POSTED IN Ukraina

«Soldier of fortune» – ikke så lønnsomt

Flere hundre leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Fred Johs

Forsvarsdepartementet i Russland: nesten 400 utenlandske leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker.

Ikke noe oppløftende tall for disse leiesoldatene i Ukraina. Ja – Det er leiesoldater fra Norge der også – Ikke så mange igjen nå.

MOSKVA, 12.juli: Russiske tropper og styrkene til DPR (Donetsk) og LPR (Lugansk) har de siste tre ukene drept nesten 400 utenlandske leiesoldater i Ukraina, ytterligere 240 militante flyktet fra landet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet: «Som et resultat av de russiske væpnede styrkers offensive handlinger og enheter av folkets militser i Donetsk og Lugansk folkerepublikker. Antall leiesoldater i Ukraina gikk ned fra 3221 personer til 2741. I løpet av denne tiden, til tross for ankomsten av ytterligere 151 leiesoldater, ble 391 militante drept. Ytterligere 240 «lystmordere» skyndte seg med å trekke seg tilbake utenfor Ukrainas territorium» sa departementet.

De kalte også Kievs uttalelser om de påståtte 20.000 utenlandske leiesoldatene som ankom Ukrainas territorium som falske: Deres virkelige antall er en størrelsesorden mye mindre og avtar stadig.

Departementet la til at den største delen av de eliminerte utlendingene er polakker – 166 personer.

«Blant representanter for Georgia ble 50 «soldater av verdi» drept, Storbritannia mistet ytterligere 23 leiesoldater drept i Ukraina. Det ble også drept 21 rumenske og 15 kanadiske militante» opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

Departementet ga også data om det totale antallet leiesoldater i Ukraina – siden februar har 7100 utlendinger fra mer enn 60 stater kommet til landet. Flertallet – 1835 – er polakker, mens 544 av dem ble drept under fiendtlighetene, 347 har forlatt landet.

Russland har siden 24. februar gjennomført en militær operasjon i Ukraina, med det formål å gi beskyttelse til beboere i Donbass. Ifølge President Putin ble innbyggerne der i åtte år utsatt for mobbing og folkemord av Kiev-regimet. Allierte styrker har allerede frigjort territoriet LNR (Lugansk) – i tillegg til en betydelig del av DPR (Donetsk), inkludert Volnovahu, Mariupol og Svyatogorsk.


Hentet fra bloggen til Fred Johs.
Publisert 12. juli 2022

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Takk! Interessant å se hvor de kommer eller kom fra, antall levende, antall døde. Og hvem som dro.
    Å velge å risikere livet for 1000-2000 dollar pr. dag frivillig er en ting, men at helt uerfarne sivile ukrainere må i uniform og bli NATOs kanonføde, det er enda tristere; Norges politikere er høyst medskyldige i tapte liv i Ukraina. Og de har gjort landet til fiende med en mektig nabo. I kor med krigshisseren Jens. Veldig dumt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervju med Terje Valen:

USA-leder ønsker begrenset atomkrig med Kina.

Forrige innlegg

Økonom Michael Hudson:

Det går mot slutten til den USA-dominerte sivilisasjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.