mars 2023 11:23

  Landets øverste krigsherre Kong Harald 5 var mandag på besøk hos grensevakten ved GSV ved Kirkenes. I et innslag på NRK Nyheter Troms & Finnmark kl. 19:45 uttalte kongen at krigen i Europa startet 2014. Vi husker den eskalerte da skarpskyttere på oppdrag fra Deep State og CIA skjøt og drepte ca. 70 (av sine egne) demonstrantene som var sendt/betalt gå ut å skape uro. Så man må justere sin tidsforståelse, krigen startet i 2014. Hilsen Kongen.

  Svar
  • Spørsmålet er om NRK og Hans Wilhelm Steinfeld sat i eit rom på Hotell Ukraina medan skytterane stod på taket og myrda uskyldige, også uskyldige politifolk?

   Svar
 • Militærprofessor Heier utan uniform på Dagsrevyen sa at i forhold til USA er Russland ein mygg. Vel, då trur eg usa er ein maur i fohold, myggen kan stikke, mauren kan berre pisse.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kapitalismen er i krise:

Er bankkollapsen i USA et varsel om noe større og styggere?

Forrige innlegg

Ingen truer USA:

Ny stor økning i krigsbudsjettet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.