POSTED IN Krig-fred, USA

Freudiansk glipp?

Pentagon-sjefen forsnakker seg eller var det planlagt?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

«Det hjertet er fullt av renner munnen over med» er et norsk ordtak for «freudiansk glipp». Slik er det i mange sammenhenger, men ikke med Joe Biden når han forsnakker seg. Med han er det mer tragisk.

Men jeg vet ikke om Lavrov har helt rett her eller om denne glippen er et uttrykk for USA-ledelsens ønsketenkning. Men det vil vi få svar på om ikke lenge. Den ukrainske forsvarslinjen er i ferd med å bryte sammen i disse dager under et gradvis økende russisk press.

Hva USA og Nato da gjør vil gi oss svaret på denne problemstillingen. Vil Nato rykke inn og få en blodig nese eller vil alliansen erkjenne sin maktesløshet og få i stand en avtale med Russland.

Knut Lindtner
Redaktør

En «freudiansk glipp» fra Pentagons sjef avslører USA krigsplaner – sier Moskva.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov påstår at Lloyd Austin har avslørt de virkelige krigsplanene til USA.

Forklaringer til kongressen i USA fra forsvarsminister Lloyd Austin er bevis på at Washington helt klart hadde planer om direkte NATO-involvering i konflikten med Russland. Det påsto den russiske utenriksministeren på fredag.

Under en høring  i House Armed Services Committee på torsdag, sa Austin at «dersom Ukraina faller, så tror jeg oppriktig at NATO kommer til å slåss mot Russland».

Lavrov ble spurt om Austins bemerkning i et intervju ned Antalya Diplomatic Forum i Tyrkia.

«Han kom simpelthen med en Freudiansk glipp om hva USA har i tankene», sa diplomaten 

«De pleier å si at de ikke kan  tillate Ukraina å tape, for da vil ikke Russland være fornøyd, de vil deretter angripe de baltiske statene, Polen og Finland.

Det kan se ut ifølge mr. Austins direkte ord, som at alt er det totalt motsatte. Vi har ikke, og vi kan ikke, ha slike planer. Men det har amerikanerne».

Marija Vladimirovna Zakharova er en russisk journalist og diplomat. Siden 10. august 2015 har hun vært direktør for avdeling for informasjon og presse ved det russiske utenriksdepartementet i Moskva og er ofte talskvinne i utenrikssaker. Wikipedia

Det russiske utenriksdepartementet talskvinne Maria Zakharova har allerede kommentert Austins bemerkning. Hun lurer på om dette er en direkte trussel mot Russland, eller et forsøk på å skape unnskyldninger for Ukraina.

«Uansett så er det galskap», sa hun. «Men nå kan alle se at det er Washington som er den aggressive». Ifølge Kremls talsmann Dmitry Peskov, beviser Austins uttalelse at «NATO ser på Ukraina som sitt eget territorium». Det beviser jo at Russlands militære operasjon er «absolutt rettferdig og riktig».

Austins bemerkning var del av et innspill fra Det Hvite Hus for å få kongressens godkjennelse av den 95 milliarder dollar store utgifter til utlandet. Det inkluderer mer enn 60 milliarder dollar for å støtte Kiev.

USA og deres allierte har allerede sendt Ukraina ov er 200 milliarder til militær, økonomisk og finansiell hjelp til konflikten med Russland.

Det til tross for advarsler og innvendinger fra Moskva. De insisterer på at de ikke er direkte involvert.

Ideen om at Moskva ikke vil stanse ved Kiev men fortsette med angrep på de baltiske statene eller Polen er det nyeste det snakkes om i USAs administrasjon. Tidligere har de prøvd å selge sin ubegrensede finansiering til Kiev som en påstand om at Ukraina skal slå Russland med en liten brøkdel av USAs totale militærbudsjett. Mesteparten av de pengene ender opp hos den amerikanske militærindustrien likevel.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: National Library of Scotland

https://www.rt.com/russia/593553-lavrov-austin-ukraine-nato-plans/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Har han ingenting lært av Finlands historie?

Presidenten i Finland: USAs atomvåpen vil beskytte oss.

Forrige innlegg

To sider av samme sak:

Kultur og identitet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.