POSTED IN Norsk politikk, Økonomi

Frontkjemperserien.

Hvem finansierer den?

0
Print Friendly, PDF & Email

Frontkjempere på TV

Av Jan Hårstad

Nå er det bare en episode igjen av serien Frontkjempere som NRK sender. Jeg skal ikke her lage istand en ny debatt om den politiske vinklingen i serien, men som pensjonert skuespiller med erfaring fra filmarbeid, har jeg noen andre spørsmål.

Filmen er ekstremt kostbar. Ekstremt. Den er tatt opp i skogene i Litauen og når det gjelder våpen, uniformer og all rekvisita er det gjort et perfekt arbeid som ikke er gratis. Her er det også krigseffekter med granater og skyting i stor stil og en gjeng yngre skuespillere som alle gjør fint arbeid. 

En kan si det slik at en dyrt påkostet Hollywood-produksjon kunne ikke ha gjort det bedre i nitidig infrastruktur for hvert eneste bilde. I en norsk sammenheng er bare dette imponerende.

Hvem finansierer denne serien?

Men dette er jo ikke gratis. Produsenten Eirik Fosse må ha hatt en stor og dyktig stab, stor stab. Det har vært sagt om produsentrollen for store produksjoner at det er som å gå i krigen daglig med nye utfordringer. Og om Alexander Kristiansen, regissøren selv, heter det at han har jobbet i 10 år med filmen! Det er heller ikke gratis.

Jeg kan ikke se at noen som har debattert filmen har stilt spørsmålet: Hvem har finansiert prosjektet? Og hva ble sluttprisen? En av lederne for tyske Antifa var løsmunnet i et intervju da han ble spurt om hvem det var som finansierte all denne gatevolden i landet. Det er STIFTUNGEN – stiftelser, svarte han.

Tør filmavdelingen fortelle oss hvem det er som har finansiert dette mangemillions prosjektet? Eller er ikke noen interessert?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Arnt Folgerø:

USAs katastrofale krig mot terror

Forrige innlegg

Lær deg koden:

Når Nato sier «menneskerettigheter» betyr det at bombene kommer!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.