POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden

En trend i mange land.

Er Rødt i ferd med å begå politisk selvmord?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

For oss som har regnet oss til den politiske venstresiden i alle år er det selsomt nå å følge utviklingen i partiet Rødt. Noen av oss reagerer sterkere enn andre, slik det fremgår av innlegget under. Jan Hårstad har kraftige karakteristikker om det han ser er i ferd med å utvikle seg i partiet Rødt. Selv om ikke redaksjonen deler alle synspunktene som fremkommer i artikkelen mener vi det er viktig at slike fremføres og blir imøtegått av de som er uenige.

Det er en forutsetning for en diskusjon at argumenter møtes med motargumenter. Derimot sine spalter er derfor åpne for svar fra Rødt-medlemmer eller andre til denne ramsalte kritikken av partiet.

Knut Lindtner
Redaktør

Rødt: Et gangstersyndikat

Av Jan Hårstad

Norge har jo for lengst gitt USA grønt lys for å sette opp fire selvdrevne militærbaser på norsk territorium. En rekke flyplasser har fått utvidet rullebanen for å kunne ta imot de aller tyngste og største amerikanske bombefly med atomvåpen. 

Norge har i de siste årene brukt milliarder av kroner på å tilrettelegge for dette. Og den såkalte «venstresida» har knapt nok vist seg på gatene i protest mot den amerikanske militære okkupasjonen av Norge. Det er sånt man helst ikke snakker om.

Det er jo helt umulig å holde noe nøyaktig regnskap over hvor mye penger Norge leverer til Natos Proxy krig i Ukraina, da media syns dette er strålende saker. Men jeg vil tro det dreier seg om rundt 15 milliarder norske kroner så langt. 

De som har skrevet inngående om Syria-krigen mener at iberegnet all type virksomhet har Norge brukt 15 milliarder kroner. Nå stopper jeg her og går ikke til Afghanistan, Irak, Mali og Kurdistan hvor Norge også har hatt baser.

Enhver uhildet undersøkelse vil vise til at Norge er et imperialistisk land med enorme utgifter i militære oppdrag. Vår våpenindustri i Kongsberg og Raufoss er for lengst fusjonert med giganter som Krupp, Thyssen, Boeing og Raytheon og leverer våpen i den absolutte verdensklasse. Av dette følger at Norge i forhold til sitt folketall er en av verdens største våpenprodusenter også. 

Kvalitetsvåpen fra Norge er for lengst i bruk i Ukraina. Her på derimot har vi gjennom mange år- helt fra 2019 – redegjort for at USA/Nato planla en krig med regimeendring i Russland. Det redegjorde Rand (amerikansk tenketank, red.) for i sitt strategidokument og de amerikanske militære tenketankene skrøt av at Pentagon forberedte seg på å krige mot Kina og Russland samtidig. 

RAND Corporation - Wikipedia
RAND Corporation er en amerikansk ideell tankesmie som ble stiftet i 1948 for å gi vitenskapelige råd til USAs forsvar. Siden har organisasjonen utvidet sin målgruppe til å omfatte andre staters myndigheter, internasjonale organisasjoner og kommersielle virksomheter. Wikipedia

Med andre ord: for enhver som var interessert i å  lese og tenke selv har det ikke vært noen som helst hemmeligheter ved denne krigen. Og Forsvarets Forum har hemningsløst skrytt av det fine samarbeidet med USAs militære okkupasjon av Norge.

Det aller siste fra den bloggen er at Norge har kjøpt missiler av Raytheon som skal brukes på F-35 (AMRAAD) til 5 milliarder norske kroner. Det er naturligvis for å angripe Russland når tiden er moden for det. Nå sier russiske Medvedev i dag at tredje verdenskrig nærmer seg og det gjør den jo.

Hva skjer på den norske «venstresida»?

Jo, Rødt syns ikke det brukes nok penger til den amerikansk-norske militærmaskinen som nå helt siden bombingen av Beograd i 1999 har opptrådt som siamesiske tvillinger. Deltatt i absolutt alle amerikansk ledete kriger fra den tid.

Så Rødt syns ikke det rekordstore norsk-amerikanske forsvarsbudsjettet som det forelå var stort nok og ville plusse på ytterligere 700 millioner kroner.

I sosialismens historie var det to hovedretninger av tenkning: Å krige mot krigen! Som betydde krig mot krigspolitikere og krigsindustrien. Så var det Zimmerwaldkonferansens venstrefløy som anbefalte arbeiderklassene i de krigførende landene å snu geværene den andre veien: mot sine egne krigførende borgerskap.

5 - 8 September 1915: The Zimmerwald Conference - Internationalist Standpoint
Zimmerwaldkonferansen fant sted 5.–8. september 1915 i Zimmerwald, en by 7,5 kilometer sør for Bern, av sosialister og radikale sosialdemokrater om hvordan man kunne bidra til en rask anslutning av første verdenskrig og gjenopprette Den sosialistiske internasjonalen. Wikipedia

Begge disse to retningene hadde bare forakt og avsky for «sosialister» som gikk imperialismens krigerske og blodige ærend. Rosa Luxemburg klarte å skrive om de tyske krigersosialdemokratene: 

«de er de største drittsekker verden noen gang har sett.»

Passer treffende på det kriminelle krigspartiet Rødt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  18 november 2022 12:58

  Den amerikansk-norske militærmaskina har fått to store gåver av Støre-regjeringa denne veka. I tillegg til 5 milliardar til amerikanske rakettar for F35, kjem no 8 milliardar til nye radaranlegg.

  13 milliardar slengt ut på ei veke. Kva parti kan overby AP?

  Med radarstasjonar vert fleire lokalsamfunn med vanlege folk omgjort til opplagte bombemål.

  Partiet Raudt treng sårt nytenkjing og ei indre opprydding i militær-spørsmålet. Partiprogrammet er framleis klårt mot Nato, men diverre framleis like klårt for sanselaus opprusting.

  Svar
 • Moxness har mye å svare for , men det vil han aldri, for nå er han inne i varmen til massemedia og Nrk vil aldri stille spørsmål som kan uroe befolkningen.
  politisk selvmord? Historieskriverne vil vel si at han manøvrerte ett marginalparti fra tullingenivå inn i maktposisjon. Hvordan kan han tape når Nrk dekker ham jevnlig?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 november 2022 18:22

  Til dei velmeinande i Raudt og SV: Fantsifosteret ‘nordisk forsvarsunion’ er me vonleg ferdige med ein gong for alle?

  Norden er Nato-land for lenge sidan, sjølv om nokre formalitetar står att for svenskar og finnar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 november 2022 19:05

  Hårstad leverer eit spark til Forsvarets Forum. Avisa er sjølvsagt militærvenleg, men fortener sterk ros for å opplysa om den hemmelege avtalen om amerikanske spesialstyrkar i Noreg.

  17.11. opplyser Forsvarets Forum om ei anna stor sak som er dyssa ned i norsk presse elles: Radarkjøpet til 8 milliardar. Reportasjen har interessante detaljar om kva lokalsamfunn som kjem i skotlina:

  – Behovet for areal til anleggene og adkomstvei innebærer kjøp av eiendom og/eller eiendomsrettigheter kommunene Vardø, Vestvågøy, Orkland, Namsos, Vågsøy, Ringerike, Os og Tolga og Bjerkreim og Eigersund, skriver FMA.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I USA stilles det nå åpent spørsmål ved Ukrainas seiersmuligheter.

Prøv diplomati før kulda og russerne kommer!

Forrige innlegg

Det var enten et uhell eller en bevisst provokasjon.

Ukraina stod bak missil-angrepet mot Polen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.