POSTED IN Korrupsjon, Ukraina

I Ukraina kan de si det, men ikke i Norge.

Korrupsjonen er et hovedproblem i Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det som er påfallende er at dette som fremgår av denne korte artikkelen og som har vært kjent som et problem siden Ukraina som stat ble etablert i 1991, aldri nevnes i våre medier. Og til tross for dette skal Norge levere 15 milliarder kroner til dette korrupte systemet hvert år i 5 år fremover.

Regjeringen pøser ut penger fra oljefondet til en rekke meningsløse prosjekter rundt om i verden, men dette sammen med pengene til Al-Qaida-områder i Syria er blant de mest meningsløse. Og sammen med det fullstendig bortkastete klimatiltakene uten klimaeffekt – fremstår våre ledere som noen av verdens mest naive mennesker.

Hvis de vet at dette er meningsløst, men gjør det likevel, da må en bruke en annen karakteristikk på dem.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky – medhjelper klager over utbredt korrupsjon


Mange ukrainske tjenestemenn mener det er «kult» å ta bestikkelser, har Mikhail Podoliak sagt


Mange offentlige tjenestemenn i Ukraina fortsetter å engasjere seg i korrupte aktiviteter til tross for den pågående konflikten med Russland, sa Mikhail Podoliak, en seniorassistent til president Vladimir Zelensky, lørdag, og la til at bestikkelser fortsatt er en sosialt akseptabel norm i samfunnet.

Mikhail Podoliak

Ukraina har vært plaget av utbredt korrupsjon i flere tiår, og rangert som nummer 116 av 180 på Transparency International Corruption Perceptions Index i 2022. Flere høyprofilerte korrupsjonsskandaler det siste året har vært en stor kilde til bekymring for Kievs vestlige støttespillere.

På spørsmål om ukrainske tjenestemenn forstår alvoret i situasjonen midt i konflikten, sa Podoliak til ‘We – Ukraine’ TV:

«Hvis du bor i et bestemt miljø … hvor det anses som veldig kult å kunne ta bestikkelser og kjøpe deg selv [ alt du vil] når alle andre er i en … vanskelig situasjon eller bare for å øke formuen din … alle i kretsen din vil anse [deg for å være] en «vellykket person»», forklarte presidentassistenten, og hevdet at dette er mentaliteten til et «visst lag av den ukrainske befolkningen».

«For noen mennesker eksisterer ikke krigen,» sa han, og hevdet at de «ikke bryr seg om Ukraina vil bli bevart eller ikke.» Han estimerte at opptil 15 % av befolkningen er forberedt på å bare bli en del av Russland.

Tidligere denne måneden rapporterte Washington Post at ukrainere i økende grad nekter å kjempe for det de anser for å være en korrupt og inkompetent regjering. Ifølge avisen prøver ukrainske menn ofte å unngå verneplikt gjennom bestikkelser, forfalskning og å flykte fra landet.


I august lanserte Zelensky en omfattende militær utrenskning ved å sparke alle regionale militære tjenestemenn som var ansvarlige for landets vernepliktskampanje. Dette kom i kjølvannet av en massiv korrupsjonsskandale der 112 straffesaker ble opprettet mot tjenestemenn i rekrutteringssentre for bestikkelser.


I november erstattet den ukrainske regjeringen sjefen for det statlige byrået for cybersikkerhet og databeskyttelse, etter at påtalemyndighetene mente han var involvert med underslag.

En meningsmåling utført samme måned viste at 63 % av ukrainerne mener korrupsjon er landets største problem bortsett fra krigen.

EU-kommisjonen, som ga grønt lys for tiltredelsessamtaler for Ukraina i forrige måned, krevde også at Kiev implementerte en rekke anti-korrupsjonsreformer.

Artikkelen er noe forkortet


https://www.rt.com/russia/589588-zelensky-aide-continued-bribe-taking/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Korrupte og udemokratiske Ukraina passer da vel utmerket godt inn i tyranniske og WEF-drevne EU; eller? Skulle tro det. Problemet EU-kommisjonen har med korrupsjon i Ukraina er at alle vet det; de må gjerne drive på, men være litt mer diskrete, så er det okay.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gaza-krigen 2014:

Norske kristne var frivillige i «Israels» hær.

Forrige innlegg

Ny forskningsartikkel:

Bekrefter at Pfitzer-vaksinen bl.a. kan forårsake Alzheimers.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.