POSTED IN Krig-fred, NATO, Norsk politikk

Her er det ikke snakk om forsvar, men det motsatte.

Nato forbereder angrepskrig mot Russland.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Befolkningen i NATO skal ensrettes foran angrepskrigen.

Krigshissinga blir stadig mer rabiat i USA/NATO/EU.

Av Arild Haglund

Imidlertid gjøres det knapt noen forberedelser til forsvarskrig – der det grunnleggende ville være forsvarslinjer. Nå gjelder det snarere å klargjøre løypa for angrepskrigen.  Krigsindustrien i vest har stort sett produsert angrepsvåpen siden 1990. F35 er sjølve kroneksemplet.

Mentaliteten i USA og NATO er som hos Hitler og Stalin – angrep, angrep, angrep. Dette konseptet har de siden 2014 dyttet på sin klient Ukraina i den grad at landet snart er tomt for våpenføre menn.

USA/NATO-elitens forsøk på å karakterisere dagens Russland og dets statsleder er en skivebom av enorme historiske dimensjoner.

Juni 1941 – tabu også i vest.

Russerne har i møtet med NATO-ekspansjonen østover siden 1999 vist at slik tenkning fører rett i ulykka. Ekspansjonen har gjort nytte av høgrenasjonale ekstremister – verst i Ukraina. Knusinga av det ukrainske demokratiet ved Maidan-statskuppet februar 2014 var det frekkeste enkelttrekket fra USA/NATO sin side. De russisketniske ukrainerne fikk dermed og videre føle den vestlige arrogansen på blodig vis.

Russland har derfor demonstrert at de tenker forsvar, forsvar, forsvar. Blir Russland angrepet så er doktrinen dynamiske forsvarslinjer.

Russland fikk sin lærdom dyrekjøpt ved å ha tatt hovedstøyten i å knuse Hitler-Tyskland.
Aldri mer vil Russland holde seg med despoter av typen Stalin som bygget ned forsvarslinja «Stalin-linja» – 150 km i dybden, og fra Østersjøen til Svartehavet. Dette skjedde i tidsrommet september 1939 til juni 1941. Det umiddelbare resultatet ble: Sovjetsoldater i millionantall som krigsfanger hos tyskerne i løpet av få uker sommeren 1941.

Russiske krigsfanger under 2. verdenskrig.

Vitne til 1941-tabuet – på kirkegård i Valdres.

På nærmeste kirkegård her i Valdres ligger 2 sovjetsoldater, Nikolaj Jashin (født 1905) fra Moskva, og Nikolaj Sinev (født 1911) fra Krasnodar. Jashin ble krigsfange allerede i 18. juli 1941, mens Sinev ble krigsfange den 31 januar 1942. At deres grav skulle bli her i Norge – den 3. september 1943 – er ikke noen god «Look to Norway»-sak. Dette var tvert om ei stygg sak om norsk angiveri.

Omstendighetene rundt deres tragiske død  sørget min far for at jeg fikk brent inn i sinnet allerede som unge. Dette kan jeg eventuelt utdype etterhvert som russofobien i Norge anført av «Gro sine gutter» Jens og Jonas blir for kvalmende.

Tapene i Ukraina skal holdes skjult i NATO-landene.

Juni 1941 er antakelig det verste traumet i Russland. Dette forklarer atferden til Russland nå. Likeledes har dette også vært tabu-tema i vest. Her ligger antakelig årsaken til at makteliten i USA/NATO/EU nekter å erkjenne virkeligheten i dagens Ukraina i all sin makabre uhygge. På samme måten som for Stalin har vesten – på ubegavet vis holdt seg med doktrine der forsvarskrig er fy-ord av verste sort.

Norsk påvirkningsoperasjon mot innbyggerne for å skjule sin andel i NATO-planene.

I forrige uke fikk vi en norsk «kommisjonsrapport» der de var «veldig enige» (!) om forsvarets langtidsplaner. Blant annet ble presentert et nasjonalromantisk skuebrød i form av prat om «langtrekkende luftvern for sentrale Østlandet». Dette ble antakelig tatt med for å vekke søte nasjonalromatiske stemninger. Tybring-Gjedde talte som en predikant: «..her er Storting og Regjering osv osv..»… Dette var så tårene nesten spratt fram, og i det indre øret kunne høres søt sang a la Åse Nordmo i Målselv 1940 (!)

Det som IKKE ble nevnt var de mange basepunkter for USA/NATO i Norge. Disse skal fungere som utgangspunkter for angrepskrigen mot Russland og tåler ikke  forstyrrelser av typen eget langtrekkende luftvern!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Vi har og har hatt i flere år ung sauer – nå med 100% flertall på Stortinget (ordet har nå en odiøs klang)
  Leser man Aftenposten i disse tider blir man deprimert – en oppdager at stemmekveget er likedan
  Noe må gjøres – nå
  Hva er det akademia har har kjørt gjennom bachelor og masterstudier?

  Svar
 • Arild Haglund
  12 juni 2024 12:04

  Treffende bemerkning fra Kjell. Kan fortelle at min far brukte følgende formulering om folkevalgte av slikt «kaliber»: «Det e’ ein gjeng med saupusser!»

  Svar
 • Northern Light.
  12 juni 2024 15:14

  Kiev-regimets plan om å lagre F-16 i NATO-land øker risikoen for tredje verdenskrig.

  Av Tyler Durden.
  Det ukrainske flyvåpenets sjef, Sergey Golubtsov, fortalte den amerikanske Radio Free Europe, at Kiev planlegger å lagre noen av sine F-16-er i NATO-land for «reserve- og treningsformål». Selv om dette kan høres ut som en pragmatisk politikk, øker det faktisk risikoen for tredje verdenskrig.

  Putin advarte om at «vi ville se dem som legitime mål hvis de opererer fra flyplassene til tredjeland, uansett hvor de befinner seg». Gjensidig mistillit mellom Russland og USA er rekordhøy og fortsetter å øke, enda verre etter Ukrainas nylige angrep mot Russlands radarvarslings-systemer for atomangrep som kan stilltiende ha blitt godkjent av USA. Dette skjer mens USA spiller et farlig spill med Russland som øker faren for atomkrig.

  Det er med alt dette i tankene at den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov sa forrige måned, at «Vi kan ikke unngå å betrakte leveringen av F-16 flyene til Kiev-regimet, som et bevisst signal fra NATO (F-16 kan bære atombomber)». Han la imidlertid til at landets nylige taktiske atomvåpenøvelser kan «bringe noe fornuftig» til NATO, og avskrekke dem fra å krysse den ultimate røde linjen.

  Det som menes er at Russland ikke kan vite om noen angripende F-16 er utstyrt med atomvåpen, spesielt hvis en av dem fra Ukrainas «reserve» baser i NATO-land, og tar av derfra og utfører et oppdrag uten først å lande på en Kiev- kontrollert flyplass. Fra Kremls synspunkt kan det se ut til at en atomutrustet F-16 med en NATO-pilot, forbereder seg på å gjennomføre et første angrep. Som svar kan Russland i forebyggende motangrep ødelegge basen som de lettet fra, med eller uten et taktisk atomvåpen.

  New York Times siterte allerede et ukjent antall av Bidens navnløse rådgivere, for å si at USAs og Ukrainas prioriteringer ikke er de samme, og advarte om at «Ukraina ikke har noe å tape på å eskalere krigen med Russland», mens «Mr. Biden har det». Det kan derfor ikke utelukkes at Zelensky kan gi en av sine piloter i oppgave å utføre et oppdrag direkte fra et NATO-land, uten først å lande på en Kiev-kontrollert flyplass, for å provosere Russland til å angripe basen.

  Ettersom Danmark godkjente at Ukraina brukte sine donerte F-16-er til å angripe innenfor Russlands territorium, som fulgte etter at andre NATO-land godkjente at Ukraina brukte andre våpen for å gjøre det samme, er dette et skremmende reelt scenario, og USA kan være maktesløs til å stoppe det. Den eneste måten å forhindre det på, er at USA tvinger sine partnere til ikke å la Ukraina lagre sine F-16 på deres territorium, men Biden har sannsynligvis ikke den politiske viljen til det, siden han frykter anklager om at han er redd Putin.

  Vestens mest ideologisk radikaliserte anti-russiske hauker og deres medløpere i media, kan også hevde at å tvinge Kiev-regimet til å lagre alle sine F-16-fly i Ukraina, risikerer at Russland ødelegger dem alle, og da blir NATOs mange måneder lange forberedelser bortkastet.

  Bidens politiske motstanderne kan også hevde at den «dummeste politikken», er at han lar Ukraina lagre F-16-er i NATO-land, siden det øker risikoen for tredje verdenskrig, som ble forklart i denne analysen. Ettersom disse USAs og Ukrainas ledere for luftvåpenet ikke engang anser F-16 for å være en «game-changer,» eller et «universalmiddel», burde de ikke engang bli brukt på grunn av denne risikoen.

  Likevel vil F-16 nå uunngåelig bli brukt etter all tiden og investeringer som gikk med til å trene ukrainske piloter, for ikke å snakke om medie-hypen gjennom alle disse månedene. Beslutningen er allerede tatt om å lagre noen av dem i NATO-land, så det gjenstår å se om Zelensky virkelig er villig til å risikere alt, ved å autorisere et oppdrag for å angripe Russland direkte fra en av disse basene. Han har motivet og muligheten, og det er grunnen til at det ikke ville være overraskende om han gjorde det i desperasjon.

  Fra ZeroHedge, publisert 12 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Kiev’s Plan To Store F-16s In NATO States Raises The Risk Of World War III.

  Svar
 • Noen forbereder seg for en eventuell Trump-seier, og stopp av våpen-bevilgninger , ihvertfall:

  ‘ Stoltenberg: Nato tar over koordineringen av militær støtte til Ukraina.
  Nato vil foreta en Trump-gardering og overta ledelsen av Ramstein-gruppa som koordinerer våpenleveransene til Ukraina.
  Det kunngjorde Nato-sjef Jens Stoltenberg da Natos forsvarsministermøte startet i Brussel torsdag.
  – Jeg forventer at ministrene vil godkjenne planen om at Nato overtar koordineringen av våpenleveranser etter USA, sier Stoltenberg.
  Hittil har USA ledet arbeidet i Ukraina Defence Contact Group (UDCG), som også går under navnet Ramstein-gruppa.
  At Nato overtar ledelsen, blir ansett som en gardering mot en eventuell Trump-seier i USA-valget i høst.
  Ukraina dominerer igjen agendaen når Natos forsvarsministre møtes for siste gang før toppmøtet i Washington i juli.
  I forkant av møtet kunngjorde Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) at 50.000 bombekastergranater til en verdi av 480 millioner kroner nylig er blitt levert til Ukraina.
  Langsiktige forpliktelser.
  I tillegg til spørsmålet om hvem som skal lede UDCG, står Stoltenbergs foreslåtte langsiktige finansieringsmekanisme på 100 milliarder dollar på dagsordenen. ‘
  tu.no/nyhetsstudio/stoltenberg-nato-tar-over-koordineringen-av-militaer-stoette-til-ukraina/46725?showFeed=1

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimakrisen er en myte, sier nobelprisvinner John Clauser.

Her kan vi lese hvorfor han har rett.

Forrige innlegg

Fredsavtalen mellom Russland og Ukraina var klar i april 2022.

Boris Johnson torpederte den.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.