POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Ensidigheten i våre medier er nå enorm.

Vesten har stort ansvar både for krigen og for utvidelsen av den.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det har vært en flom av ensidige kommentarer i våre medier i hele går, ikke minst i NRK etter at Russland utvidet krigen. Jeg finner det nødvendig at den andre partens syn også blir formidlet og vi offentliggjør derfor denne kommentaren. Det betyr ikke at vi nødvendigvis er enig i alt som fremmes fra den russiske siden. Men vi står overfor en meget farlig utvikling av krigen.

Vi må igjen presisere at krigen kunne vært unngått hadde Minsk1 og Minsk2 avtalene blitt fulgt opp. Men det ble forhindret av den ukrainske regjeringen og av signaturmaktene Frankrike og Tyskland som ikke fulgte opp sine forpliktelser etter avtalen.

Vi vil også peke på at det var i ferd med å bli undertegnet en avtale i april i Tyrkia mellom Russland og Ukraina, men at dette ble forhindret av ikke minst Boris Johnson som dro til Kiev og lovet full vestlig støtte bare Ukraina fortsatte krigen. Han hadde naturligvis USA i ryggen.

Det er også et poeng å vise til RAND-dokumentet (fra USA) hvor det fremgår at USAs langsiktige mål er å svekke (stykke opp) Russland bl.a. ved å bruke Ukraina til dette formålet.

Å fremstille vesten (USA/Nato) som uskyldsrene og Ukraina som er offer for russisk aggresjon er ikke bare en forvrengning av virkeligheten men egentlig svært løgnaktig. Krigen kunne vært unngått hadde det ikke vært for at vesten la opp til den fordi de ønsket å svekke Russland. En overser dessuten fullstendig alle henvendelsene fra russisk side i 7 år fra 2015 om oppfølging av Minsk-avtalene.

Knut Lindtner
Redaktør

Russlands forsvarsdepartement kommenterer åtaka i Ukraina

Åtaket var ein full suksess, og alle måla vart destruerte, hevdar departementet.

RT, 10. oktober, 2022

Ein rakett-sperreeld mot ukrainske militære objekt og infrastruktur har fullført målsetninga si, sa det russiske forsvarsdepartementet på måndag. Åtaket kom etter at Moskva skulda Kiev for å ha organisert ein dødeleg eksplosjon på den strategisk viktige Krim-brua.

Category:Igor Konashenkov - Wikimedia Commons
Igor Konasjenkov

I ei debrifing fortalde generalløytnant Igor Konasjenkov at Russland hadde brukt høgpresisjons, langtrekkande våpen til å råke objekt på ukrainsk territorium, inkludert «militære kommandoanlegg, kommunikasjons- og energisystem».

«Målet for angrepet har blitt oppnådd. Alle dei utvalde objekta har blitt råka,» sa han.

Kommentarane hans kom nokre timar etter at Russland slo til mot fleire mål i Kiev. Byens borgarmeister Vitaly Klitsjko hevda at «kritisk infrastruktur» var ramma. Angrepet skal i tillegg ha ramma gata Vladimirskaya, der hovudkontoret til Ukrainas Tryggingstenester (SBU) ligg, ifølge Anton Gerasjtsjenko, ein rådgivar for innanriksministeren.

Utanom Kiev vart mange andre ukrainske byar råka, inkludert Dnepr aust i landet, og Lvov i vest. Etter angrepa rapporterte ukrainske autoritetar om straumbrot i regionane Lvov, Poltava, Sumy, Kharkov og Ternopol, og la til at i andre delar av landet hadde straumforsyninga blitt delvis forstyrra.

På måndag åtvara president Vladimir Putin Ukraina om at dersom dei skulle organisere fleire terroristangrep på Russland, så ville Russland «respondere bestemt og i ein skala som samsvarer med truslane som er skapt» mot landet.

Angrepa kom etter ein kraftig eksplosjon som skaka Krim-brua på laurdag og drap tre og forårsaka ein delvis kollaps av veg-seksjonen så vel som ein kraftig brann på det parallelle jernbanesporet.

Ukraina har ikkje direkte tatt på seg ansvaret for eksplosjonen, men Putin hevda på sundag at det var den ukrainske etterretningstenesta som hadde organisert sprenginga.

https://www.rt.com/russia/564398-russia-strikes-ukraine-successful-mod/

Kommentar: På Telegram (https://t.me/sputnik/15037) står det i dag å lese at APU-offensivar mot Nikolajev og Kupyjansk vart avverga, med 40 drepne ukrainske soldatar. Russiske skyttarar stoppa også eit elvekryssingsforsøk.I tillegg har dei øydelagt fem av Ukrainas væpna styrkar sine lager med ammunisjon og våpen i regionane DPR, Saporosje og Nikolajev. Og i Kherson-regionen skaut eit russisk jagarfly ned ein ukrainsk MiG-29.

(Media her til lands nemner ikkje militære mål. Dei prøver å gi inntrykk av at russarane er ute etter sivile mål og å skremme folk.)

Det står og å lese at biltrafikken er gjenopptatt i begge retningar på Krim-brua (Kertsj-brua).
Oversatt av Monica Sortland

Forsidebilde:  Andrzej Pagowski1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 572 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • armstrongeconics.com :
  Mine kilder på Krim-halvøy har bekreftet at dette var et ukrainsk neo-nazi terrorangrep. Sjåføren på traileren døde. Han hentet en last kjemisk gjødsel og hadde ingenting med saken å gjøre. De fulgte med og fjernstyrt sprengte traileren …
  og den uvitende sjåføren

  Svar
 • «Vesten har stort ansvar både for krigen og for utvidelsen av den»
  Ja, dette er Vesten sin krig, designet, planlagt, spilt, finansiert og utrustet av Vesten.
  Denne krigen har selvfølgelig ingenting med Ukraina å gjøre annet enn at landet vil ligge igjen som gruset lekeplass for nasjoner som offisielt ikke er i krig. Og eskaleringen fortsetter …

  Svar
 • Det er ikke en krig mellom Ukraina og Russland, men mellom Russland og Wall Street, City of London, Deep State og globalister. Russlands krig bør være vår krig, landet er det eneste som har muskler til, på våre, Europas og verdens vegne, knuse globalistene. Russland led under globalistene og kapitalistenes terror fra 1917 til 1990. Revolusjonen i Russland var en gigantisk terroraksjon som ble finansiert av Wall Street. Ideologien (kommunismen) var oppfunnet som et verktøy til dette formålet. Så grovt sett har et oppgjør med globalistene stått på vent siden de hvite tapte borgerkrigen i Russland. Også da støttet England, Tyskland og USA de kreftene som ville ødelegge og plyndre Russland. Churchill truet med å erklære Finland krig om finnene gjorde alvor av sine planer om å erobre St. Petersburg fra de røde. I Øst passet USA på at Japan ikke truet bolsjevikene i Vladivostok-området militært. Så allerede da samarbeidet disse landene om å ødelegge Russland. Nå er det gått 100 år, så er det dags igjen, samme land og samme eiere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Robo-Farmer, coming soon

John Deere planlegger å erstatte bønder med helautomatiske landbruksmaskiner

Previous Post

Russland forutså det vestlige reaksjonene og var forberedt.

Vesten gjorde det ikke. Derfor taper de.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.