POSTED IN Ukraina

«Soldier of fortune» – ikke så lønnsomt

Flere hundre leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Fred Johs

Forsvarsdepartementet i Russland: nesten 400 utenlandske leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker.

Ikke noe oppløftende tall for disse leiesoldatene i Ukraina. Ja – Det er leiesoldater fra Norge der også – Ikke så mange igjen nå.

MOSKVA, 12.juli: Russiske tropper og styrkene til DPR (Donetsk) og LPR (Lugansk) har de siste tre ukene drept nesten 400 utenlandske leiesoldater i Ukraina, ytterligere 240 militante flyktet fra landet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet: «Som et resultat av de russiske væpnede styrkers offensive handlinger og enheter av folkets militser i Donetsk og Lugansk folkerepublikker. Antall leiesoldater i Ukraina gikk ned fra 3221 personer til 2741. I løpet av denne tiden, til tross for ankomsten av ytterligere 151 leiesoldater, ble 391 militante drept. Ytterligere 240 «lystmordere» skyndte seg med å trekke seg tilbake utenfor Ukrainas territorium» sa departementet.

De kalte også Kievs uttalelser om de påståtte 20.000 utenlandske leiesoldatene som ankom Ukrainas territorium som falske: Deres virkelige antall er en størrelsesorden mye mindre og avtar stadig.

Departementet la til at den største delen av de eliminerte utlendingene er polakker – 166 personer.

«Blant representanter for Georgia ble 50 «soldater av verdi» drept, Storbritannia mistet ytterligere 23 leiesoldater drept i Ukraina. Det ble også drept 21 rumenske og 15 kanadiske militante» opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

Departementet ga også data om det totale antallet leiesoldater i Ukraina – siden februar har 7100 utlendinger fra mer enn 60 stater kommet til landet. Flertallet – 1835 – er polakker, mens 544 av dem ble drept under fiendtlighetene, 347 har forlatt landet.

Russland har siden 24. februar gjennomført en militær operasjon i Ukraina, med det formål å gi beskyttelse til beboere i Donbass. Ifølge President Putin ble innbyggerne der i åtte år utsatt for mobbing og folkemord av Kiev-regimet. Allierte styrker har allerede frigjort territoriet LNR (Lugansk) – i tillegg til en betydelig del av DPR (Donetsk), inkludert Volnovahu, Mariupol og Svyatogorsk.


Hentet fra bloggen til Fred Johs.
Publisert 12. juli 20221 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 690 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Takk! Interessant å se hvor de kommer eller kom fra, antall levende, antall døde. Og hvem som dro.
    Å velge å risikere livet for 1000-2000 dollar pr. dag frivillig er en ting, men at helt uerfarne sivile ukrainere må i uniform og bli NATOs kanonføde, det er enda tristere; Norges politikere er høyst medskyldige i tapte liv i Ukraina. Og de har gjort landet til fiende med en mektig nabo. I kor med krigshisseren Jens. Veldig dumt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Intervju med Terje Valen:

USA-leder ønsker begrenset atomkrig med Kina.

Previous Post

Økonom Michael Hudson:

Det går mot slutten til den USA-dominerte sivilisasjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.