POSTED IN Midt-Østen

Det som skjer på Gaza vil føre til store endringer.

Det kommer en baksmell for USA i Midt-Østen.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs dobbeltspill

Jan Hårstad

Som kjent er noen av Machiavellis sentrale skrifter rådgivning til Fyrsten for hvordan denne skal bedra og bedrive politisk dobbeltspill. Nietzsche som naturligvis hadde studert Machiavelli (1469-1527) kom fram til at «profesjonalisme i politikk er dobbeltspill.»

Takket være de fargede damene i The Squad har USA media klart å innbille verden at det som var USAs viktigste innsats under Gazakrigen var bekymring for gisler, for sivilbefolkning og oppretthold av lovbasert krigføring.

Men nå siver det ut fra israelske media at når det gjelder krigspenger og våpen-støtte har USA spilt en hovedrolle. Så stor at det er tvilsomt om Israel kunne rasere hele Gaza like stort som Mjøsa, uten disse våpnene.

Her leser vi i newsreal at fra 11. oktober hadde det ankommet 200 cargofly fra USA med 10 000 tonn av militært utstyr. Det er 15 000 bomber, 57 000 artillerigranater og ikke minst Monsterbomben selv: den 900 kilo BUNKER BUSTERS som egentlig var tenkt brukt mot de iranske atomanleggene.

Når det nå går opp for alle de palestinske organisasjonene at USA bak den humanitære masken har vært pådriver for folkemordet, eksploderer raseriet. Folkefronten for Palestinas Frigjøring (PFLP) retter en kraftig appell 6. desember om at amerikanske ambassader og militærbaser i regionen bør angripes.

I den norske debatten er det få eller ingen som snakker om Blowback. Ja, en vet ikke engang hvor man skal gjøre av den ungdommelige palestinske befolkningen da både Jordan og Egypt så langt nekter å ta den inn. EU ved Ursula forsøker å bestikke begge statene med store summer og en kan ikke se bort fra at EU lykkes. Begge stater er temmelig på felgen økonomisk.

Hvorfor det er så omfattende muslimsk miljø i USA kommer av dette. I Nasserepoken ved Baathpartiene allierte sentrale arabiske stater seg med Sovjetunionen. Washington oppdaget etter hvert at Muslim Brotherhood hatet disse og sovjetateisme og fra midten av 1950-tallet bygget USA en allianse med Muslim Brotherhood og SaudiArabia.

Al-Qaida var USAs frihetskjempere i Afghanistan så lenge de sloss mot Sovjetunionen og den radikale Afghanske regjeringen Sovjetunionen støttet.

Når dette ble en krigsallianse i Afghanistan i 1979-89, var dette et organisk produkt gjennom flere tiår. Antikommunistisk Islam ble fetert i USA: «freedomfighters».

Det var Qaida som 23 februar 1998 erklærte krig mot USA og Israel, men dette var ikke MBs posisjon. Rundt 2007-2011 gjorde USA et forsøk på å føre Muslim Brotherhood til makta i hele Arabia, men så langt har de ikke lyktes.

Det vi kan si i forkant er dette: når det store islamske samfunnet i USA etter hvert oppdager at USA på det militæret området har vært en sentral skikkelse i folkemordet, så kommer Et BLOWBACK. 

Faktisk er det slik at hele den muslimske Ummahen i denne høsten har vært gjennomstrømmet av vulkanske bevegelser som det vil ta litt tid før vi ser utbruddene av. Det ser ikke slik ut på overflaten men Gaza folkemordet forandrer verden.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Ja, det pågår et folkemord. Det jeg synes er mest underlig er at «Israel-venner» mener at det er helt greit.

  Svar
  • Vi mener ikke det er greit å drepe sivile – langt ifra. Tvert imot så smerter det at dette er hva Israelere må igjennom for å kunne håpe å leve i noenlunde fred. Golda Meir: Det blir fred den dagen araberne elsker sine barn høyere enn de hater oss jøder.

   Svar
  • Folkemord? En befolkning som økes med hundretusener i året. Kan du definisjonen på folkemord? Kanskje du er utsatt for et selv?

   Svar
  • wasan Totland
   10 desember 2023 21:53

   Kanskje muslimer vekker avsky i Europa? Hva kan de ha gjort som tilsier det?

   Svar
 • Det vi nå ser i Gaza vil jeg si er et sivilisasjons sammenbrudd og egentlig et vestlig sivilisasjons sammenbrudd.
  USA kunne feks ha løst grensespørsmålet mellom Israel og Palestina og den arabiske verden etter Suez-krisen i 1956 ved rett og slett okkupere den israelske grensen for å definere denne klart og tydelig og for å stoppe militære angrep over denne grensen (begge veier).
  Men USA ønsker ikke å løse slike problemer som de senere kan utnytte. Men problemet med dette er at problemene dermed vokser seg større og blir etter hvert helt uhåndterlige slik vi nå ser.
  USA løsrev i sin tid Kosovo fra Serbia, men inkluderte noen serbiske kommuner inn i Kosovo. Noe som lett kan destabilisere situasjonen i Kosovo.
  Etter WW1 ble hele Arabia delt opp av England og Frankrike i flere land. Men det ble slik at alle land (Irak, Syria og Libanon) består av ulike folkegrupper (sunni, shia og kristne) og makten i disse land ble gitt til en folkegruppe som var i mindretall i landet. Samtidig fikk ikke kurderne noen egen stat, men ble spredd mellom 4 ulike land (Tyrkia, Syria, Irak og Iran).
  Alt dette ser vi nå konsekvensene av, et veldig ustabilt Midt-Østen som nå toppes med folkemord på palestinere. Og hva er den egentlige løsningen på dette i vår tid?

  Svar
 • Det er helt fantastisk, USA sitter med nøkkelen til fred, og de nekter å bruke den. USAs veto mot våpenhvile (altså FOR et blodbad) i sikkerhetsrådet sist fredag viser hvor ille dette har blitt. Samtidig er det bare å registrere at motstanden mot både Israel og USA vokser verden over, også i USA og i vesten. På et eller annet tidspunkt må både Israel og USA si at nok er nok dersom de skal komme fra dette her med et snev av anstendighet i behold (hvilket er slettes ikke sikkert at USA er i stand til, ref. Ukraina, Afghanistan, Irak, Syria, Libya osv. osv. osv.) Og Jonas Gahr Støre sitter fortsatt i skoddeheimen og bedriver tåketale. (ikke at Erna kommer til å gjøre det noe bedre)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Musk sin kunstige intelligens anbefaler:

Kommunistisk ideologi.

Forrige innlegg

Er krigen en enorm hvitvaskingsmaskin?

USA vil bevilge nye 61 milliarder dollars til Ukraina-krigen sin.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.