POSTED IN Globalisering, Mat/Landbruk

Robo-Farmer, coming soon

John Deere planlegger å erstatte bønder med helautomatiske landbruksmaskiner

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Arsenio Toledo
Oversatt av Northern Light

Jorge Heraud, visepresident for automatisering og autonomi for John Deere, sier at selskapets fremtid er å være ledende innen produksjon av robotikk sammen med teknologigigantene i Silicon Valley. John Deere viste et glimt av sin fremtidige linje med automatiserte landbruksmaskiner i januar da de avduket sin fullt autonome 8R traktor, styrt av AI i stedet for en bonde bak rattet. (AI = Artificial Intelligence – kunstig intelligens)

I følge Heraud er 8R-traktoren en kulminasjonen av John Deere’s investeringer i automatisering, dataanalyse, GPS-veiledning, «internett-of-things»-tilkobling og programvareutvikling. Utviklingen kommer av forskning, så vel som resultatet av oppkjøp og partnerskap med landbruksteknologiske bedrifter. «Dette kommer fra vår erkjennelse av at teknologi kommer til å drive verdiskaping og øke produktivitet, lønnsomhet og bærekraft for bøndene» sa Heraud. «AI benytter data-syn og maskin-innlæring».

Vitenskapen bak denne teknologien ble utviklet av Silicon Valley-oppstarten Blue River Technology, som John Deere kjøpte i 2017 for 305 millioner dollar. Selskapets «se og sprøyt»-robotikkplattform bruker sofistikerte kameraer og prosessorer for å skille mellom matplanter og ugress når ugressmidler brukes.

For å hjelpe 8R-traktoren med å skille mellom ugress og avlinger brukes stereokameraer som kan se hindringer i åkrene som steiner, tømmerstokker eller mennesker. Disse kameraene kan også se størrelsen på hindringen og hvor langt unna den er fra traktoren. Kameraene sender deretter bildene videre gjennom et nettverk, som analyserer bildene og bestemmer om traktoren skal stoppe eller fortsette.

«Vi har valgt hundretusenvis av bilder fra forskjellige gårdsbruk og under forskjellige vær- og lysforhold» sa Heraud. «Med maskin-innlæring kan traktoren forstå hva den ser og reagere deretter. Denne egenskapen lar også bonden, i stedet for å være i traktoren, fjernstyre den mens han gjør noe annet».

Stephen Volkmann, aksjeanalyseanalytiker ved Jefferies, bemerket at selv om John Deere gjør en stor entré innen landbruks-automatisering, er det veldig tidlig i denne prosessen. Han sa at den totale globale flåten av autonome traktorer selskapet har nå er mindre enn 50. Selskapets plan er å ha et fullstendig autonomt system for jordbruk innen 2030. «I Wall Street-tid er det en evighet» sa han.

Stephen Volkmann sier at John Deere skaper verdi og fortjeneste for sine veletablerte automatiserte systemer som kan installeres på sine eksisterende, manuelt drevne traktorer, som GPS-basert selvstyring og presisjons-såing. Samtidig kjøper John Deere aggressivt opp oppstarts-bedrifter som kan bidra til å fremme selskapets agro-teknologiske forskning og utvikling.

8R traktoren’s autonome egenskaper ble opprinnelig utviklet av Bear Flag Robotics, et nytt selskap i Silicon Valley som ble lansert i 2017. Den ble deretter kjøpt av John Deere for 250 millioner dollar. Bear Flag Robotics sitt autonome navigasjonssystem ble brukt for 8R, og kan ettermonteres på eksisterende traktorer. I april i år dannet John Deere et samarbeid med GUSS Automation, et teknologiselskap som utvikler autonome frukthage- og vingård-sprøytemaskiner. Selskapets teknologi kan identifisere frukttrær og bestemme hvor mye som skal sprøytes.

En måned senere, mai i år, kjøpte John Deere en rekke patenter og annen intellektuell eiendom fra AI-startup selskapet som heter Light. Selskapet har en dybdesyn-plattform som kan forbedre eksisterende stereovision-systemer ved hjelp av ekstra kameraer. John Deere planlegger å integrere Light’s plattform i fremtidige versjoner av sine autonome landbruksmaskiner.


Kommentar fra Derimot.no:

Den helautomatiske maskinparken for den globale storkapitalens enorme fabrikkgårdbruk er snart klar. Mange millioner familiedrevne småbruk over hele verden vil bli borte, og mange av menneskene som nå produserer maten, vil bli uten arbeid når gårdene blir borte. Det er ingen plass for dem i finansfolkets nye verdensordning.


Fra Natural News, publisert 6 oktober 2022.
Oversatt fra engelsk, redigert og noe forkortet.
Linker og video i orginalartikkelen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  11 oktober 2022 19:58

  Hvis FN ‘eier’ klimavitenskapen, er det ikke vitenskap, men propaganda.

  Av A. Dru Kristenev.
  Enten det er snakk om flyreiser over 13000 meter eller undersjøiske eksplosjoner, slippes «drivhusgasser» ut i atmosfæren uansett, Selv etter å ha vedtatt universelle retningslinjer for å forhindre utslipp av dem.

  Under etiketten «klimaendringer» har olje-, gass- og kullproduksjon blitt redusert fordi den blir kalt miljøfiendtlig, bare for å måtte gi plass til utilstrekkelige energialternativer, som ved bruk av skadelig gruvedrift og ikke-resirkulerbare komponenter, langt overgår fossilt drivstoff når det gjelder forurensning.

  Ettersom avhengigheten av teknologi vokser – alt er datastyrt fra telefoner til oppvaskmaskiner – øker behovet for sjeldne metaller for å produsere dem. Ved å fremme overgangen fra fossilt drivstoff drevne kjøretøy, generatorer og landbruksmaskiner til elektriske erstatninger, hovedsakelig avhengig av litiumbatterier på flere hundre kilo, blir energiknapphet en del av systemet. For resultatet er kjøretøy og maskiner som ikke kan være i drift hele tiden, med varierende vind- og solenergiproduksjon, som bare kan lade batteriene en del at tiden.

  Dette bevises daglig i California, hvor gass-, kull- og atomkraftverk avvikles til fordel for kvadratkilometer med vind- og solpanel anlegg som er så utilstrekkelige, at eiere av elbiler blir bedt om ikke å lade bilene sine. Rullerende strømutkoplinger er daglig kost uavhengig av hetebølge eller kulde.

  Så er det orkanen Ian og påstanden om at hvis det hadde vært flere sol- eller vindparker i Florida, ville strømbruddene vært mindre alvorlige. Her er to gode grunner til at disse fornybare kildene ville være verdiløse i vind på over 200 km/t:
  1) solcellepaneler og vindturbiner blir blåst bort og ødelagt i vind med orkanstyrke.
  2) det vil ta måneder til år å erstatte solcellepaneler, vindmøller og infrastruktur i stedet for dager eller et par uker som det vanligvis tar å få atomkraftverk i drift igjen.

  De ekte miljøvernere gjorde faktisk fremskritt med å rydde opp smog i byer som Los Angeles, ved å sette bremsene på svoveldioksidutslipp tilbake i 1970 til 80-tallet, men nå fremmer den nye tidens klimaaktivister gjeninnføringen av disse forurensningene det tok flere tiår å fjerne fra luften.

  Etter at målinger på polene har vist lite eller intet tap av is i løpet av de siste 20 årene, da de var spådd å forsvinne innen år 2000, anbefaler noen overivrige «vitenskapsmenn», flyreiser på 14000 meter som ville frigjøre svoveldioksid for å «fryse» polene på nytt. I følge motstridende NASA- og NOAA-analyser er ingen av polene i reell fare for å smelte bort, heller ikke at isbjørnene har blitt redusert i antall.

  Til dags dato har livet i nordområdene blomstret siden Al Gores bok «An Inconvenient Truth» ble utgitt.
  Mens europeiske bønder i EU blir tvunget til å kutte ned metanutslipp, noe som ødelegger meieri- og storfekjøttindustrien, og EU forsøker å tvinge nederlandske produsenter til å redusere virksomheten med opptil 70 %, vil sabotasjen av NordStream gassrørledningene slippe ut 300 000 tonn metan i atmosfæren. Den som er ansvarlig, det ser ut til å være mer logikk i å anta at det var USA/NATO i stedet for Russland, frikjenner med dette bønder som ansvarlige av forurensning med metan.

  Vestens holdning til de store utslippene fra orkestrerte ødeleggelser, bekrefter at «drivhusgass»-argumentet er og har alltid vært politisk, ikke vitenskapelig. Det blir politisk når FN-utsendinger som sekretæren for global kommunikasjon Melissa Fleming, proklamerer at de «eier vitenskapen». Hvis FN «eier» vitenskapen, er det ikke vitenskap, men propaganda.

  Mens krigshisserne krangler om naturgassforsyninger til Europa midt i en konstruert energikrise, kan ingen regjering seriøst satse på «fornybare» kilder, som ikke er i stand til å forsyne husholdnings- og industribehov med annet enn en brøkdel av behovet. Men de er helt komfortable med at flertallet av verdens befolkning skal sitte i mørket og sulte.

  Dessuten kan elektrisk drevne landbruksmaskiner som koster millioner stoppe utladet midt på en halvt ferdig høstet åker når høstingen av avlingen ikke kan avbrytes. Omstendigheter som det kan bety et ødeleggende tap for en bonde, for ikke å nevne mindre mat i hyllene eller til husdyrfôr.

  Fra Principa Scientific, Publisert 10. oktober 2022. Skrevet av A. Dru Kristenev.
  Oversatt fra engelsk, noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: If The UN ‘Owns’ Climate Science It’s Not Science But Propaganda.

  Svar
 • Northern Light.
  16 oktober 2022 16:37

  En konstruert mat- og fattigdomskrise for å sikre fortsatt amerikansk dominans.

  Av Colin Todhunter.
  Del 1. I mars 2022 advarte FNs generalsekretær Antonio Guterres om en «orkan av sult og en nedsmelting av det globale matsystemet» i kjølvannet av krisen i Ukraina. Guterres sa at mat-, drivstoff- og gjødselprisene gikk til himmels med forsyningskjeder som ble hindret, og la til at dette rammer de fattigste hardest, og planter kimen til politisk ustabilitet og uro rundt om i verden.

  I følge International Panel of Experts on Sustainable Food Systems, er det for tiden tilstrekkelig med mat og ingen risiko for global matforsyningsmangel. Vi ser en overflod av mat, men skyhøye priser. Problemet er ikke matmangel, men spekulasjoner om matvarer og manipulering av et globalt matsystem, som tjener interessene til kornhandelselskaper og leverandører av innsatsvarer på bekostning av folks behov og ekte matsikkerhet.

  Krigen i Ukraina er en geopolitisk handels- og energikonflikt. Det handler i stor grad om at USA driver en proxy-krig mot Russland og Europa, ved å forsøke å skille Europa fra Russland, og innføre sanksjoner mot Russland for å skade Europa og gjøre det ytterligere avhengig av USA. Økonom professor Michael Hudson uttalte nylig at krigen til syvende og sist er mot Europa og Tyskland. Hensikten med sanksjonene er å hindre Europa og andre allierte i å øke sin handel og investeringer med Russland og Kina.

  Nyliberal politikk siden 1980-tallet har uthulet den amerikanske økonomien. Med sin produktivitet sterkt svekket, er den eneste måten for USA å opprettholde hegemoni på, å undergrave Kina og Russland og svekke Europa. Hudson sier at fra for ett år siden forsøkte Biden og de amerikanske neocons å blokkere Nord Stream 2 og all energihandel med Russland, slik at USA kunne monopolisere den selv. Til tross for den «grønne agendaen» som for tiden presses frem, er USA fortsatt avhengig av olje, gas og kull. Selv når Russland og Kina beveger seg bort fra dollaren, er kontrollen og prisingen av olje og gass og resulterende gjeld i dollar, fortsatt avgjørende for at USAs kan beholde hegemoniet.

  USA visste på forhånd hvordan sanksjonene mot Russland ville bli. De ville tjene til å dele verden i to blokker og gi næring til en ny kald krig med USA og Europa på den ene siden, med Kina og Russland som de to hovedlandene på den andre. USA visste at Europa ville bli ødelagt av høyere energi- og matpriser, og matimporterende land i det globale sør ville lide på grunn av økende kostnader. Det er ikke første gang USA har konstruert en stor krise for å opprettholde globalt hegemoni og en økning i viktige råvarepriser, som effektivt fanger land inn i avhengighet og gjeld.

  USA driver igjen en krig mot store deler av menneskeheten, for å sikre at de forblir avhengige av USA og av finansinstitusjonene Verdensbanken og IMF som de bruker for å skape avhengighet og gjeld. Hundrevis av millioner vil oppleve fattigdom og sult på grunn av USAs politikk. Ved å sanksjonere Russland, er målet å begrense russisk eksport av hvete og gass brukt til gjødsel-produksjon, og at prisene på landbruksvarer derfor skal øke. Dette vil også være til fordel for USA som landbrukseksportør.

  Dette er hvordan USA søker å opprettholde dominans over andre land. Gjeldende politikk er utformet for å skape en mat- og gjeldskrise spesielt for fattige nasjoner. USA kan bruke denne gjeldskrisen til å tvinge land til å fortsette å privatisere og selge sine offentlige eiendeler, for å betjene gjelden for å betale for den høyere olje- og matimporten. I 2021 viste en Oxfam-gjennomgang av IMFs covid-lån, at 33 afrikanske land ble oppfordret til å føre innstramnings-politikk. Verdens fattigste land skal betale 43 milliarder dollar i gjeld i 2022, som ellers kan dekke kostnadene for matimporten deres.

  Svar
 • Northern Light.
  16 oktober 2022 16:45

  Del 2. Oxfam og Development Finance International har også avslørt at 43 av 55 medlemsland i Den afrikanske union, står overfor offentlige utgifter på totalt 183 milliarder dollar i løpet av de neste fem årene. Nedstengningen av verdensøkonomien i mars 2020 frembrakte et global gjeldsberg. Gjelden er i stor grad pålydende dollar, noe som bidrar til å styrke den amerikanske dollaren og USAs innflytelse over land.

  USA skaper en ny verdensorden og må sikre at mye av det globale sør forblir i deres grep, i stedet for at de går over til Russland og Kina og dens nye silkevei-initiativ for økonomisk velstand. Dette er hva krigen i Ukraina, sanksjoner mot Russland og den konstruerte mat- og energikrisen egentlig handler om. Tilbake i 2014 uttalte Michael Hudson at USA har dominert det meste av det globale sør gjennom kontroll over landbruk over matforsyningen. Verdensbankens geopolitiske utlånsstrategi har forvandlet land til områder med matmangel ved å overbevise dem om å dyrke plantasjeeksportavlinger, og ikke å brødfø seg selv med egne matproduksjon.

  Oljesektoren og landbruksnæringen har blitt slått sammen som en del av USAs geopolitiske strategi. Den dominerende forestillingen om «matsikkerhet» fremmet av globale agribusiness-selskaper som Cargill, Archer Daniel Midland, Bunge og Louis Dreyfus og støttet av Verdensbanken, er basert på menneskers og nasjoners evne til å kjøpe mat. Det har ingenting å gjøre med selvforsyning, og alt å gjøre med globale markeder og forsyningskjeder kontrollert av gigantiske agrobusiness-selskaper.

  Sammen med olje har kontrollen over globalt landbruk vært en bærebjelke i USAs geopolitiske strategi i mange tiår. Den grønne revolusjonen ble eksportert med tillatelse av oljerike interesser, og fattige nasjoner tok i bruk agrokapitalens kjemiske og oljeavhengige modell for landbruk, som krevde lån til innsatsvarer og relatert infrastrukturutvikling. Det innebar å fange nasjoner inn i et globalisert matsystem som er avhengig av eksport av avlingene for å tjene utenlandsk valuta, for å så kunne betale tilbake gjeld i dollar og Verdensbankens/IMFs «strukturelle tilpasningsdirektiver». Det har gjort at mange land har gått fra selvforsyning med mat, til å bli områder med matmangel. Og at land blir plassert på tredemøller for råvareproduksjon. Behovet for US-dollar for å kjøpe olje og mat, forankrer behovet for å øke produksjonen av avlinger for eksport.

  Den nåværende krisen er også drevet av spekulasjoner. En undersøkelse fra Lighthouse Reports og The Wire viser hvordan spekulasjoner fra investeringsselskaper, banker og hedgefond på landbruksvarer tjener på stigende matvarepriser*. Fremtidige råvarepriser er ikke lenger knyttet til faktisk tilbud og etterspørsel i markedet, men er kun basert på spekulasjoner. Archer Daniels- Midland, Bunge, Cargill og Louis Dreyfus, og investeringsfond som Black Rock og Vanguard fortsetter med spekulasjonene, noe som resulterer i at brødprisen nesten dobles i noen fattigere land.
  *Les også rapporten fra Navdanya Internasjonal, Sowing Hunger, Reaping Profits – a Food Crisis by Design.

  Når det gjelder å slå tilbake mot angrepet på vanlige menneskers levestandard, samler det seg støtte for dette blant arbeiderbevegelsen som i Storbritannia. Jernbaneforbundsleder Mick Lynch etterlyser en arbeiderklassebevegelse basert på solidaritet og klassebevissthet, for å slå tilbake mot en milliardærklasse som er svært bevisst sine egne klasseinteresser. Det er bare gjennom organisert, samlet protest at vanlige mennesker vil ha noen sjanse til meningsfylt innvirkning mot den nye tyranniske verdensordenen, og de ødeleggende angrepene på vanlige menneskers rettigheter, levebrød og levestandard som vi er vitne til.

  Fra Global Research, publisert 15 oktober 2022 . Skrevet Av Colin Todhunter, forfatter.
  Oversatt fra engelsk, redigert og mye forkortet, det anbefales å lese orginalartikkelen med linker.
  Orginalartikkel: An Engineered Food and Poverty Crisis to Secure Continued U.S. Dominance.

  Svar
 • Northern Light.
  17 oktober 2022 17:05

  Masseutryddelse over hele Jorden ettersom dyrelivet er redusert med 70 prosent på bare 50 år.

  Av: Lance D Johnson.
  I løpet av de siste femti årene har verden gjennomgått en masseutryddelse, ettersom habitater og biologisk mangfoldige økosystemer er redusert. World-Wide Fund for Nature (WWF) rapporten dokumenterer det forferdelige tapet av dyrelivet siden 1970. I følge deres siste Living Planet Report 2022 ødelegger dagens industribruk med monokulturer og andre skadelige aktiviteter raskt naturlig natur, habitater og fortrenger arter, noe som fører til ødeleggende tap for biologisk mangfold og dyrelivet.

  I rapporten ble det undersøkt mer enn 5000 arter av fugler, pattedyr, krypdyr, amfibier og fisk, som omfatter 32 000 forskjellige dyrepopulasjoner. Rapporten viser at dyrelivet har falt med 69 prosent de siste 50 årene! I Afrika har to tredjedeler av dyrelivet gått tapt. I Europa har det vært en nedgang i dyrebestanden på 18 prosent. I Asia 55 prosent, og i Nord-Amerika 20 prosent. De største tapene skjer i Latin-Amerika og i hele Karibia; dyrebestandene har falt med 94 % i disse områdene. Millioner av arter av planter og dyr er nå på randen av utryddelse.

  Marco Lambertini, generaldirektør for WWF International, sa at hele organisasjonen er ekstremt bekymret over de nye tallene. Dette inkluderer varmtvanns-korallrev, som er halvert i løpet av de siste 50 årene. Ferskvannsbestandene har gått ned med gjennomsnittlig 83 % siden 1970. Minskningen av innsjøer, bekker og elver utgjør også betydelige trusler mot trekkfugler. For å gjøre vondt verre, er nesten en tredjedel av alle overvåkede globale fiskebestander nå overfisket. Andre problemer er forurensning, invaderende arter og spredning av sykdom. Den største trusselen er fortsatt rask avskoging og industribruk.

  «Matsystemer i dag er ansvarlige for over 80 prosent av avskogingen på land, og hvis du ser på havet og ferskvannet, fører de også til kollaps av fiskebestander og bestander i disse habitatene,» sa Lambertini. «Vi må understreke det faktum at tap av natur, ikke bare er et moralsk spørsmål om vår plikt til å beskytte resten av verden. Det er faktisk et spørsmål av materiell verdi, et spørsmål om sikkerhet for menneskeheten også, sa Lambertini.

  Et team av forskere fra Europa fant at mange slag av plantesamfunn sammen, er mer vellykkede og muliggjør høyere avling enn monokulturer. Mens monokulturer dyrkes effektivt, er de ikke bærekraftige for miljøet, for de forårsaker skade på jord og vann. Et mer mangfoldig plantesamfunn vil derfor tillate flere planter og dyr å trives i sine naturlige habitater. I stedet for å se på urter og dyr som skadedyr, kunne landbruket finne måter som tillater et større biologisk mangfold, og bevare skogbruk i prosessen. Ved å bruke flere forskjellige planter i åkrene, utvikler de forskjellige planteartene, soppene og dyrepopulasjonene seg sammen og komplimenterer hverandre. I en permakultur kreves det mindre skadedyrbekjempelse, og naturlig gjødsel brukes mer effektivt.

  Lambertini mener at verdens ledere bør ta tak i tap av biologisk mangfold, ved å bruke en forpliktende internasjonal avtale som ligner på klimaavtalen i Paris. Rapporten etterlyser mer bærekraftig matproduksjon og mer ansvarlig forbruk av maten, sammen med økt fokus på bevaring og gjenoppretting av naturlige habitater. Rapporten oppfordrer også myndighetene til å respektere verdien fra ulike økosystemer, inkludert ulike naturlige matvarer og naturmedisiner.

  Fra Natural News, publisert 17oktober 2022. Skrevet av Lance D Johnson.
  Oversatt fra engelsk, noe forkortet, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Mass extinction event underway across planet Earth as WILDLIFE populations plunge nearly 70 percent in just 50 years.

  Kommentar:
  Den globale storkapitalen representert av FN, deres klimafanatikere og deres presse og media, skal få oss til å tro at det er vanlige folks forbruk som er årsaken til rovdriften på planeten. Men det er finanskaptalens rovdyrkapitalisme, med flere tusen multinasjonale selskaper som er partnere med World Economic Forum som er årsaken til ødeleggelsen av flora og fauna.

  Sprøytemidler, elektromagnetisk smog, krigsvåpenindustrien, Big Pharma, ødeleggende naturinngrep for utvinning av metaller og mineraler, de enorme ressursene som går med til å produsere luksusvarene til en prosenten, og ødeleggelsene av dyrelivets naturlige habitater som er den egentlige årsaken. Et økologisk landbruk med småbruk og middels store gårdsbruk som leverer maten lokalt, og stoppe fabrikktrålernes overfiske vil gjøre mye for å stoppe ødeleggelsene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krig og miljø

Hvorfor er miljøpolitikerne de mest krigerske — i Tyskland som i Norge? Er krig miljøvennlig?

Forrige innlegg

Ensidigheten i våre medier er nå enorm.

Vesten har stort ansvar både for krigen og for utvidelsen av den.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.