POSTED IN Krig-fred, Ukraina

EU fjernet de avslørende tapstallene til Ukraina.

Med de benekter ikke at 100 000 drepte var korrekt.

4 kommentarer

Sannsynligvis sa sjefen for Europakommisjonen, den ikke-valgte (etter demokratisk målestokk) og adelige Ursula Gertrud von der Leyen, noe hun ikke skulle ha sagt. Med så store tapstall skulle krigen vært avsluttet allerede i april da en avtale forelå mellom Ukraina og Russland. Men USA/UK ville har fortsatt krig som de hadde lagt opp til i mange år (Ifølge USAs tenketank Rand). Og deres mål var å knekke Russland. I stedet oppnår de det motsatt: å knekke sine egne land.

Egentlig hadde krigen vært unngått om Ukraina hadde fulgt opp avtalene (Minsk 1 og 2) som de i 2014/2015 hadde undertegnet men som den ukrainske regjeringen ikke hadde til hensikt å etterleve (ifølge tidligere president Porosjenko). Heller ikke signetarmaktene (medunderskriverne) Frankrike og Tyskland har fulgt opp sine forpliktelser etter avtalen.

Ukraine: Fear for Donetsk after eight-year war escalates - BBC News
Slike bilder som dette fra den ukrainske granat-beskytningen av storbyen Donetsk viser aldri NRK til oss.

Og beskytningen av sivile i storbyen Donetsk i Øst-Ukraina med granater, den har fortsatt i alle årene etter 2015 (15 000 – 20 000 døde). Krigen har altså vart siden den tid, som borgerkrig, med et stort antall som flyktninger inn i Russland. Dette er helt fortiet i vesten.

Det som skjer nå er at USA/Nato har fremprovosert krigen. Enhver krig har sitt forløp og det som skjer må vurderes i forhold til den forutgående historien. Våre medier er eksperter på denne typen historisk tåkelegging for å få opinionen der de vil.

Men nå har USA/Nato forregnet seg. De vil tape krigen fordi Russland er i en helt annen forfatning, militært, økonomisk og politisk enn det som var forutsetningen for konflikten. Og prisen å betale for Ukrainas befolkning er forferdelig – ikke minst fordi det kunne vært unngått. Derfor er det skyhøye tallet på falne ukrainske soldater også uttrykk for en forferdelig politikk fra vestens og den ukrainske regjeringens side. I stedet for en fremforhandlet fredsavtale med Russland ofrer de sin beste ungdom til ingen nytte.

Norge bidrar med sitt til dette meningsløse slaktehuset ved å sende nye missiler til Ukraina i stedet for å kreve at den ukrainske regjeringen må sette seg ved et forhandlingsbord. Det er å ofre nye titusenvis av menneskeliv til ingen nytte.

For den ukrainske regjeringen forteller disse tallene om en fullstendig og fryktelig feilslått politikk. Det er derfor de må hemmeligholdes. De vil måtte få umiddelbare politiske konsekvenser.

Knut Lindtner
Redaktør

EU nekter å unnskylde for å ha fjernet  tall om ukrainske ofre.

Europakommisjonen sier de allerede har kommet med den forklaring på saken.

Europakommisjonen sier at de «ikke behøver å unnskylde seg»  overfor Ukraina for å ha fjernet en uttalelse fra Ursula Van Der Leyen som påstår at det ukrainske militæret har hatt 100 000 ofre i konflikten med Russland.

«Vi har forklart på sosiale medier årsaken og sammenhengen det ble gjort i «, sier EUs talsperson Dana Spinant på en pressekonferanse i Brüssel på torsdag. Hun var blitt presset av flere reportere for å forklare hvordan dette var skjedd.

Ursula Gertrud von der Leyen er en tysk lege og politiker, som har sittet 14 år sammenhengende i Angela Merkels regjeringer fra 2005 til 2019. Fra 2013 til 2019 var hun Tysklands forsvarsminister, fra 2009 til 2013 minister for arbeid og sosialvesen og fra 2005 til 2009 familieminister. Wikipedia Fra 2019 har hun vært sjef for EUs høyeste utøvende organ Europakommisjonen.

På onsdag slo Ursula Van Der Leyen fast i en video publisert på Twitter at «mer enn 100 000 ukrainske militære offiserer har blitt drept» i de ni månedene siden Russland sendte tropper inn i landet. Og hun la til at rundt 20 000 sivile også har mistet livet på grunn av kampene.

EU-presidentens uttalelse fikk Kiev til å reagere skarpt.  De insisterer på at dødstallene var «klassifisert informasjon» og gjenstand for «unntatt fra offentliggjøring».

Kort etter ble presidentens videotale sent ut på ny, og redigert slik at tallene om ukrainske tap ble utelatt. 

Talspersonen Dana Spinant twitret om endringen og slo fast at tallene var unøyaktige og at det var EUs anslag som kom fra anonyme «ytre kilder». 

Tallene var bare ment å gjelde de totale ofre, både drepte og sårede – og at de skulle vise Russlands brutalitet.

I løpet av pressekonferansen på torsdag gjentok Spinant at de nektet å avsløre EUs kilde for dødstallene. Og hun nektet å forklare hvordan disse tallene hadde endt opp i Von Der Leyens tale.

Russlands tidligere president Dmitry Medvedev har bemerket denne hendelsen med å beskylde EU for  å «ydmyke» seg med selvsensur . Han sier at denne fjerningen på Twitter nok en gang viser at EU ikke er noe annet enn en marionett for USA.

Sent i september slo den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu fast at de ukrainske tapene har vært mer enn 61 000 soldater, noe som er ti ganger større enn Russlands.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/567504-eu-ukraine-casualties-apology/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 594 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Norges medansvar for de tapte liv er en skam. Skyter de desertører, 12-åringer og gamlinger, i Ukraina som i det 3. rike? Helt bortkastet kanonføde plaffes ned av russisk artilleri.
  nato.int :
  NATOs Generalsekretær: «Vi vil ikke trekke oss tilbake», og støtte Ukraina «så lenge det tar», sier han;
  hvor MANGE det tar, det bryr vel han og Uschi von der Leyen seg lite om.
  Norge har blod på hendene i denne saken.

  Svar
 • «Enhver krig har sitt forløp og det som skjer må vurderes i forhold til den forutgående historien. Våre medier er eksperter på denne typen historisk tåkelegging for å få opinionen der de vil.»

  ….. » Og hun la til at rundt 20 000 sivile også har mistet livet på grunn av kampene.»

  Og Stoltenberg har jo også 30 000 døde på samvittigheten fra sitt bomberegn over Libya.
  Hverken dette tallet eller løgnene i forkant av angrepet er visst interessant for media.

  Svar
 • Hvis hundre tusen offiserer har falt på ukrainsk side, som Leyen sa i den orginale videoen, så lurer jeg på, hvor mange fremmedkrigere og ukrainske soldater inkludert offiserer som har falt totalt.

  Svar
 • Ja krigen i Ukraina kunne vært ungått og de som har makten i verden ØNSKET å starte denne krigen. Men nå når Ukraina er kommet så langt så har de lite eller ingenting å vinne på fred nå grunnet Russland vil bare utytte freden til å ruste opp og angripe på nytt for å få kontroll over hele landet slik de ønsket fra begynnelsen…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Krigen i Ukraina dreier seg om fortsatt USA-dominans i verden.

Russland vinner den.

Previous Post

I vår verden regnes ikke lenger alternativ tanker som en motgift mot ensidighet.

Tvert imot regnes en annen virkelighetsoppfatning som en farlig gift.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.