POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Han vet hva han snakker om:

Ukraina-krigen er snart over.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina-konflikten vil snart være over – sier presidenten i Hviterussland.

Kiev-troppene ved frontlinjene ser at situasjonen er «håpløs», tror Alexander Lukashenko.

Slutten på Ukraina-konflikten kommer snart, spår den hviterussiske presidenten Alexander Luklashenko. Han påstår at det er utviklet seg spenninger mellom landets væpnede styrer og det sivile lederskapet.

På torsdag holdt han en digital forelesning for alle hviterussiske skoler og universitets-studenter. Der sa han at «Ukraina er blitt delt», og at «det brygger opp til konflikt mellom presidenten og det militære».

Ifølge den hviterussiske lederen er den ukrainske hæren den eneste makten i landet som kan «slå i bordet og si: ’La oss forhandle’. Ellers vil Ukraina bli utryddet fra jordens overflate».

Lukashenko mener at det er Ukrainas militære som har førstehånds erfaring med hva som faktisk skjer ved fronten. «Og de «ser at det er helt håpløst».

I mellomtiden advarer han at konflikten i nabolandet kan føre til «de mest forferdelige konfrontasjoner», som kan bety bruk av masseødeleggelsesvåpen. Han slår fast at «Russland ikke kan tåle et nederlag der».

Putin says Russia's armed forces must be compact yet effective - Xinhua | English.news.cn
Russland bruker ca. 15% av sine stående styrker i Ukraina. Landet har ikke mobilisert og de skal gjennomføre en stor militærøvelse i Asia med indiske og kinesiske styrker. Det sier sitt om styrkeforholdet i denne krigen.

Og han legger til at Minsk (Hviterussland) står helhjertet sammen med sin allierte, Moskva. Lukashenko fortsatte med å skjelle ut  alle de som beskriver Russland og Hviterussland som «de aggressive».

Han argumenterte med at Moskvas militære operasjon var forebyggende, og at den hjalp til å unngå at ukrainske raketter ble rettet mot de sørlige områdene av Hviterussland. Det inkluderer at russiske styrker ennå ikke har trukket seg tilbake fra Hviterussland etter at de har hatt øvelser der.

Han påstår også at det russiske militæret slo ut Ukrainas rakett-enheter en halvtime før president Putin erklærte starten å Moskvas offensiv sent i februar. Lukashenko antyder at Vesten – og spesielt USA – sto bak forberedelser til et planlagt angrep på Hviterussland.

Han påstår at de vestlige maktene vil «gjøre hva som helst for å få Russland på kne».

«Men Russland kan ikke knele», konkluderte han.

Forsidebilde: Matt Botsford

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • I går demonstrerte mellom 50 000 og 100 000 i Praha i gatene mot energipriser og for nøytralitet i Ukrainasituasjonen

  Svar
 • Wasan Totland
  4 september 2022 10:22

  Men ynkryggene i Bodø glimt har ennå disse nedrige draktene. Action now osv…Kneler de i dag også for gullkalven? I går ble de satt tilstrekkelig på plass.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En helt annen fortelling:

Forretningsmann på hotellrom i Kiev gir sine betraktninger av det som skjer.

Forrige innlegg

Agiterende medier

Bodø/NRK framhever EU og MDG

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.