POSTED IN Ukraina, USA, Økonomi

Er krigen en enorm hvitvaskingsmaskin?

USA vil bevilge nye 61 milliarder dollars til Ukraina-krigen sin.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hva gjør en stat når en mangler penger til noe meget viktig? Da låner politikerne disse eller så trykkes det flere. Det er presis det USA nå må gjøre for å finansiere krigene sine. Men endel republikanere vil ikke bruke mere penger på en tapt krig. Det er Ukraina, ikke Israel, som blir rammet for det er ingen sterk Ukraina-lobby i USA.

Denne historien viser oss to ting. For det første at USA driver nå krig på kreditt. Det andre er at dette ikke er Ukraina sin krig. Det er krigen til USA. Uten penger kan ingen føre krig som er det dyreste som finnes. Det er USA med gode hjelp av EU og f.eks. Norge som holder Ukraina med våpen og administrasjon. Landet er ikke bare gjennom korrupt, med er uten egne inntekter til å drive landet – langt unna det å føre en krig med egen midler.

Det var USA som kuppet landets valgte regjering i 2014. Det er USA som har bygget opp Ukrainas hær til Europas sterkeste før krigsutbruddet og det er USA som trekker i trådene og som er pådriveren til krigen som aldri skulle ha vært iverksatt. Men nå møter de seg selv i døren. Ingenting har gått som forventet fordi de ikke kjente sin fiende, Russland. Det er det nesten ingen i Nato-området som gjør.

Våre ledere har snublet i sin egen Russland-propaganda og står overfor en smertefull oppvåkning i nærmeste fremtid. Ukraina er i ferd med å falle sammen som stat. Og nå vil Biden bevilge et enormt beløp til en tapt krig. Dette er bare logisk hvis det er korrekt det Dimitry Orlov sier i denne videoen: Ukraina er enorm penge-hvitvaskingsmaskin for politikere og eliten i USA. Stor beløp spas tilbake til dem selv gjennom økonomiske kroker og omveier. USAs befolkning betaler.

Knut Lindtner
Redaktør

Det Hvite Hus forteller kongressen at de snart mangler penger til Ukraina-krigen.

Biden-administrasjonen vil har ytterligere  61 milliarder dollar å bruke på krigen.

Av Dave DeCamp

Det Hvite Hus har sendt et brev til lederne for kongressen og advart om at de holder på å mangle penger for å finansiere proxy-krigen sin i Ukraina.

De bønnfaller derfor kongressen om å tillate mer pengebruk der.

«Jeg vil gjøre det helt klart:  Uten at kongressen gjør noe, vil vi ikke ha ressurser til å forsyne Ukraina med flere våpen og mer utstyr, og heller ikke til å fylle opp USAs militære lagre», skriver Shalanda D. Young , sjefen for Det Hvite Hus sitt kontor for ledelse og budsjett.

«Det finnes ingen magisk krukke med penger som vi kan bruke av. Vi har ikke mere penger – iallfall nesten».

Ifølge Young har kongressen bevilget til sammen 111 milliarder dollar på krigen etter Russlands invasjon.

Mesteparten av disse midlene er nå blitt brukt opp.

«I midten av november hadde forsvarsdepartementet brukt 97 % av de 62.3 milliardene de har mottatt, og staten har brukt 100 % av de 4,7 milliardene de fikk til militær assistanse.

Omtrent 27,2 milliarder, eller 24 % har blitt brukt til økonomisk assistanse og hjelp til sivil sikkerhet ( som f. eks. minerydding) i Ukraina. Det er jo helt essensielt for at Ukraina skal overleve som militær assistanse. Staten og USAID har brukt opp 100 % av disse beløpene», sa hun.

Basert på de siste kommentarene fra Pentagon, har Biden-administrasjonen fortsatt noen få milliarder til direkte å forsyne Ukraina med våpen fra USAs militære våpenlagre. Dette er del av de 6 milliardene dollar som var tilgjengelige på grunn av en såkalt «regnskapsfeil». Det kom av at man hadde overvurdert tidligere våpenforsendelser. Men Young sier av USA nå har måttet begrense våpen-pakkene som blir sendt til Ukraina.

Shalanda D. Young

«Allerede nå har våre forsendelser til sikkerhets-assistanse blitt redusert, og hjelpeforsyninger er blitt begrenset. Dersom vår assistanse stanser vil det har stor betydning for Ukraina . Samtidig som våre allierte rundt om i verden har trappet opp for å gjøre mer, er USAs støtte nå kritisk lav. Dette kan ikke erstattes av andre», sier hun.

Administrasjonen har argumentert med at å finansiere krigen i Ukraina er den fordel for USAs «industrielle forsvarsbase». Dette påpekte representanten Thomas Massie, som peker på at dette er et annet ord for det militære industrielle komplekset.

«Presidentens siste tillegg til nasjonal sikkerhet vil være med på bygge opp våre suksessfulle forsøk , og vil gi 50 milliarder dollar til landets eget regnskap.

Det har allerede vist at finansieringen har betydd mye for produksjonen i 35 av delstatene», skriver Young i brevet til kongressen. President Biden har altså bedt kongressen bevilge 61 milliarder dollar i tillegg til Ukraina. 

Dette vil være en del av det massive 106 milliarder store budsjettet, som også inkluderer militærhjelp til Israel og Taiwan, og til sikkerhet langs USAs egne grenser. Biden ba om disse midlene allerede i oktober, men kongressen har så langt ikke gitt dem. Republikanerne ønsker separat hjelp til Israel, og vil også ha mer til grenseproblematikken.

Ideen om de 61 milliardene skal finansiere proxy-krigen i et nok et år, til tross for at det er klart at Ukraina ikke har noen sjanse til å vinne krigen, heller ikke å drive Russland ut av det ukrainske  territorium som de allerede har kapret.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • USAs nasjonalgjeld nærmer seg nå 34 billioner dollar (på amerikansk: 34 trillioner dollar)
  Pengepressen går så det griner, og 61 milliarder dollar (på amerikansk: 61 billioner) fra eller til spiller ingen rolle.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 desember 2023 10:41

  USA og Noreg er rause med å levera halvgamle våpen til Ukraina, og fornya sine eigne våpenlager. Denne fornyinga kostar mange russiske og ukrainske liv og uhorveleg mykje pengar.

  Jon Fosse og annan norsk kultur skapar meir godhug, tryggleik og fred for nordmenn enn 90 årlege milliardar til militæret.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 desember 2023 10:56

  Før Ukraina er ferdig øydelagt, er Nato godt i gang med neste prosjekt, Georgia:

  https://sputnikglobe.com/20231208/multinational-exercise-maple-arch-2023-begins-in-georgia-1115469473.html

  Norske Nato-folk har drive på i Georgia i fleire år. Noreg er verkeleg eit imperialistisk skit-land. Me skapar ufred i mange land.

  Svar
  • T.S.:
   «Noreg er verkeleg eit imperialistisk skit-land. Me skapar ufred i mange land.»

   ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
   midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

   ‘ – På den måten bidrar Norge til en utvikling russerne frykter. Det er den amerikanske militærmakten russerne ikke vil ha nærmere sine grenser. ‘
   nrk.no/nordland/mener-norge-har-terget-russerne-1.14651862

   ‘ Det er uklart hvordan beløpet for våpen til Ukraina skal dekkes inn. ‘
   nettavisen.no/nyheter/utenriks/uklart-hvem-som-far-regninga-for-norsk-vapenstotte-til-ukraina/s/12-95-3424268011

   Det er jo norske skattebetalere/arbeidere som må betale dette uansett, Støre. Hva kan du egentlig om makro-økonomi?
   Men dere kan jo ta det fra kreftmedisinkjøp , – som ‘er for dyre’ for de dødende.
   Så blir det dobbelt antall døde i denne politiske leken.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    10 desember 2023 18:01

    Lenkja di til NRK Nordland er frå 2019, men minst like god i 2023. Russarar har all grunn til å stussa over norsk framferd. Og svensk. Noreg og Sverige har no 21 USA-basar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det som skjer på Gaza vil føre til store endringer.

Det kommer en baksmell for USA i Midt-Østen.

Forrige innlegg

Det som skjer på Gaza er noe helt annet enn det vi tror.

Det er på bakrommene det hele foregår.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.