POSTED IN Krig-fred, Ukraina

G7-møtet:

Krigen skal forlenges.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mens alle G-7 landene står overfor inflasjon, rentehevinger og prisstigning på mat er deres hovedbekymring Ukrainas behov for våpen og ikke deres egen befolkning sin situasjon. Kampen mot Russland har første prioritet – ikke kampen for sin egen befolkning sine behov for mat og energi.

Disse samme lederne har nå hatt et møte hvor de understreker denne prioriteringen som er helt i utakt med deres egen befolknings prioriteringer ifølge meningsmålinger.

Dette forteller at vi i hele vesten holder oss med folk som ikke har de som har valgt dem sine interesser som høyeste prioritet. Valgene og velgerne er et nødvendig onde for å få makt. Men deres ønsker trenger en ikke ta hensyn til. 

Krigen i Ukraina er for lengst tapt og det eneste fornuftig hadde vært forhandlinger og en diplomatisk løsning. Men pengene skal gå til våpen til Ukraina – ikke til sosial tiltak i egne land. Krigen skal forlenges.

in flight dove
Noen fredsdue sender G7-møtet ikke ut.

På denne måten skapes en grunnleggende mistillit mellom de som skal være ledere og de som skal ledes. Det vil i sin tur føre til at tilliten til vårt system svekkes og til sosial uro. Vi vil se at den ene regjeringen etter den andre faller i kjølvannet av denne utviklingen. På litt lengre sikt vil tilliten til de store institusjonene som EU og Nato bli svekket.

Slik situasjonen er akkurt nå vil dette ikke usannsynlig skje i et forrykende tempo. Med Alf Preussen: «Når nettene blir lange og kulda setter inn…»

Knut Lindtner
Redaktør

G7-lederne er enige om å støtte Ukraina på ubestemt tid framover – melder Bloomberg.

Vestens sterkeste stater planlegger å fortsette med å gi Ukraina all slags støtte.

G7-gruppen lover å fortsette å støtte til Ukraina i alle slags former «så lang tid  det enn vil ta».

Dette ifølge et kommunikasjons-utkast som legges fram på det pågående toppmøtet. Dette har Bloomberg sett.

Det tre dager lange møtet mellom G7-lederne startet på søndag i Bayern i Tyskland. Der var Ukraina-konflikten den dominerende saken de skulle ta opp.

«Vi vil fortsette å skaffe Ukraina finansiell, humanitær, militær og diplomatisk støtte. Vi står sammen med Ukraina uansett hvor lang tid det måtte ta», heter det i utkastet fra lederne.

Russland har advart USA, EU og deres allierte mot å forsyne Ukraina med våpen. De sier dette bare vil forlenge konflikten.

Men de vestlige lederne har ignorert en slik uttalelse.

På søndag ble Storbritannias statsminister Boris Johnson og Frankrikes president Emmanuel Macron enige om å fortsette å støtte Kiev militært «for å styrke deres stilling både i krigen og i mulige framtidige forhandlinger».

G7-lederne ser ut til å være enige om å fortsette det økonomiske presset mot Russland som fortsetter offensiven i Ukraina.

Sanksjoner mot kjøp av russisk gull er en symbolsk handling som ikke vil svekke Russland. Det forteller bare om en vestlig handlingslammelse.

Den britiske regjeringen har tidligere annonsert at i løpet av dette møtet vil USA, Storbritannia, Canada og Japan forby import av russisk gull.

USAs utenriksminister Antony Blinken har senere påstått at dette eksportforbudet vil frata Moskva rundt 19 milliarder dollar i årlig inntekt.

Ifølge Reuters har G7 hatt «svært konstruktive» samtaler om et potensielt lokk på prisen på oljeimport fra Russland.

Den tyske kansleren Olaf Scholz innrømmer på søndag at den vestlige verden nå står overfor mange utfordringer: Fallende matproduksjon, økende inflasjon, mangel på råvarer og forstyrrelser i forsyningslinjene.

Men han er trygg på at G7 «vil klare å sende et klart signal om enhet og avgjørende aksjoner fra dette toppmøtet».

Hans bemerkninger blir gjentatt av USAs president Joe Biden, som påstår at den russiske presidenten Vladimir Putin hadde håpet på at «Nato og G7 på en eller annen måte ville gå i oppløsning». Det har de ikke gjort, og det kommer de ikke til å gjøre.

På fredag snakket Putin om G7. Han påstår at det nåværende økonomiske kaoset rundt om i verden har lite med konflikten i Ukraina å gjøre. Det er et resultat av «mange års uansvarlige makroøkonomisk politikk», gjennomført av deres egne medlemmer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Kevin Schmid

https://www.rt.com/russia/557871-g7-support-ukraine-indefinite/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • FRIHET !!!
  29 juni 2022 10:57

  Ukraina blir ofret for å svekker Russland og fremme WEF / FNs «the great reset» og «you will own nothing and be happy» agenda… Sansksjonene mot Russland rammer Russland i liten grad men de rammer Europa noe som hjelper med å få fortgang i «the great reset»…

  Svar
 • Wasan Totland
  30 juni 2022 19:13

  Unnskyld men hva gjør von der Leyen på dette møtet? Hvilket land representerer hun?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sjakk-matt.

Vestlige ledere uten politisk strategi.

Forrige innlegg

Ingen vil ha det men blir påtvunget koronapasset.

Det dreier seg ikke om demokrati, men kontroll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.