POSTED IN Intervju

Intervju med Terje Valen:

USA-leder ønsker begrenset atomkrig med Kina.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvordan skal USA kontrollere verden?

I mer enn 100 år har den private tenketanken Council on Foreign Relations (CFR) vært ledende i å utforme USAs globale maktstrategi. Rådet representerer den amerikanske herskerklassen som setter dagsorden, driver strategisk planlegging og konsensusbygging.

I dette videointervjuet med historiker og forfatter Terje Valen går vi nærmere inn på Council on Foreign Relations sin strategi for å nekte Kina å bli en ledende makt i Øst-Asia.

_______________________________________________________________
Intervjuet er hentet fra Spartakus
_______________________________________________________________

Høsten 2021 ble boken Strategy of Denial: American Defense in an Age of Great Power Conflict utgitt. Den er skrevet av Elbridge A Colby, medlem av CFR. Colby var hovedarkitekten bak den nasjonale forsvarsstrategien lansert av Trump-administrasjonen i 2018, den viktigste revisjonen av USAs forsvarsstrategi på en generasjon. Her legger Colby ut hvordan USAs forsvar må endres for å møte Kinas voksende makt og ambisjoner.

I boken tar Colby til orde for om nødvendig å starte «en begrenset krig» mot Kina, noe som kan innebære bruk av atomvåpen.

Les Å gi krigen en sjanse – en grundig anmeldelse av Colbys bok, skrevet av Laurence H. Shoup for Monthly Review.

Forsidebilde: Simon Berger

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  14 juli 2022 9:35

  Ingen grunn til å ha tillit til norske opprustarar heller. Eit ressurs- og pengesløseri utan ende og retning. Stadig nye «forvarsplanar» og militære moteretningar gjer at utstyr og anlegg vert skrota eller selde til spottprisar. Kystfort og ubåtbasen Olavsvern er grelle døme.

  Les elles om kor glade norske militaristar var i klasevåpen for kort tid sidan:

  «Og UK og Norge samarbeider om å oppgradere eldre MLRS, for å kunne benytte lovlig ammunisjon. Norge har 12 MLRS i «møllpose» i Bjerkvik. Der havnet de etter at konvensjonen om forbud mot klasevåpen trådte i kraft i 2010, siden våre MLRS som ble innkjøpt på 1990-tallet utrolig nok var rigget for kun å bruke klaseammunisjon.» (O. H. Hammerstad, tidlegare statssekretær for Høgre, i Forsvarets Forum 14.07.22)

  For ordens skuld: På 1990-talet var Noreg regjert av Arbeidarpartiet. Stol aldri på folk som krev endå meir pengar til krig og krigsførebuing.

  Svar
  • Slettebø:
   » På 1990-talet var Noreg regjert av Arbeidarpartiet. Stol aldri på folk som krev endå meir pengar til krig og krigsførebuing.»

   Eller tjene på.
   «Krigsindustrien, den nye olja.»

   ‘Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
   …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri «styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
   dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

   Svar
 • Ja det har vel vært generasjonsskifte i pengeeliten også, så nå er det noen som overtar etter at boomer generasjonens tenkning ikke førte frem.
  De tapte kontakten med Kina, Afghanistan er tapt, og plutselig vil ikke andre enn natoland gi support til Ukraina. Og Ukraina er deres siste store fot i døra til Russland. Og de vil ikke tape siste store projektet..
  Men kort sagt, med Colby sitt skriv, så viser de desperasjonen sin. Og de ikke får verdensherredømme så må de ødelegge for andre via krig. Det er vel ikke noe bedre argument for å nuke UK/US enn det. Og Kina vet godt at Vestens fiendtlighet går i arv. Opiumskrigene er med tiden en viktig lærdom. Denne kriminelle mafiaen som styrer vesten må fjernes – og jo før jo heller. For de vil aldri gi seg, de lærer sine barn opp i grådighet, folkeforakt, vanstyre og imperiespillet.

  Svar
 • Måtte hun bli USA’s neste president. (Hun har vel prøvd å bli det et par ganger allerede.):

  Biden is willing to destroy America in order to destroy Russia
  https://rumble.com/v1ccxvh-biden-is-willing-to-destroy-america-in-order-to-destroy-russia.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigshisseren Liz Cheney sliter politisk i USA.

Hun skal reddes av store sponsere til det demokratiske partiet.

Forrige innlegg

«Soldier of fortune» – ikke så lønnsomt

Flere hundre leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.