POSTED IN Atomvåpen, Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Har han ingenting lært av Finlands historie?

Presidenten i Finland: USAs atomvåpen vil beskytte oss.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Situasjonen er den samme over hele Norden. På ulike måter åpner vi våre territorier for amerikanske baser og derigjennom USAs atomvåpen. I den forstand er Finlands president helt klar og legger ikke skjul på hva han mener: USAs atomvåpen vil beskytte Finland. I Norge og Sverige tør de ikke si det høyt ennå, men USA vil lagre atomvåpen i våre to land på sine baser. Det vil de også gjøre i Finland.

Vil disse beskytte våre land? Tvert imot og en må være fullstendig blind hvis en ikke ser dette. For spørsmålet er ikke hva USA forsikrer oss om eller hva vi tenker og tror. Det fundamentale spørsmålet er hva den russiske siden tenker. De har ingen grunn til å tro på vestlige forsikringer og det vil de heller ikke.

Marinebasen på Haakonsvern i Loddefjord vil bli en av USA-basene i Norge. Vi må regne med at Russland nå vil rette atomvåpen mot den. Foto: Wikipedia.

De vil forholde seg til våre land som om vi er fremskutte USA-baser med atomvåpen, noe vi sannsynligvis er i ferd med å bli. Og i en krig vil vi bli utslettet med en gang. At våre politiske og militære ledere ikke ser og forstår dette er en voksende kilde til forundring og overraskelse. Er de å fullstendig blindet av vestlig Nato-propaganda at de ikke ser det som alle andre i verden forstår uten videre.

Det verste av alt er at Russland aldri har truet hverken Norge eller Sverige og heller ikke det nøytrale Finland. Nå plasserer Finland seg frivillig men som Nato-medlem foran russisk atombomber og kaller det sikkerhet.

Knut Lindtner
Redaktør

Finlands nye president hyller amerikanske atomvåpen.

Alexander Stubb har sverget på å opprettholde et nært forhold til Washington og Vesten.

Den finske presidenten Alexander Stubb har skrytt av Finlands medlemskap i NATO, at det gir hans land «en virkelig NATO-avskrekking» i form av amerikanske missiler. I sin innsettelsestale på fredag lovet Stubb å lede denne nordiske nasjonen inn i en «ny æra» med militære partnerskap med Vesten.

Cai-Göran Alexander Stubb er en finsk diplomat, statsviter og politiker som er Finlands president fra 1. mars 2024.

Stubb ble nominert av det høyre-sentrum Nasjonalt koalisjons-parti. Han vant over Pekka Haavisto, en uavhengig kandidat, som var støttet av det sentrum-venstre Grønne Liga. Stubb vant med 51,6% av stemmene, mot Haavistos 48,4 % forrige måned. På fredag tok han offisielt over som president etter Sauli Ninistö, som har vært president siden 2012.

Han ledet landets tiltredelse i NATO i fjor. I løpet av sin valgkampanje sa Stubb at han ville være åpen for å tillate amerikanske atomvåpen bli transportert gjennom – men ikke bli lagret – på finsk territorium. Han kalte disse masseødeleggelsesvåpen for «en garanti for freden»

Dette sa han til reporterne etter sin innsettelses-seremoni. Han understreket sin entusiasme for NATO og for atomvåpen. Ukraina må få lov til å angripe russisk territorium mener det nyeste NATO-medlemmet.

«Finland må ha en virkelig NATO-avskrekking. Det er det vi nå har, fordi NATO praktisk talt gir oss tre avskrekkingsmidler gjennom medlemskapet», sa han.

«For der første, det militære, det vil si soldater. Det andre er missiler, det vil si ammunisjon. Det tredje er atom-avskrekkingen , som kommer fra De Forente Stater».

Under selve seremonien er erklærte han at Finland nå «går inn i en ny æra».

«Som et resultat av våre militære justeringer og NATO-medlemskapet har vi tatt et endelig skritt inn i det vestlige samfunn med deres verdier».

«Fram til nå har vår republikk åndelig talt stått på sin uavhengighet», sa han. 

Stubb har vært Finlands statsminister fra 2008 til 2011. Han nye posisjon er stort sett seremoniell, selv om Finlands president har en rolle til å formulerte landets utenrikspolitikk. Han er også øverstkommanderende for landet væpnede styrker.

Finland har en 1300 km lang grense med Russland. Moskva har argumentert at Finlands NATO-medlemskap er en trussel og ingen garanti for Finlands sikkerhet. Etter at Finland sluttet seg til alliansen i fjor har den russiske presidenten, Vladimir Putin, kunngjort at han vil etablere en ny militær sone mot de nordiske land.

«Vi hadde ingen problemer med Finland før de sluttet seg til NATO», sa han i desember. Og la til : «Men det får vi nå».

Tidligere denne uken sa Putin at Russland vil styrke sin militære tilstedeværelse langs sin vestlige grense «for å nøytralisere truslene mot den siste NATO-ekspansjonen mot øst. Det involverer Sverige og Finland i alliansen». 

Etter Stubbs sier i presidentvalget sa Kremls talsmann Dmitry Peskov at Moskva respekterer det demokratiske valget til Finlands folk. Men han venter seg ingen forbedringer av forholdet til Finland med Ninistös erstatter.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/593639-finland-nuclear-deterrent-president/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  6 mars 2024 12:29

  Finland viser at Russland no må ha all rett til å plassera atomvåpen på Cuba og i Mexico.

  Krigshissar Stub er uynskt i Noreg.

  Svar
 • At Alexander Stubb ble president i Finland er manipulasjon og valgsvindel. Finland er det mest USA servile landet i Europa. Man husker den finske statministeren Sanna Marin. Ingen hadde hørt om henne før hun skar gjennom det sosialdemokratiske partiet å ble statsminister. Hun tilhørte WEF agentene med bla. den psykopatiske idioten på New Zealand Jacinda Arden og estlands Kaja Kallas. Alexander Stubb var i utgangspunktet plassert for å bli EU, Deep State, NATO, oligarker og globalisters, big-pharma, osv. mann i presidentstolen. Bare hør på hans prat, mannen er livsfarlig for folk i Finland og landets naboer. Alle disse er massemordere med Covid og vaksiner som våpen, Stubb vil overgå dem ved neste pandemi. Alle disse er mennesker som vil gjøre hva som helst for sine herrer i Washington og Brussel.

  Svar
 • Northern Light.
  8 april 2024 21:24

  USA bruker nordiske NATO-land for å militarisere Arktis.

  Av Lucas Leiroz de Almeida.
  USA planlegger å bruke de nordiske NATO-landene for å øke sin militære tilstedeværelse i Arktis. I en nylig uttalelse fra Washington, er planen å bygge et stort våpenlager i regionen, med finsk og svensk støtte. Tiltaket vil øke militariseringen av Arktis betydelig, og har som mål å hjelpe USA med å overvinne russisk militær overlegenhet i regionen.

  Planen ble annonsert av USAs materiellsjef Christopher Mohan under et intervju med avisen Breaking Defense. Ifølge ham kan Finland og Sverige hjelpe USA med prosjektet med deres strategiske geografi. Han ga ingen detaljer om mulig plassering av depotet, men opplyste at NATO i fellesskap analyserer alle muligheter. Han uttalte også at USA og allierte diskuterer hva som vil være det mest passende militære materiellet å distribuere i regionen.

  «De nye NATO-medlemmene endrer sikkerhetslandskapet, og vårt ansvar som en del av NATO Dette prosjektet vil integrere Finland og Sverige i NATO-krigsmaskinen, og det kommer til å bli noen endringer på bakken», sa han.

  Tiltaket er bare en av flere som Washington og dets allierte har vedtatt de siste årene, for å forsøke å overvinne russisk militær overlegenhet i Arktis. I flere tiår har USA ikke hatt noe spesielt fokus på Arktis i sine strategier. Hovedmålet med amerikanske strategiske planer har alltid vært å «omringe og isolere» Russland. USA har i mange år fokusert på å nå dette målet gjennom militariseringen av Europa, og destabiliseringen av Sentral-Asia og Midtøsten, men amerikanerne har viet lite oppmerksomhet til Arktis – en region der russerne har blitt veldig sterke gjennom flere tiår.

  Med Finlands medlemskap i NATO ser USA at de nå kan omringe Russland.
  Med eskaleringen av spenningene med Russland, prøver Washington å forbedre sine posisjoner for å snu det nåværende scenarioet med russisk overlegenhet i Arktis. De siste årene har USAs politikk mot Russland til og med vært åpent provoserende.

  For eksempel, i 2022, uttalte Lawrence Melnicoff, sjef for den europeiske spesialoperasjons-kommandoen, at USA faktisk burde «provosere» Russland i Arktis. Ifølge ham bør Washington søke felles strategier med Norge for å øke sin tilstedeværelse i polarsirkelen, og dermed avskrekke Russland i regionen. Han slår fast at Russland har ekspansjonistiske planer som kun vil forhindres gjennom direkte avskrekking, og derfor bør NATO opprettholde strategiske posisjoner, som gjør det mulig å nøytralisere russiske styrker i Arktis i et mulig konfliktscenario.

  «Vi prøver med vilje å være provoserende uten at det eskalerer. Vi prøver å avskrekke russisk aggresjon og ekspansjonisme i regionen, ved å vise de NATO-alliertes forbedrede militære kapasitet. Det kompliserer russisk beslutningstaking fordi vi vet at de har de store militær basene som Ramstein Air Base, RAF Lakenheath, og andre som mål. Hvis de tar tar ut disse store basene, kan vi koordinere presisjons-artilleriild i allianse med våre NATO-partnere, sa han den gang.

  Dette er åpenbart en feilaktig amerikansk fortelling. Arktis er en region som tradisjonelt er okkupert av landene som bruker regionen. Russland har Arktis som et viktig punkt i sitt strategi, og søker naturligvis å opprettholde en sterk militær tilstedeværelse i regionen, for å garantere sin nasjonale sikkerhet.

  USA og NATO-landene bruker imidlertid ikke tilgangen til Arktis for en defensiv strategi. Tvert imot, de ser etter Arktis som et mulig angrepspunkt mot Russland. Det vestlige målet med militariseringen av Arktis er ganske enkelt å skade Russland, ikke å beskytte seg selv. Hvis Vesten vedtok en politikk med diplomati og fredelig dialog med Moskva, ville det ikke vært et militært kappløp i Arktis, men NATOs intensjon er åpenbart å skade Russland så mye som mulig.

  For å oppnå disse provoserende målene, USA vil bruke den strategiske plasseringen til NATOs nye medlemmer som et verktøy for krig. De nordiske landene vil bli brukt for å delta aktivt i militariseringen av Arktis, og vil sammen med Washington lede en eskalering av spenningene med Russland. Og dette vil være ekstremt farlig og skadelig for dem, fordi hvis krisen eskalerer til en åpen konflikt i fremtiden, vil disse landene være prioriterte mål, og vil være i en mye større risikosone for russiske angrep enn USA.

  Nok en gang ser medlemskapet i NATO ut til å være en felle for Finland og Sverige, som bare blir brukt som verktøy for krig av USA.

  Fra Global Research, publisert 8 april 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og kartutsnitt i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: US Using Nordic Countries’ NATO Membership to Advance Arctic Militarization.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Elon Musk:

Hvorfor eksisterer Nato, egentlig?

Forrige innlegg

Freudiansk glipp?

Pentagon-sjefen forsnakker seg eller var det planlagt?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.