POSTED IN Krig-fred, USA

Ingen truer USA:

Ny stor økning i krigsbudsjettet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har hatt flere programserier fra Thomas Seltzer på NRK om tilstanden i USA. En hovedårsak finner en i det som fremgår av artikkelen under. I USA prioriteres det militære, dvs. krigsindustrien, fremfor landets innbyggere. Og dette gjøres til tross for at ingen truer USA som er beskyttet av to store hav og har fredelige naboer i nord og sør.

Likevel har landet hundrevis av militærbaser rundt om i verden og har ført kriger i mesteparten i sin 250 årige historie i motsetning til alle andre land på jorden. Krigene har ikke vært ført i USA men i land langt fra USAs grenser, i land som aldri har truet USA på noen måte.

Vietnam har aldri truet USA. Krigen kostet 2 millioner sivile vietnamesere livet. USA mistet ca. 55 000 soldater.

Vi må presentere virkeligheten så naivt for at noen skal forstå at dette ikke dreier seg om forsvar, men om det motsatte om aggresjon. Det er USA som angriper andre land med ulike typer begrunnelser. USA forsvarer sin krigerske virksomhet med moralske, høyverdige argumenter, som at de sloss for demokrati og frihet. Men i virkeligheten er krigene begrunnet i økonomien.

USA styres på vegne av store multinasjonale selskaper som har økonomiske interesser i mange av verdens land. For å beskytte disse selskapene må USA trå til hvis noen truer dem, f.eks. ved å nasjonalisere selskaper som USA eier.

Krigsmaskinen må smøres og holdes ved like for at dette skal kunne fortsette. Men befolkningen over hele verden, også i USA, må betale for dette systemet. Det er godt at disse kreftene nå møter økende motstand for før eller siden må de stanses. Kinas nylige fremforhandlete diplomatiske avtale mellom Saudi-Arabia og Iran er derfor en trussel mot USAs storselskaper. For lager en fred trenges ikke store våpeninnkjøp.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden ber om massive 886 milliarder dollar til militærbudsjettet for 2024.

Kongressen har lagt til flere titalls milliarder til Bidens tidligere forespørsel.

Av. Dave DeCamp.

Det Hvite Hus har bedt kongressen om et kjempebeløp på 886,4 milliarder dollar til militærbudsjettet for finansåret 2024. 842 milliarder skal gå til Pentagon, resten skal gå til militære utgifter i de føderale byråene, inkludert energidepartementets atomvåpenprogram.

Loven om forsvarsutgifter – National  Defense Autorization Act, vil antakelig bli mye høyere enn Det Hvite Hus har bedt om, da kongressen har lagt til flere titalls milliarder til de to tidligere ´militærbiudsjettene.

Verdens militærutgifter i 2021 (Wikipedia)

For 2023 ba Biden om 813 milliarder dollar, men kongressen la til 45 milliarder, slik at NDAA-budsjettet det året ble 858 milliarder dollar. Kongressen kunne lett innvilget NDAA-budsjettet for 2024 til over 900 milliarder, og at det til slutt kan bli 1 billion dollar.

NDAA inkluderer ikke penger som er ment for Ukraina-krigen. Dette vil gi et tillegg på nok 100 milliarder dersom USA fortsetter å bruke like mye på denne konflikten som de har gjort tidligere.

I en bemerkning til budsjettforslaget  sier forsvarsminister Lloyd Austin at bevilgningen er nødvendig for å konfrontere Kina, som Pentagon har pekt ut som topp prioritet.

Noen av Raytheon sine produkter.(Wikipedia) Raytheon Technologies Corporation er et amerikansk multinasjonalt romfarts- og forsvarskonglomerat med hovedkontor i Arlington, Virginia; det er en av de største luftfarts- og forsvarsprodusentene i verden etter inntekter og markedsverdi, samt en av de største leverandørene av etterretningstjenester. Wikipedia (engelsk)

«Presidentens budsjettforslag inneholder de nødvendige ressurser for å imøtegå den økende utfordringen fra Folkerepublikken Kina. Xi Jinpings tale der inneholdt avanserte og vedvarende trusler, akselererende innovasjon og modernisering og stadige smidige operasjoner midt i verdens endrende klima» sa Austin, som er et tidligere styremedlem i Raytheon (et amerikansk multinasjonalt forsvars-konglomerat)  i en uttalelse. 

Ifølge Responsible Statecraft vil mer enn halvparten av budsjettet antakelig gå til forsvars-kontraktører,  der  Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing, Northrop Grumman og Rayethon vil få mesteparten.

Budsjettet inneholder også 170 milliarder dollar til våpen-innkjøp, og 145 milliarder til forskning og utvikling av nye våpen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Det Hvite Hus har bedt kongressen om et kjempebeløp på 886,4 milliarder dollar til militærbudsjettet for finansåret 2024. 842 milliarder skal gå til Pentagon, resten skal gå til militære utgifter i de føderale byråene, inkludert energidepartementets atomvåpenprogram.»

  Og hvem skal penge-betale dette, foruten sivile amerikanere som snart kan (dvs. må) få lov til å øke arbeidsmengden?
  ( ‘ Hurra stadig nye jobber , det går godt i den amerikanske økonomien.’ 😉 )

  Jo alle nasjoner som har tatt opp lån ( for hva ? ;- ) ) i verdensvalutaen amerikanske dollar får nå økte renter . Pga. (en oppskrudd ) ‘inflasjon’.

  ‘Bakteppet for forslaget er at høye renter i USA og en sterk dollar har skapt utfordringer problemer i fremvoksende økonomier, blant annet ved å gjøre gjelden deres dyrere. Mange land og selskaper har tatt opp gjeld i dollar, og sliter når den styrkes. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/renter/vil-utfordre-dollarens-dominans-med-ny-valuta-det-vil-ikke-bli-lett/24683730

  «Alt som disse statene tjener på bomull, peanøtter, osv, brukes umiddelbart som rentebetalinger til bankene i New York, London, Frankfurt og Zürich. Denne gjelden er som et kvelertak rundt halsen på disse statene. «
  midtifleisen.wordpress.com/2017/09/16/vi-lever-i-et-diktatur-under-oligarkiene-til-den-globaliserte-finanskapitalen/

  Og i vassalstaten Norge:

  ‘ Hvem, om noen, skal ha den rollen som dollaren har, og fins det noen nøytrale alternativer? ‘
  e24.no/makro-og-politikk/norges-bank/oeystein-olsen-om-powells-tale-i-jackson-hole-uforstaaelig-at-noen-lar-seg-provosere/24682411

  F.eks.at hver nasjon bestemmer egne renter på egne byttemidler, etter indeks, Olsen. ( Hver Nasjons lønns og pris-stigning/senkning.)
  Så får man ikke slike økonomiske skadevirkninger og skjebner som i ( f.eks. ) Norge på 1920-tallet, og 1980 tallet, og nå på 2023-tallet. Der folk måtte flytte fra gård & grunn fordi rentene ble satt slik at folk kunne betale avdrag, men ikke mafia-renter styrt fra FED.

  Og selvfølgelig måtte Trump demoniseres/latterliggjøres og fjernes; han holdt på å ødelegge spillet. Han bør være glad for at han ikke ble skutt, som JFK, da han ville redusere makta til FED.:

  ‘Powells endrede signaler har kommet samtidig som han har vært under massivt press fra president Donald Trump. Trump har gjentatte ganger sagt han er «skuffet» over Powells renteøkninger, og ville ha Powell sparket ‘
  e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-den-amerikanske-sentralbank-fed/fed-sjefens-forvandlinger-fra-hauk-til-due-andre-gangen-han-snur-180-grader/24542461

  Svar
  • ‘F.eks.at hver nasjon bestemmer egne renter på egne byttemidler, etter indeks, Olsen. ( Hver Nasjons lønns og pris-stigning/senkning.)’

   Men da kan vi selvfølgelig ikke ha en statsminister og en ‘finansminister’ som skrur opp prisene på energi/vannkraften. (- som hadde/har samme produksjonspris som tidligere) – slik at ALLE priser i Norge selvfølgelig går opp.
   Og det kan postuleres ‘inflasjon’ og økte renter, slik FED ville, også for Norge.

   Vi må ha en administrasjon i Norge som arbeider for innbyggernes beste. Ikke for herrene deres, bakmennene i USA/Israel.

   ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervju med Scott Ritter:

Russlands nye luftkrig vil føre til den ukrainske regjeringens fall.

Forrige innlegg

Covid-fortellingen faller fra hverandre

Britisk avis vil at tidligere minister skal arresteres for forbrytelser mot menneskeheten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.