POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Krigen i Ukraina dreier seg om fortsatt USA-dominans i verden.

Russland vinner den.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

RUSSLAND VINNER OGSÅ DEN STORE KRIGEN

AV HELMHOLTZ SMITH

Vestlige medier behandler krigen i Ukraina isolert, men sannheten er at det bare er én slagmark i en verdenskrig. Russland vet det – «USA ønsker å svekke og ødelegge Russland, og bruker Ukraina som «det området slossingen pågår. USA medier: «Russlands invasjon river i stykker den regelbaserte internasjonale orden som holder oss alle trygge» (oversatt fra Nytale – «truer vår dominans».) Det USA-sentriske systemet kjemper over hele verden for å opprettholde sin overlegenhet.

Og hvordan går den utvidete krigen? For USA og dets allierte – det selvoppnevnte «Internasjonale Samfunnet» – er svaret: ikke særlig godt. Deres antagelse om at sanksjoner ville kollapse den russiske økonomien og styrte Putin har ført til tilbakeslag: Det verste eksemplet er Storbritannias levestandard, men også: Europeiske kraftpriser knuser rekorder, inflasjon øker amerikanske husholdningers utgifter. Mange flere slike overskrifter. Selv den russofobiske «festningen» The Economist må innrømme «Når Europa faller inn i resesjon, klatrer Russland ut».

Trodde de, da de sanksjonerte verdens største energieksportør og to av de viktigste kaliumeksportørene, at prisene på drivstoff og mat ville gå ned?

person in gray hoodie holding red and white box
Sanksjonerer en kunstgjødsel går matvareproduksjonen ned

Alliert partner vakler. Ankara har effektivt gitt USA skylden for de siste terrorangrepene og angriper åpent amerikanske allierte i Syria. Polens president innrømmer «Jeg trenger ikke en krig med Russland». Zelinskys insistering på at et russisk missil traff Polen når alle vet at det ikke gjorde det, «ødelegges [vår] tillit til dem». Europeere begynner å forstå at Washington har holdt europeerne for idioter. Hvor mange europeiske produsenter flytter til USA? Hvem sprengte Nordstream? Et mysterium for hemmelig til å svare på (men det var ikke Russland). Vestlige økonomier vil ikke bli bedre, vinteren er «blitt et våpen», inflasjon, arbeidsledighet og misnøye vil vokse.

Carl Gustaf Mannerheim, egentlig baron Carl Gustaf Emil Mannerheim, var en finsk, adelig offiser, riksforstander, president og oppdagelsesreisende. Han var Finlands riksforstander i syv måneder i 1919 og Finlands sjette president fra 1944 til 1946.

Et år etter at han invaderte Sovjetunionen, inviterte Hitler seg selv til Marshal Mannerheims bursdagsfest. Finnene avlyttet jernbanevognen og tok Hitler i å innrømme at tyske våpen bare var egnet for «godt vær». Vi ser det samme i Ukraina – NATOs våpen er delikate; tidligere «vidundervåpen» som Javelin er skuffende; luftvern stopper ikke missiler. Faktisk er det eneste «vidundervåpenet» med stor effekt HIMARS, men stridshodene er små og de siste «leveransene» har ikke engang blitt bygget.

NATOs våpenproduksjon er også for «godvær». En tung artilleridag i Afghanistan var på 300 skudd, og for det var amerikansk produksjon på omtrent 80 000 155 mm skudd i året nok. Men Ukraina skyter angivelig 20 ganger så mange per dag og Russland sju ganger så mye (som Ukraina). En av de få forutseende stykkene publisert av etablissementspressen var «The Return of Industrial Warfare» i juni. Det påpekte det som nå er åpenbart for alle – NATO har ikke produksjonen til å holde tritt med etterspørselen. Brian Berletic har holdt styr på den avtagende mengden og kvaliteten på våpen sendt fra USA. Dette kan best eksemplifiseres ved det 60 år gamle HAWK luftvernsystemet som nettopp ble sendt. 50 år gamle Gepards. «Oppgradert» (20 år siden) T-55 stridsvogner. Ikke flere 155 mm kanoner, nå 105 mm kanoner. Selv de «ukritiske , dvs. de tamme» mediene er bekymret – «Ukrainas appetitt på våpen belaster vestlige lagre», «U.S. og NATO kjemper for å bevæpne Ukraina og fylle opp sine egne arsenaler.» Det er planer om å øke produksjonen, men det er år unna.

Ny TV 2-måling: Enorm oppslutning om Nato-medlemskap
Bortsett fra atomvåpnene, avslører nå Russland Nato som en «papirtiger» i Ukrainakrigen?

Et av Moskvas mål er å demilitarisere Ukraina; aldri i sine villeste drømmer kunne den ha forutsett at den også ville demilitarisere NATO. Skrytet «Hvordan kan Russland håpe å vinne et våpenkappløp når Vestens samlede BNP er 40 billioner dollar …?» mister poenget – våpen skyter granater, ikke glanset papir (eller pengesedler, red).

Det er mere. Vesten elsker å kalle seg det «internasjonale fellesskapet», men selv etablissementet må nå innrømme at det meste av verden ikke er enig. Se på utvalget av land som ønsker å komme inn i BRICS eller SCO. Hvor entusiastiske vil kalde arbeidsløse europeere være når ytterligere et par millioner ukrainere ankommer og forventer å bli plassert på hotell? Det er protester hele tiden over hele Europa – hvor lenge kan de ignoreres? Er Europa virkelig på vei mot middelalderen? Hvor mange mennesker vil dø av kulde? Flere og flere land beveger seg bort fra amerikanske dollar – hva skjer når det bare er en annen nasjonal valuta som dusinvis av andre? Hva skjer etter at det siste eldre våpenet er gravd ut av den siste lagerbingen og sendt? Hvor er Plan B?

De var så sikre på at rubelen ville bli søppel at de ikke brydde seg om plan B. Alt som er igjen er mer bomull og høy skriking: «Sanksjoner har svekket Russland og sådd tvil om Putins lederskap. Mer press er nødvendig for å få slutt på krigen.»

Riktignok, men presset er ikke på Russland. Russland kan vente – tiden er på sin side i den store krigen.

Artikkelen er full av linker som kan sees ved å gå til originalartikkelen

Redaksjonen har lag til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Regelbasert? Den er god. NATO er verdensberømt for å bryte regler og avtaler, og for å sende fredsstyrker som legger alt i ruiner.

  Svar
  • …så forandrer de spillereglene underveis, slik at det passer inn i deres til enhver tid fordel.
   Som barn kalte vi det juks. «
   Den sikreste måten å bygge opp et korstog til fordel for en god sak er å love folk at de vil ha en sjanse til å mishandle noen. Å være i stand til å ødelegge med god samvittighet, å være i stand til å oppføre seg dårlig og kalle sin dårlige oppførsel rettferdig harme – dette er høyden av psykologisk luksus, den deiligste av moralske godbiter». Aldous Huxley

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  4 desember 2022 11:39

  Når Nato (Tyrkia) no bombar Syria, kjem Noreg naturlegvis til å kasta seg rundt og kraftfullt sanksjonera Tyrkia. Våpenstøtte og milliardar må straks sendast til Damaskus. Slik brutal aggresjon mot eit sjølvstendig land kan me ikkje tola. Om Tyrkia kallar det krig eller militær spesialoperasjon spelar inga rolle. Den angripande parten ber alt ansvar for elendet.

  Norske domstolar kjem til å setja av rikeleg tid til å plaga tyrkiske droneflygarar i Noreg. Rett i kasjotten.
  No manglar me berre applaus for Assad på storskjerm i stortinget og ein tordentale frå Stoltenberg om fridom, verdiar og prinsipp.

  Svar
  • …i sandkassen lærer vi barna opp til ikke å rive ned sandslottet til hverandre. «Men pappa , Stoltenberg sier at du må bombe serberne for å redde dem».

   Svar
 • Northern Light.
  4 desember 2022 16:24

  Europa, en amerikansk vasall: Europa sanksjonerer seg selv, og fremtvinger en økonomisk depresjon.

  Av Dr. Michael Hudson.
  Del 1. Tyskland og Europa blir nå tvunget inn i en depresjon og en avindustrialisering som følge av sanksjonene som USA har bedt dem om å innføre mot Russland, skriver Dr. Michael Hudson, president for The Institute for the Study of Long-Term Economic Trends (ISLET), i en artikkel om Tysklands posisjon i den amerikanske New World Order.

  Landet som lider mest av dette er Tyskland.
  Tyskland har vært Europas mest avanserte industrielle økonomi med stål-, kjemikalie- og bilindustrien er avhengig av import av russiske råvarer, olje og gass. North Stream ble bygget for å gi billig energi til Tysklands enorme industrier. Likevel har Tyskland fått beskjed av amerikanerne om å kutte ut russiske naturressurser, avindustrialisere og betale tre ganger så mye for amerikansk LNG. Dette skjer mens USA fritt importerer olje fra Russland via Italia, da det er unntatt fra de samme sanksjonene, sier Dr. Hudson.

  I The Herland-report har vi siden april i år skrevet om den ekstremt ødeleggende effekten europeiske sanksjoner har på Europa selv, med henvisning til Pentagon-planen som eksplisitt sier behovet for «å holde Europa nede». vi har også spådd amerikansk kapitalovertakelse av europeisk eiendom som et resultat av den dramatiske svekkelsen av europeiske økonomier.

  USAs forsvarsdepartement uttrykte for lenge siden (1992) behovet for å svekke Europa, Asia eller det tidligere Sovjetunionen, for å sikre at USA opprettholder den ledende rollen i det unipolare systemet. For å opprettholde USAs rolle, må USA «motvirke at de avanserte industrilandene utfordrer vårt lederskap, eller forsøker å velte den etablerte politiske og økonomiske orden». Europa skulle bli dominert av USA, svekket og avskrekket fra å strebe etter en regional rolle, og uten sterk vilje til å beskytte sine legitime interesser. Dette er akkurat det som skjer nå på den mest dramatisk måten.

  Tyskland og andre NATO-land har blitt bedt om å innføre handels- og investeringssanksjoner mot seg selv som vil vare lenger enn dagens proxy-krig i Ukraina. USAs president Biden og hans talsmenn har forklart, at Ukraina bare er begynnelsen på en mye bredere dynamikk som deler verden i to økonomiske allianser. Dette globale bruddet vil bli en ti- eller tjueårig kamp for å avgjøre om verdensøkonomien vil være en unipolar USA-sentrert dollarisert økonomi, eller en multipolar, multi-valuta verden sentrert om Europa med blandede offentlige/private økonomier.

  President Biden har karakterisert denne splittelsen som mellom demokratier og autokratier. Typisk orwellsk dobbelttale. Med «demokratier» mener han USA og allierte vestlige finansoligarkier. Målet deres er å flytte økonomisk planlegging ut av hendene på folkevalgte regjeringer, og over til Wall Street og andre finanssentre under amerikansk kontroll. USA bruker IMF og Verdensbanken til å kreve privatisering av verdens infrastruktur, og avhengighet av amerikansk teknologi, olje og mateksport.

  Med «autokrati» mener Biden land som motsetter at finanskapital og privatisering overtar. I praksis betyr amerikansk retorikk å fremme sin egen økonomiske vekst og levestandard, og holde finans og bank som offentlige tjenester. Det dreier seg om hvorvidt økonomier vil bli planlagt av bankkartell for å skape finansiell rikdom, ved å privatisere grunnleggende infrastruktur, gjøre offentlige sosiale tjenester som helsevesen om til monopol, eller at levestandarden og velstanden i landene heves ved å beholde bank og verdiskaping, folkehelse, utdanning, transport og kommunikasjon i det offentliges hender.

  Svar
 • Northern Light.
  4 desember 2022 16:30

  Del 2. Landet som lider mest «collateral damage» i denne globale bruddet er Tyskland. Som Europas mest avanserte industrielle økonomi er tysk stål, kjemikalier, maskiner, biler og andre forbruksvarer mest avhengig av import av russisk gass, olje og metaller fra aluminium til titan og palladium. Til tross for to Nord Stream-rørledninger bygget for å gi Tyskland lavprisenergi, har Tyskland fått beskjed om å kutte ut russisk gass og av-industrialisere. Dette betyr slutten på Tysklands økonomiske dominans. Nøkkelen til BNP-vekst i Tyskland som i andre land, er energiforbruk per arbeider.

  Disse anti-russiske sanksjonene gjør dagens nye kalde krig anti-tysk. USAs utenriks-minister Anthony Blinken har sagt at Tyskland bør erstatte lavt priset russisk rørledningsgass med høyt priset amerikansk LNG-gass. For å importere denne gassen må Tyskland bruke over 5 milliarder dollar raskt for å bygge havnekapasitet for LNG-tankere. Effekten vil være at tysk industri ikke blir konkurransedyktig. Konkurser vil spre seg, sysselsettingen vil avta, og Tysklands pro-NATO-ledere vil påtvinge en kronisk depresjon og fallende levestandard.

  De fleste politiske teorier antar at nasjoner vil handle i sin egen interesse. Ellers er de vasaller som ikke styrer sin egen skjebne. Tyskland underordner sin industri og levestandard til diktatene fra USA og egeninteressen til USAs olje- og gassektor. De gjør dette frivillig – ikke på grunn av militær makt, men ut fra en ideologisk tro på at verdensøkonomien bør styres av amerikanske planleggere av den kalde krigen. Noen ganger er det lettere å forstå dagens dynamikk ved å se på historiske eksempler på den typen politisk diplomati som man ser splitte dagens verden.

  Den nærmeste parallellen jeg kan finne er Europas kamp i middelalderen av det romerske pavedømmet mot tyske konger på 1200-tallet. Denne konflikten splittet Europa på samme måte som i dag.

  Fra The Herland Report, publisert 20 november 2022. Skrevet av Michael Hudson, professor i økonomi.
  Oversatt fra engelsk, linker og kilder i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Europe, the American Vassal: Europe imposes Sanctions on themselves, Forcing a Depression.

  Svar
  • N.L.:
   «Tyskland underordner sin industri og levestandard til diktatene fra USA og egeninteressen til USAs olje- og gassektor.»

   Frivillig og frivillig.
   Vil du ikke så skal du:

   ‘Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning»(Litt. liste 7). Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste.
   Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
   vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

   ‘ Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’. 
   Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

   Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om.

   Svar
   • Dette er korrekt.
    Churchill og Roosevelt beundra Hitlers økonomiske vekst, og det var jo også derfor han var populær i Tyskland. Han nytta barter, varebyte, med store utland. Industrivarer ut, råvarer inn. Han omgjekk jødiske finansinstitusjoner, (som no eig og styrer verden).

    Tyskland var verdens mest avanserte industrinasjon og den rikaste. Dei starta ikkje krigen og forhandla gjenntatt for fred med Polen og England.

    Etter krigen vart Tyskland plyndra for industri. Dokumenter, teikningar, patenter, maskiner, fabrikker demonterte og frakta til Frankrike og USA.

    Hitler fekk støtte av jødiske bankfolk i Berlin, som ønska å delta. Hitler støtta økonomisk, materielt og organisatorisk dei første jødiske nybyggarlandsbyane i Palestina. Historikere har uttalt at dersom Hitler hadde vunne krigen hadde det truleg stått statuer av han i Israel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

The Plan:

Bill Gates og Klaus Schwabs nye verdsordning.

Forrige innlegg

EU fjernet de avslørende tapstallene til Ukraina.

Med de benekter ikke at 100 000 drepte var korrekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.