POSTED IN Russland, Ukraina

Er desperasjonen nå så stor?

Planlegger Ukraina et angrep mot Europas største kjernekraftverk?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi legger ut denne korte meldingen fra Sputnik for å advare om det som kan komme til å skje. Ukraina har beskutt kraftverket (Europas største kjernekraftverk) i lang tid selv om det er en trussel mot sikkerheten til store deler av Europa befolkning. Samtidig beskylder de Russland for å beskyte kraftverket, selv om Russland sjøl kontrollerer det.

Det minner om påstanden om at Russland sprengte sin egen rørgassledning i Østersjøen. Er en tilstrekkelig marinert i anti-russiske holdninger tror en på hva som helst negativt om Russland og er villig til å svelge de villeste løgner fra Ukrainsk side. Fornuft og forstand har bare begrenset rekkevidde når sterke følelser er i sving.

Hvis Ukraina gjør noe slikt det hevdes her at de planlegger er det en forbrytelse mot hele verden som det ikke finnes unnskyldning for. Det fortelle samtidig om en desperasjon som er en følge at de nærmer seg fullstendig nederlag på slagmarken.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina planlegg å angripe Zatomporozhye atomkraftverk med atomavfallsladd missil 

Sputnik International den 4. juli, 2023

Dei siste månadane har Kiev gjentatte gongar angripe den kjernefysiske fasiliteten – som er det største atomkraftverket i Europa – og risikert ein svær atomkatastrofe.

«I dag mottok vi informasjon som eg har blitt autorisert til å snakke om… I dei tidlege timane av 5. juli vil Dei ukrainske væpna styrkane prøve å angripe Saporosje (Zaporozhye) atomkraftverk med høgpresisjons, langtrekkande middel og ubemanna kamikaze-luftvåpen,» sa Karchaa på lufta på kringkastaren Rossiya 24.Som ein backup-plan vil Kiev også bruke Tochka-U missil, lasta med radioaktivt avfall som vart fjerna frå atomkraftverket i sør-Ukraina den 3. juli, la han til.

Atomkraftverket, lokalisert på venstre breidd av elva Dnepr, kom under russisk kontroll tidleg i mars 2022, og har sidan gjentatte gongar kome  under skyts frå ukrainske styrkar, noko som har reist internasjonal uro over ei mogleg ulukke.

Eit angrep på Kakhovka-demninga nyleg utgjorde også ein fare for anlegget, der vassreservoir-nivået fall betydeleg. Men russiske autoritetar greidde å stabilisere situasjonen.

For å sikre tryggleiken til atomkraftverket, har Moskva tillate ein delegasjon leidd av sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, å besøke verket, og dei har også godkjent at ei IAEA-gruppe skal vere til stades der konstant.

Og medan Kiev tidlegare har påstått at byråets representantar hadde fått ordre om å forlate kraftverket, så nekta Grossi sjølv for dei påstandane tidlegare på tysdag, og han stadfesta at inspektørane er til stades på plassen.

Omsett av Monica Sortland

https://sputnikglobe.com/20230704/ukraine-plans-to-strike-zaporozhye-nuclear-power-plant-on-july-5-night—rosatom-1111663681.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • ‘Tidligere har både Stoltenberg og statsminister Jonas Gahr Støre sagt at det er uaktuelt å sende slike klase-våpen.
  Nå sier Stoltenberg at det er opp til hvert enkelt medlemsland.’
  nrk.no/urix/stoltenberg-i-eksklusivt-intervju-med-nrk-for-vilnius-toppmotet-1.16475654

  Opp til hver enkelt land . – Etter press fra Stoltenberg/Nato og USA. 😉

  Vi har våre prinsipper. Om nasjonale våpenregler. Om klasevåpen og atomvåpen
  – Men hvis vi ikke vinner krigen vi har startet, finner vi andre prinsipper/regler.

  ‘ … i det store og hele fulgte Stoltenberg lover og regler da Norge besluttet å sette inn bombefly i konflikten og slapp de 588 bomber over Libya. ‘
  dagbladet.no/nyheter/krever-at-stoltenberg-moter-i-stortinget–en-katastrofe/70703892

  ‘Etter Sovjetunionens kollaps, har USA gjentatte ganger brutt bestemmelsene i INF-avtalen, ved å fortsette med forbudte tester, i tillegg til å øke produksjonen og bruken av ubemannede offensive droner, som faller inn under INFs definisjon av mellomdistanse bakkebaserte krysserraketter. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/02/20/natos-stoltenberg-en-pr-talsmann-for-usas-imperium/

  Var det før eller etter han bombet ungdommer i et annet land
  som ikke hadde angrepet noen? Hvem ble tryggere. Hvem stod sammen?

  ‘To verdenskriger, den kalde krigen og kampen mot terror har lært oss alle, også amerikanerne, at vi er tryggere og får til mer sammen enn hver for oss, sier Stoltenberg ‘
  dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=11022

  Hiroshima og Nagasaki, utført av de gode som vant krigen. – Før de i sin godhet brukte Napalm i Vietnam.
  tv.nrk.no/program/KOID21006120

  Svar
 • Ja Frikar, vi er «virkelig heldige» som får lov til å å kalle denne «tryllekunstneren» norsk. Vi er også såååååå heldige fordi vi sitter på «den riktige» siden av gjerdet som det kun er disse gærningene som ser.
  Vi andre som ser en (1) planet, med forskjellige beboere i forskjellige land, som vi til alles beste må forsøke å leve i fred med, som vi ikke vil gå til krig med for å tjene «penger» slik som disse internasjonale jude-bangstere gjør, «vi er dumme vi» i følge slike som denne StoltzenBurger, hans «handlere» og puppetmastere, og alle deres enøyde følgere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det skjer mye i verden nå.

Kortnyheter med en annen vinkling.

Forrige innlegg

Forsvarssjefen i Ukraina med makabre krav selv om krigen for lengst er tapt:

Vi vil ha mere våpen!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.