POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi, Ukraina

Etter et år hvor Nato har tømt alle sine militære lagre.

Presser USA Ukraina til en siste håpløs offensiv?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har hentet denne kommentaren fra Larry Johnsons nettsted. I grafen under ser en hvordan troen på ukrainsk seier og russisk nederlag på et halv år er ganske fundamentalt snudd. Og nå siger erkjennelsen inn også i den norske befolkningen. Vi er blitt fortalt eventyr av alle de store mediene med NRK i spissen om Ukrainsk seier i mer enn et år. Men det har nøkternt sett aldri vært mulig. Den tungt utstyrte halve millionen russiske soldater som står Ukraina-grensen er ennå ikke militært brukt. Det er helt åpenbart at russerne lar artilleri, missiler og droner gjøre grovarbeidet for seg og at ukrainske gutter og jenter blir drept i hopetall.

Og i vesten sprees løgnene om ukrainsk seier hele tiden for at det skal pøses inn utstyr og penger i steder for fredsforhandlinger og en politisk løsning.

Jeg må få legge til at en side med det som nå skjer er at Nato kles naken som militærmakt. Alle lagre er tømt og produksjonskapasiteten for nye våpen er mer enn mangelfull. Mange av våpnene er dessuten dårligere enn de russiske. Russland viser nå for hele verden at de militært er Nato overlegne. Det vil få konsekvenser. Men å erkjenne det sitter langt inne, også i Norge.

I Norge skal Nato-nederlaget nå kompenseres gjennom ny opprustning i stedet for å sørge for avspenning i forholdet til Russland som aldri har truet oss på noen som helst måte. Det vil måtte betales med redusert levestandard for Norges befolkning.

I virkeligheten er det Norge som skaper spenningen i forholdet til Russland ved å gi USA 4 baser i landet vårt og gjennom vårt Nato-medlemskap. Uten norsk Nato-medlemskap kunne forholdet til Russland vært normalisert til fordel for begge parter og for fredeligere nordområder.

Nå legges det opp til ny storstilt opprustning og krig. Men USA og EU er på vei ned i avgrunnen.

Knut Lindtner
Redaktør

UTSIKT FRA KANTEN PÅ AVGRUNNEN.

2. mai 2023 av Thomas Lipscomb

Amerikanske neocon-borgere med ukrainske røtter prøver for tiden å presse Ukraina inn i en våroffensiv som alle vet vil være en massakre og dette bare for å dekke sine egne rumper Dermed får de en unnskyldning for å kutte og stille i tide til det kommende presidentvalget. Gitt den skammelige alliansen mellom et føderalt regime som risikerer atomkrig uten ordentlig autoritet fra det amerikanske folket og det som pleide å være en presse, som nå er lite mer enn regjeringens samarbeidspartner i å undertrykke fakta om hva som skjer, har det amerikanske folk INGEN FORESTILLINGER hva som skjer i deres navn.

Den nåværende kongressen er fortsatt like likegyldig til den utøvende maktens overtredelse av sin «krigsmakts»-myndighet ved siden av sitt hovedansvar for å vedta budsjettlovgivning. Begge politiske partier er altfor villige til å overlate sitt lovgivende ansvar til den administrative staten og konsentrerer seg om det som virkelig er viktig: pengeinnsamling. Det amerikanske folket blir sløvet med løgnen om at de «støtter et modig lite ukrainsk demokrati mot en totalitær invasjon av onde russere som er villig til å erobre». Mens deres egen valgte kongress står i gangene og heier på en «churchillsk» Zelensky, en diktator i den mest korrupte staten i Europa som stjeler pengene deres.

Men russerne har kjørt metodiske lærebokangrep som har ødelagt oppsamlingsomrrådet for de 13 brigadene som de lekkede Pentagon Papers sa ville bli brukt i offensiven. Så langt har 9 av de vitale hovedkvarterene til brigadene blitt angrepet. Det var rettet mot mye av nøkkelveteranpersonellet som de virkelig trengte for å lede de uerfarne nye troppene, desperat oppstilt i en siste ukrainsk skanse.

De ukrainske oppsamlingsområdene i seg selv er nær flaskehalser på som står på rad hvor pansrede kjøretøyer og støtteartilleri er samlet, ammunisjon og andre forsyninger lagres og tropper konsentreres. Hundrevis av tonn artilleriammunisjon og missiler er ødelagt og tusenvis av tropper er blitt drept eller skadet.

Ukrainerne har hatt problemer med å spre samlingsområdene sine før gjørmehullene på bakken som omgir dem tørker ut. De sitter bokstavelig talt fast i gjørma. De har konsentrert styrkene for tidlig. Og russerne har utnyttet det til fulle.

Russerne har sendt en blanding av hundrevis av missiler og droner fra Murmansk, Det Kaspiske hav og Krim samt bombefly fra den kalde krigen med glidebomber fra Russland. Og det er flere hvor de kom fra, mens ukrainerne, som allerede lider av mangel på nøkkelutstyr og ammunisjon, nettopp har hatt ytterligere tap. Dermed er deres forestående offensiv befengt enda flere mangler. Russisk etterretning er utmerket. Dens planlegging og respons, ubønnhørlig.

Som Mark Wauck oppsummerer: «Ukrainas profesjonelle militære vet at offensiven ville være suicidal. Ukrainske tap av mannskaper fortsetter å være ekstremt store – Russland hevder at Ukraina mistet 15 000 mann i april. Tap av utstyr når også katastrofale nivåer, ettersom russiske angrep har vært sterkt målrettet mot oppsamlingsområder for ammunisjon og utstyr.»

Hvis Zelenskys feighet lar USAs utenrikspolitiske neocon-avskum presse Ukraina inn i en dødsdømt offensiv, vil det være den mest bortkastede blodtappingen til nå i denne katastrofale «proxy-krigen». Og det vil være muligens den mest skammelige avslutningen på Neocons 30 år lange «evigvarende krig». Den har etterlatt USA, som holdt illusjonen høyt i et halvt århundre om deres dominerende hegemoni, til dagens situasjon: Et utdatert forsvar og en ødelagt økonomi, alt gjennomført på mindre enn 2 år..

Forsidebilde: Alexis Fauvet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  5 mai 2023 17:41

  Ungarns Viktor Orban: Ukraina-krisen er et «Klondike» for våpenindustrien og profitører.

  Av Svetlana Ekimenko.
  Ungarn har sterkt motarbeidet Europas våpenleveranser til Kiev, og advarte EU i februar om at de kunne gå inn i en væpnet konflikt med Moskva, ved å sende stadig mer dødelige våpen til Ukraina som en del av NATOs proxy-krig med Russland.

  Våpenprodusenter som håver inn enorm profitt, økonomiske profitører og vestlig finanskapital som håper å legge hendene på Russlands rike naturressurser, er de som er interessert i å se Ukraina-konflikten rase videre, har Ungarns statsminister Viktor Orban sagt.

  «Det er alltid en grunn til at enhver krig starter,» sa han i et intervju for en lokalradio, og la til at forskjellige motiver begynner å manifestere seg etter hvert som krigen skrider frem. Under krigen i Ukraina profiterer våpenprodusenter, understreket Orban, og la til at aksjer i våpenselskaper har hatt en imponerende vekst. «For profitører og våpensmuglere er det et Klondike», sa Orban til Kossuth radio.

  Den ungarske statsministeren pekte på en grådig vestlig finanselite, inkludert den 92 år gamle amerikanske milliardæren George Soros, som «alltid drømte om å sette sine ben på en eller annen måte på ukrainsk jord, noe de lyktes med, og de håper å få tilgang til Russlands naturressurser». Ungarskfødte Soros er en finansmann som har tjent milliarder av dollar gjennom investeringer og valutaspekulasjoner. Hans New-York-baserte ‘Open Society Foundations’-nettverk av frivillige organisasjoner har spredt sine tentakler over hele verden, og har støttet fargerevolusjoner i land fra Venezuela til Ukraina. Ungarn og landets statsminister Orban er blant de få landene som motstår hans innflytelse.

  Tidligere har Orban stemplet Ukraina som et ikke-eksisterende land økonomisk sett.
  «Fallet i økonomiske indikatorer er enormt, noe som er helt forståelig. Det er klart at Ukraina ikke kan finansiere seg selv. Spørsmålet er om de støtter Ukraina,» sa Orban til en ungarsk kringkaster i april, og la til: «I det øyeblikket Amerika og Europa svarer ‘Nei’ på dette spørsmålet», vil konflikten ta slutt.

  Sterk økning i fortjeneste for våpenprodusentene.
  Mens Vesten fortsetter å overøse Kiev-regimet med sofistikerte våpen for NATOs proxy-krig mot Russland, har de med aksjer i våpenindustrien hatt et bra år. Aksjekursene viser at fem ledende amerikanske våpenfirmaer – Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman og General Dynamics – alle har klart seg bedre enn de store Wall Street-indeksene i løpet av de 12 måneden, siden Russland startet sin spesielle militæroperasjon i Ukraina 24. februar 2022.

  Aksjene i alle disse våpenselskapene vokste med gjennomsnittlig 12,78 prosent i verdi, ifølge data fra finansmarkedene 24. februar 2023. Lockheed Martin, som produserer for eksempel langdistanse-raketter kjent som Guided Multiple Launch Rocket System (GMLRS), rapporterte et salg på 15,1 milliarder dollar i første kvartal 2023, sammenlignet med 15 milliarder dollar året før. I løpet av de siste månedene har Lockheed fått nærmere 500 millioner dollar i nye kontrakter for å bygge HIMARS og guidede raketter for Kiev-regimet.

  Siden vestlige lands våpenleveranser til Ukraina ikke viser tegn til å avta, har Russland gjentatte ganger advart om at våpenleveranser bare vil forlenge konflikten. Videre vet Vesten at våpnene de leverer til Ukraina selges på det svarte markedet. Noe hovedstrømpressen har forsøkt å dekke over, har den amerikanske undersøkende journalisten Seymour Hersh sagt til russiske medier. Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu sa også at en del av våpnene som Vesten leverer til Ukraina allerede sprer seg over Midtøsten-regionen.

  Fra Sputnik International. Publisert 05.05.2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Hungary’s Orban: Ukraine Crisis is ‘Klondike’ for Arms Makers & Profiteers.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 mai 2023 17:55

  På tide å granska norsk «engasjement» i Ukraina i tida før 24.2.2022?

  Kva gjorde norske offiserar der? Var norsk våpenindustri der?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Video: Pfizers «hemmelige» rapport om Covid-vaksinen

Folkemord og bevisene er overveldende. Vaksinen må stoppes over hele verden

Forrige innlegg

Diskusjoner nå om USA-baser i Finland.

Stakkars Finland!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.