POSTED IN Krig-fred, Ukraina

En helt annen fortelling:

Forretningsmann på hotellrom i Kiev gir sine betraktninger av det som skjer.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som fremkommer i videoen under vil du ikke finne i våre medier. Her uttaler en forretningsmann fra USA seg om krigen som nå pågår. Han sitter på et hotellrom i Kiev mens byen er i ferd med å omringes og forteller hva han oppfatter som skjer i landet akkurat nå og hva som forferder han.

Denne videoen er for de som forstår engelsk. Det han forteller er ikke til støtte for den russiske krigføringen, men en fremlegging av en del faktiske forhold.

Bl.a. kritiserer han den ukrainske regjeringen for å dele ut våpen til sivilbefolkningen, våpen de ikke er trent å benytte og som han mener vil kunne føre til en katastrofe uten å endre krigens gang. Oppdager russiske soldater sivile med våpen risikerer de å bli skutt.

Han kritiserer også den ukrainske regjeringen for massemobilisering av alle mellom 18 og 60 år. Og han sier at det er dette som fører til flyktningestrømmen fra landet. De flykter ikke fra de russiske soldatene, men fra å bli innrullert i de væpnete styrkene. Han kjenner og har snakket med flere som sjøl som er i den situasjonen. Utrente forretningsfolk som han selv er ikke skikket til moderne krigføring.

Generelt sier han at det vi fortelles i våre medier ikke stemmer med det som faktisk skjer i landet. De russiske styrkene er ikke interessert i å ødelegge så mye som mulig. Tvert imot er de interessert å overta så mye som mulig intakt som vil gi grunnlag for en ny regjering. Møter de alvorlig motstand trekker de seg tilbake og avventer situasjonen. Det fører til at de omringer byene og venter. En del av operasjonene er at den ukrainske hæren omringes men ikke utfordres. De trenger hæren intakt til etter at krigen er over som redskap for en ny politisk ledelse.

Jeg kan naturligvis ikke bekrefte eller avkrefte om dette er korrekt, men det er interessante meldinger som gir andre perspektiver på det som skje enn det våre store medier kommer med.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: aisvri

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Bevæpn barna og de eldre, – dette høres ut som Hitlers siste dager.

  Kiev ble omringet for ett par dager siden. Nå meldes det om en 64 km lang kolonne av Russisk militære kjøretøy er inne i Ukraina på vei til Kiev.

  Svar
 • Det stemmer nok det han har skrevet .

  Svar
 • Det han beskriver er nok sørgelig sant, men forstår vi det ?
  Skulle ønsket Putin hadde valgte en annen løsning ! Det tror jeg alle er enig om – men jeg er overbevist om at det å sende militært utsyr over landegrensene vil kun forverre situasjonen og forlenge lidelsene til sivile i en krig Ukraina er dømt til å tape !

  Svar
 • Hva vet vi om hva som egentlig foregår i Ukraina og er makteliten i Ukraina helt uskyldige ?
  Sannsynligvis ikke !
  Opphavet til krisen er nok at Vesten I åtte lange år lukket øynene for situasjonen i Donbass. Folket der tok avstand fra det som skjedde Kiev i 2014 og avsettingen av den demokratisk valgte regjeringen til president Viktor Janukovitsj.
  Det er faktisk ikke noen tvil om at Ukraina består av en USA-støttet marionettregjering med tilknytning til nynazistiske organisasjoner. (Nok av bevis vedrørende dette)
  Dersom vi i vesten ikke hadde vært så «innsauset» i korrupt informasjon fra et heller tvilsomt mediakorps på samme måte som vi til stadighet feilinformeres vedrørende den pågående Corona-«pandemien» hadde vi nok tenkt litt klarere !

  Journalister stiller ikke ubehagelige spørsmål lenger – De er politisk styrt og holder oss i uvisshet vedrørende det mørket som har senket seg over Europa og resten av verden med det resultat at vanlige mennesker må lide unødvendig !

  Ja.. jeg synes synd på Ukrainere men også den vanlige Russer som så absolutt ikke har fortjent denne galskapen !

  Svar
 • Tankevekkende fra denne amerikaneren. Han har nok mye rett i det han sier, særlig når det gjelder flyktningene og utskrivingen til militærtjeneste. Men det kan også høres ut som en slags legitimering av den russiske invasjonen. Alternativet er jo å la russerne ta over Ukraina uten at en dråpe blod går til spille, men hvor realistisk er det, og hvor riktig er det (moralsk sett)?

  Svar
  • Ja det var det med moralen da Arnt Folgerö,hvordan er det med den ?.Hva vet du om kolonialisme,hva vet u om imperialisme og hva vet du om globalisme ?.Jeg tror,nei jeg vet at uten moralsk innsikt og kunnskap om disse temaene,da blir ditt innlegg bomskudd.
   Som det fremgår i en annen artikkel her på Derimot idag så har de globalistiske skurkene stjålet enorme jordbruksområder i den delen av Ukraina som ikke er involvert i krigen.
   Kan det väre IMF og Verdensbanken som har värt på ferde ?.Kan det ha noe med rentebelastet gjeld å gjöre ?.Kan det ha noe med plyndring av et lands naturressurser å gjöre ?.
   En ting er sikkert,disse globalist/nazist/kommunist selskapene bryr seg ikke om mennesker,de bryr seg om seg selv,de gjör som de vil,godt hjulpet av et propagandaapparat som har få utfordrere.
   De har nå gått seg vill,de har blitt fanget i den ene fellen etter den andre,fellen har klappet igjen,folk våkner nå og ser hva de er blitt lurt til å tro på.
   Opprenskningen er igang og den vil bli smertefull,men hva er alternativet ?.Arbeiderparadiser i arbeiderkollektiver ala kommunisme eller arbeit macht frei,ala nazisme eller dagens globalisme,du skal ingenting eie og du skal bli kjempelykkelig ?.
   Kan noen si meg forskjellen på de tre ismene ?.
   Alle disse ismene blir rasende på de som bedriver kritisk tenkning,på de som har frihetstrang utenfor deres «paradiser».

   Svar
 • «Det fører til at de omringer byene og venter. En del av operasjonene er at den ukrainske hæren omringes men ikke utfordres. De trenger hæren intakt til etter at krigen er over som redskap for en ny politisk ledelse.»

  Da er det mer forståelig hvorfor ukrainske styrker bomber/ødelegger egen infrastruktur og boligblokker, – som beboere i enkelte nyhetsreportasjer forunder seg over.
  Sikkert også i frustrasjon over at russiske styrker ikke gjør det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå lyges det over en lav sko.

Russland får skylden for virkningen av vestens sanksjoner mot Russland.

Forrige innlegg

Han vet hva han snakker om:

Ukraina-krigen er snart over.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.